5 Goede Redenen Om Een Koptelefoon Of Toch Oordopjes Te Kopen 2024

Last updated on januari 2nd, 2024 at 09:54 pm

Het blijft lastig. Je wilt bijvoorbeeld graag muziek luisteren, of ongestoord filmpjes kijken, zonder dat je omgeving daar last van heeft. Het is dan handig om een koptelefoon of oordopjes te kopen. Tegenwoordig zijn er dure en goedkope koptelefoons of oordopjes, dus er is genoeg keuze. In dit artikel worden er 5 belangrijke redenen gegeven waarom je voor een koptelefoon of juist voor oordopjes zou moeten kiezen. Als je twijfelt, is dit zeker het lezen waard.  

5 Belangrijke Redenen Om Een Koptelefoon Te Kopen In 2024

1. De driver

Waarom zou je voor een over ear koptelefoon moeten gaan? Allereerst is de driver een belangrijke factor. Koptelefoons hebben gigantische vijftig millimeter drivers en wat je ook doet met een in-ear stijl koptelefoon, je zal simpelweg niet zo’n grote speaker hebben op je hoofd.

Wat betekent dit voor je? Normaal gesproken betekent dit een betere luisterervaring, grotere driver, meer geluid. Dit is een akoestieke wet.

Je kan een grotere driver hebben die vreselijk klinkt, een kleinere driver die enorm goed klinkt, maar in het algemeen zullen deze koptelefoons met betere drivers hun werk beter verrichten. Te denken valt aan het reproduceren van een wijdere frequentie tot beneden bij de lage frequenties die we allemaal lief hebben.

2. Langere luistersessies

Een uitstekende over-ear koptelefoon is de Bose QuietComfort 35 serie II. Dit is een redelijk lichte over-ear koptelefoon en het is verstelbaar, dus de kans is dat het comfortabel is voor je omdat je het voor een lange tijd op kan hebben. Normaal gesproken is de binnenkant van je oor erg vatbaarder is voor vermoeidheid, met de Bose QuitComfort 35 serie II heb je daar totaal geen last van.

Dus je kan deze opzetten en drie uur lang kunnen vliegen in het vliegtuig, terwijl je luistert naar je Pink Floyd, of wat het dan ook is dat je wilt luisteren. Plus de verstelbaarheid betekent dat veel meer mensen het kunnen dragen. De pasvorm is namelijk altijd goed.

3. Het geluidsveld

Dit is een terminologie die heel veel wordt gebruikt in de audiowereld. Er zijn koptelefoons die produceren een geluid wat vergelijkbaar is met het bijwonen van een live-concert.

Het voelt alsof het geluid van een grotere afstand komt, alsof je in een milieu van geluid zit. Het is zeer moeilijk om zo’n wijde frequentie te hebben met een in-ear design.

4. Thuis luisteren

noise cancelling koptelefoon

bron: Audio-Technica

Als je een familielid jouw muziek wilt laten horen, dan gaat het beter met een over-ear koptelefoon. Normaal gesproken zal je ze iets willen geven dat makkelijk op is te zetten, iets dat makkelijk te delen is.

Je zal geen hygiëneproblemen hebben zoals met een in-ear koptelefoon. Dus voor zulke soorten sociale luisteromgevingen, misschien in de woonkamer, of in je slaapkamer of waar dan ook, zullen hoofdtelefoons simpelweg iets makkelijker zijn om door te geven.

5. Gamen

De vijfde reden waarom je ervoor zou moeten kiezen om een over-ear hoofdtelefoon te nemen, vergeleken met in-ear is voor gamen of voor films. Alles waarbij je een mix hebt van een soort omringend milieu qua geluid.

Wanneer je gamet en je hoort geweerschoten vanuit een bepaalde richting komen, zal die grotere speaker aan de buitenkant van je oor het heel goed doen met het identificeren van de exacte locatie van het geluid. De in-ear zijn dan uitermate geschikt om fantastische prestaties te leveren.

5 Goede Redenen Om Oordopjes Te Kopen In 2024

Hierboven is uitgelegd waarom het kiezen voor een hoofdtelefoon een goede zet is. Echter, dit is niet altijd het geval. In sommige gevallen is het beter om oordopjes aan te schaffen.

1. Makkelijk mee te nemen

rolfstone nova volledig draadloze oordopjes

Oordopjes die volgens ons tot de top behoren zijn de Rolfstone Nova. De beoordelingen van gebruikers zijn super positief. Deze oordopjes zijn mooi klein, wat erg handig is. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend voor jou, maar het past overal in: een broekzak of een tas. deze gaan mee zonder dat je het merkt.

Maar de andere reden als je veel reist en wordt aangekeken omdat je met zo een grote koptelefoon rondloopt. Wij hebben wel eens meegemaakt dat we op bepaalde luchthavens zijn geweest en net als je wilt vertrekken hoor je: HALLO MENEER met de grote hoofdtelefoon, je bent vervelend en dit is gevaarlijk.

Wat hun redenering ook is,vaak vaak dwingen ze om over te schakelen naar in-ear oortjes. Dus als je gaat vliegen en je wilt iets dat in je broekzak, handtas of rugzak past, in-ear oortjes zijn dan de beste keuze.

2. Minder stroom nodig

Kleinere luidsprekers die dichter bij je oor zitten, hebben niet zoveel stroom nodig om versterkt te worden. Een algemene stelling is dan dat dit gemakkelijker is om aan te sturen. Je hebt geen aparte versterker nodig.

Je steekt de oordopjes gewoon in je smartphone en luister naar voor wat ze gemaakt zijn: het geluid nabootsen van een kleine aansluiting en versterker.

3. Sporten

man en vrouw sporten touwen

Op nummer 3 staat sporten, bewegen, joggen, en gewichtheffen. Met een grote over-ear koptelefoon wordt meestal wat lastiger om dit te doen. Het kan wel, maar met oordopjes is het toch een stuk gemakkelijker. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken dat deze van je hoofd af zal schuiven.

Daarnaast wordt een hoofdtelefoon warm als je veel beweegt. Je kan je voorstellen dat je begint te zweten en het dan op je hoofd. Dit is voor iedereen anders, maar wij vinden het niet zo comfortabel.

4. De Prijs

Deze Rolfstone Nova oordopjes kosten op moment van schrijven ongeveer 70 euro. Voor de huidige prijs en voorraad klik je hier. Opvallend is dat de prijs niet zo hoog is vergeleken met diverse top koptelefoons.

Je krijgt er een verrassend goede geluidskwaliteit voor terug en als je deze kwaliteit zoekt in een koptelefoon, betaal je een stuk meer. Als je wat minder wilt uitgeven, krijg je bij oordopjes iets meer waar voor je geld.

5. Onopvallendheid

Op nummer 5 staat de onopvallendheid. Je wordt niet staande gehouden door de beveiliging van luchthavens. Je kan je goed voorstellen dat je over straat rondloopt en naar de beste muziek luistert, zonder dat anderen dat in de gaten hebben. Of je bent in de klas en luistert stiekem naar muziek of kijkt filmpjes tijdens de lessen.

Sommige mensen vinden het gewoon echt niet mooi om met een grote hoofdtelefoon rond te lopen en dat begrijpen we wel. Oordopjes vallen gewoon niet zo op.

Dus dat zijn de 5 top redenen om voor oortjes te kiezen in plaats van een hoofdtelefoon.

Conclusie

Zoals je kunt lezen bestaan er dus meerdere redenen om voor een koptelefoon of voor oordopjes te kiezen. Het ligt aan de persoon en zijn voorkeuren of ook aan de situaties waarin hij zich bevindt, welke optie het beste is. Wij raden aan om zowel een koptelefoon als oordopjes te kopen. Op deze manier pak je het beste van beide werelden.

Een aantal goede oordopjes zijn:

Rolfstone Nova | Draadloze in-ear Bluetooth Sport oordopjes / oortjes

Deze draadloze in-ear bluetooth oordopjes hebben geen kabels en zijn perfect voor sporters. Zo blijven ze uitstekend zitten tijdens het sporten en hebben ze een goede bass met heldere en hoge tonen voor het maximale genot.

– Apple AirPods – Draadloze In-ear oordopjese AirPods – Draadloze In-ear oordopjes

De AirPods van Apple zijn draadloos. Ook zijn ze veel toegankelijker. Ze maken al verbinding met de iPhone, Apple Watch, iPad of Mac als je ze uit het oplaadhoesje haalt. Geniet 5 uur lang zonder op te laden van jouw favoriete muziek!

Sony MDR-XB50AP – In-ear oordopjes (Goedkoopste)

Deze Sony MDR-XB50AP zijn in-ear oordopjes met extra bass. Ook ontvang je een afstandsbediening en bevat het een microfoon voor handsfree bellen. Ben je op zoek naar oordopjes die niet al te duur zijn, maar wel behoorlijk wat kwaliteit leveren, dan is deze Sony een goede keuze.

Een aantal goede koptelefoons (on-ear en over-ear) zijn:

JBL T450BT – Draadloze on-ear koptelefoon

Dit is misschien wel de beste draadloze on-ear koptelefoon van 2024. Op veel toplijstjes staat het in de top 3. Dit heeft voornamelijk te maken met de prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt super veel waarde voor je geld!

Het geluid is simpelweg uitstekend te noemen en de prijs die betaalt, ligt veel lager dan andere toppers. Daarnaast zijn ze in meerdere kleuren beschikbaar.

Bose QuietComfort 35 serie II

Zoals de JBL T450BT tot de beste draadloze on-ear koptelefoon behoort, is het zo dat de Bose QuietComfort 35 serie II de beste over-ear koptelefoon is. Het verschil in over- of in-ear , zoals je misschien wel kan raden, zit in de passendheid bij de oren.

Wil je een koptelefoon dat het geluid van de omgeving weg filtert, dan is een noise cancelling voor jou de beste optie. Deze Bose heeft dat, wat het een zeer geschikte koptelefoon maakt om ongestoord van je muziek te genieten.

–  Sony MDR-ZX310 – On-ear koptelefoon – Niet draadloos

Niet iedereen houdt van draadloze koptelefoons, dus we hebben ook de beste on-ear koptelefoon van 2024 die niet draadloos is voor jullie onderzocht. Kijkend naar de kwaliteit die je krijgt voor deze prijs is de Sony MDR-ZX310 een hele goede keuze.

Voor ons is het ook de goedkoopste on-ear koptelefoon voor deze prijs. Op dit moment kost het nog geen 20 euro. Dat het een goed apparaat is, is duidelijk.

Conclusie

We zijn aan het einde gekomen van het artikel. We hopen dat we jullie duidelijk hebben kunnen maken wat 5 belangrijke redenen zijn om een koptelefoon te kopen in 2024. Veel succes!

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.