Google Chromecast kopen in 2024? | Wat is een Chromecast?

Last updated on januari 2nd, 2024 at 09:56 pm

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker van vrienden of familieleden: “je moet de Google Chromecast kopen in 2024”. We horen je denken: het heeft ‘Google’ in haar naam, dus het zou wel goed zijn. Moderne smart-tv’s bieden allerlei apps om video op internet af te spelen. Denk aan Netflix, Youtube en NUfilms via video on demand. Maar wat als je tv een beroerde smart-tv ervaring geeft of als je sowieso geen smart-tv hebt en je wilt toch tv via internet bekijken. Er zijn heel veel verschillende manieren om dat te doen. In dit artikel bespreken we de Google Chromecast en of je het zal moeten aanschaffen.

Wat is een Google Chromecast?

 

google chromecast kopen

bron: wikipedia

Met een Google Chromecast kun je de video van een laptop tablet of smartphone streamen naar je tv. Het is een goede manier om van de oude domme tv een slimme tv met internet te maken. Je hoeft niet meer met z’n allen naar een klein schermpje van je smartphone of tablet te kijken. Zeker als je met vrienden, of familie bent en jullie willen een film of video kijken, is dit reuzehandig. Google Chromecast is een HDMI stick voor in je TV. 

Het installeren gaat vrij makkelijk het enige wat je tv nodig heeft is een HDMI poort. En daarnaast heeft de stick voeding nodig. Dit wordt via een USB-stick gedreven. Als je tv geen USB ingang heeft moet je een adapter gebruiken. Zodra de dongel is aangesloten zie je de vervolgstappen op je tv, zoals het verbinden met je draadloze netwerk.

Chromecast heeft geen eigen menu met apps, maar eist de bediening van andere apparaten op je netwerk. Denk aan tablets smartphones en laptops. Op een laptop zie je het Chromecast logo in de brower en bij apps in de mediaspeler. Hetzelfde als Airplay van Apple, alleen is die techniek voorbehouden aan apparaten van Apple. Chromecast is breder beschikbaar, het werkt op Windows Android en Apple.

Wat valt er zoal af te spelen?

 

wat is google chromecast

 

Chromecast staat is nu een aantal jaren oud. Op dit moment zijn er maar een beperkt aantal diensten die worden ondersteunt. In Nederland dan. Youtube, Spotify en Netflix zijn het bekendste. Maar dat is niet alles. Er is toegang tot de programma gemist- en meerder video on demand diensten.Ter volledigheid zijn dit alle beschikbare apps: 

 • Netflix
 • Videoland
 • NPO
 • Spotify
 • Youtube
 • Knippr
 • VEVO
 • Chrome
 • Google Play
 • PLEX

Wij vinden dit toch behoorlijk veel en zijn er blij mee.

Wat kun je er nog meer mee?

Vanuit Google Chrome kun je webpagina’s direct doorzetten naar je tv. De mogelijkheden van de Chromecast worden zo een stuk uitgebreider. Je kunt bijvoorbeeld uitzending gemist kijken of RTL XL. Het streamen kan via computers met Windows, Mac OSX en ChromeOS. Het enige wat je hoeft te doen is de gratis Chrome plug-in downloaden.

Google Chromecast kopen? Waar doe ik dat?

 

google chromecast kopen

 

De Google Chromecast begint langzaamaan steeds populairder te worden in Nederland. Er zijn een aantal webwinkels die hem importeren en die hem aanbieden voor rond de 50 euro. Wat speurwerk heeft geleid dat Bol.com het ook aanbiedt, en wel tegen een goed betaalbare prijs. 

Niet elk apparaat wordt door de Chromecast ondersteund. Zorg dat je in ieder geval beschikt over smartphones, tablets, laptops of desktops met de volgende besturingssystemen: 

 • Android 2.3 of hoger
 • iOS 7.0 of hoger
 • Windows 7 of hoger
 • Mac OS 10.7 of hoger
 • Chrome OS

Mocht je meer willen weten over deze gadget, of misschien wil je wel de Google Chromecast kopen, druk dan hier beneden. Wij vinden het in ieder geval een topgadget!

 

Bekijk de prijs en voorraad van de Google Chromecast bij Bol.com

 

Heb jij goede manieren om online video vanaf een pc, tablet of een ander apparaat naar je tv te krijgen of heb je misschien zelf al ervaring met Chromecast? Laat het ons dan weten. 

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.