Home Blog

Top 8 Gratis Windows Programma’s Die Iedereen Zou Moeten Gebruiken

0

Windows laptops blijven nog altijd het populairst. Windows gebruikers hebben een enorme selectie van gratis apps om uit te kiezen. In dit artikel worden de top 8 gratis Windows programma’s die iedereen zou moeten gebruiken besproken. Ook vertellen we over een paar andere apps die ook gratis en goed zijn, maar net buiten ons toplijstje vallen. Laten we beginnen!

Top 8 Gratis Windows Programma’s Die Iedereen Zou Moeten Gebruiken

1. AVG en Avast

AVG. Voor veel mensen klinkt dit als erg bekend. Voor hen die het nog niet kennen. Dit is een anti-virus. Wij behoren zelf tot de grote groep mensen die helaas niet een anti-virusapplicatie gebruiken, simpelweg omdat we te lui zijn.

Maar af en toe de boel schoonmaken, kunnen we nog wel. Maar voor de meeste mensen, die wat verstandiger zijn, is het slim een anti virus te gebruiken. Onze twee favorieten zijn AVG en Avast, of A.V.A.S.T.

Er is een handige website genaamd AV-TEST. Dit is een onafhankelijke site die anti-virussen nauwkeurig test. Vervolgens updaten ze hun toplijst, zodat je een goed beeld krijg van welke wordt aangeraden en waarom.

Dus wat ons betreft, qua gratis versies, zijn AVG en Avast hele goede keuzes om je laptop of smartphone mee te beschermen.

AhnLab is ook goed, maar het is een betaald programma. Als we toch iets specifieker moeten zijn met het kiezen van een winnaar dan zeggen we dat Avast op dit moment beter is in het opspeuren van actuele Malware, maar AVG vraagt iets minder van je systeem. Je kan echt geen verkeerde keus maken met één van deze anti-virusprogramma’s.

Wij gaan liever voor iets betere prestaties, dus we hebben een lichte voorkeur voor Avast. Welk programma je wellicht ook eens voorbij hebt zien komen is de Microsoft Windows Defender. Het programma vergt veel van je computer, wat voor vertraging zorgt en is niet iets minder in het detecteren van malware. 

2. Ditto

Als tweede bespreken we een klembordprogramma genaamd Ditto. Dit slaat in feite alles op wat je kopieert met Ctrl-C. Dus als je een selectie van teksten kopieert, en dan meer tekst kopieert, slaat Ditto alles op in een klembord manager. Erg handig voor essays, website- of appontwikkeling, en eigenlijk bijna alles. Als je er nooit eerder gebruik van hebt gemaakt, installeer het. Het is een erg klein en licht bestand en best wel handig. Een goede gratis Windows app.

3. F-lux

Het volgende programma is f. lux, of F-lux. Het is een programma dat de kleurtemperatuur aanpast van je scherm, gebaseerd op de tijd. Dus tijdens daglicht is je scherm volledig normaal, maar als het donker wordt, worden blauwe tinten verminderd, zodat het comfortabeler is voor je ogen.

In het begin is het een beetje raar omdat dingen erg warm en oranje lijken, maar je went eraan. En als je eraan gewend bent is PC gebruik tijdens nacht makkelijker voor je ogen. Persoonlijk merken we dat we makkelijker in slaap vallen als we een PC gebruikt heb met f. lux aan. Kortom, een heel goed gratis Windows programma!

4. IObit

De volgende app, oke, hier moeten we eerst over iets vergelijkbaars praten. Er is een app genoemd CCleaner. Het was geweldig, het behoorde echt in de top apps voor Windows. Maar Windows is beter geworden en beter in eigen troep opruimen. Nu, tenzij je echt weet wat je aan het doen bent, raden we geen CCleaner meer aan. Zeker met het schoonmaken van registers.

Nu kan het schoonmaken van een register schoonmaak belangrijke dingen verpesten. Het punt is, CCleaner had ook een goede uninstaller, maar omdat we CCleaner niet meer aanraaden moeten we een goed alternatief vinden. Op moment van schrijven is onze favoriet ‘IObit uninstaller‘. Het is best simpel, de UI is goed, en het doet wat het beweert. Het verwijdert programma’s volledig.

5. Notepad++

De laatste van deze groep apps is een tekst bewerker. Dus in plaats van een erg basic programma te gebruiken zoals Notepad dat op Windows zit, is er iets genaamd Notepad++, het is eigenlijk een betere versie van Notepad. Veel features zijn gericht op ontwikkelaars, er is Syntax highlighting, en Multi-editing. Maar veel features zijn geweldig voor normale mensen. Je kan in- en uitzoomen, en mijn favoriete is dat je meerdere tabs kan open hebben staan.

Dus ik gebruik tekst bewerker voor een aantal dingen in m’n leven, en Notepad++ is er geweldig voor. En ik weet dat een aantal van jullie ontwikkelaars zijn, en je dingen zoals Sublime en Atom gebruikt, maar voor de gemiddelde persoon die geen ontwikkelaar is, is Notepad++ prima.

6. 7-Zip

7-Zip, een zeer nuttig programma waarvan ik hoop dat de meesten van jullie dat al hebben geïnstalleerd. Het is een extreem populair programma voor het comprimeren van bestanden en het extraheren van allerlei bestandscontainers. Het lijkt erg op de bekende WinRar, alleen is de 7-Zip voor meer bestandstypes geschikt. Dus als je ooit een raar bestandstype tegenkomt dat je nog nooit eerder hebt gezien, zal 7-Zip dit zonder problemen herkennen en raad mee weten. Denk aan zip-bestanden, rar-bestanden, en zelfs “tar.gz”.

7. Everything

Deze app is speciaal voor het zoeken naar bestanden op uw computer. Je vraagt je misschien af, waarom heb ik dat nodig als Windows al een ingebouwde zoekfunctie heeft? Maar als je ooit daadwerkelijk naar een bestand hebt gezocht, besef je dat dit super lang duurt. Maar je zal je verbazen, elke zoekopdracht wordt direct weergegeven.

Het toont je alle bestanden in elke directory waarin je begint, dus je kunt daar makkelijk in zoeken. Dan heb je nog andere handige kenmerken, zoals het weergeven van miniaturen, het zoeken naar bepaalde bestandstypes, dat soort dingen. Zodra je het gaat gebruiken, vraag je je af hoe je ooit zonder kon. 

8. Handbreak

Het laatste programma is ‘Handbreak‘, een gratis en open source video transcoder of video-converter. Als je ooit naar een “video-omzetter” hebt gezocht, weet je dat er een hoop willekeurige apps op het internet te vinden zijn, waarvoor je moet betalen en zelfs niet eens zo goed zijn. Wat wij fijn vinden aan dit programma is dat het simpel en krachtig is. Het heeft veel geavanceerde instellingen en je kan kiezen uit vrij veel verschillende codecs om te gebruiken.

Dus de apps die tot nu toe genoemd zijn, zijn gewoon apps die iedereen zou kunnen gebruiken. De volgende acht zijn apps voor een iets specifiekere groepen.

Overige

Discord

De eerste is een app genaamd Discord. Als je Ventrilo, TeamSpeak, Mumble of andere spraakchat hebt gebruikt om games te spelen, zou je erover moeten nadenken Discord te gebruiken. We denken dat het het beste spraakchat programma is.

O.B.S

Ooit gehoord van O.B.S. of OBS. Deze no-nonsense applicatie is een scherm-opneemprogramma. Je kan heel simpel jouw beeldscherm filmen en bepaalde filmpjes creëren. Maar het kan ook naar elke RTMP-enabled service streamen, zoals Twitch en YouTube.

 

Daarnaast ondersteunt het ook Quick Sync, voor een snellere videoverwerking. Ook heeft een audio mixer plug-in, wat erg goed is. Het enige wat het niet heeft, is de mogelijkheid om een twee keer, gelijktijdig te streamen. Dus als je je game wilt streamen, terwijl je ook webcambeelden wilt laten zien waarop je aan het gamen bent, of bijvoorbeeld een webcam van je toetsenbord, dan kan je beter voor iets anders gaan. 

HitFilm en DaVince Resolve

Als je video’s wilt bewerken en je wilt een programma met iets meer features dan Windows Movie Maker, dan raden wij HitFilm en DaVince Resolve aan.

De gratis versies hiervan zijn minder goed dan de betaalde versies. Maar ze zijn nog steeds perfect in staat filmpjes goed te editen. HitFilm heeft meer features met betrekking tot effecten, zoals allerlei soorten visuele beelden. HitFilm heeft ook meer ingebouwde opties en ondersteunt bijna elk videoformaat. Dus als je met een GoPro filmt, is HitFilm geweldig.

Als je een iets meer geavanceerdere camera hebt, zoals een DSLR, zouden wij voor DaVince Resolve gaan. Het heeft een krachtige kleurcorrectie en kleur grading tools. Ook een feature van Resolve om niet te vergeten, is dat het goed GPU’s gebruikt. Dus als je over een goede videokaart beschikt, is Resolve iets voor jou. 

Gimp

Als je nu op zoek bent naar een gratis Photoshop programma, of gewoon iets beters wilt dan MS Paint, dan is er Gimp, een best krachtige fotobewerker. Maar Windows gebruikers hebben geluk dat ze ook toegang hebben tot paint.net.

Wij hebben beide getest. Gimp is iets krachtiger en heeft veel meer features, waarvan sommige plug-ins echt top zijn, bijvoorbeeld G’MIC.

 

Paint.net heeft niet veel features, maar is ook veel makkelijker om te leren gebruiken. Dus als je nieuw bent met foto’s bewerken, zouden we paint.net sterk aanraden. Een fantastisch programma, en ik denk dat voor de 90% van de gebruikers je het gebruiken want .alles kunt doen qua foto bewerken.

Hw Info

Als laatst bespreken we een hardwaremonitor. Er zijn enorm veel opties en iedereen heeft zijn eigen favoriet. Onze keuze is HW iNFO, een programma voor mensen die hun systeem willen bijhouden. Perfect voor als je je processorgebruik in wilt zien, temperaturen en geheugengebruik. HWiNFO kan het allemaal. 

Conclusie

In dit artikel hebben we de top 8 gratis Windows programma’s die iedereen zou moeten gebruiken besproken. We hopen dat je een paar programma’s hebt gezien, waar je nog niets van wist en heel handig vindt. 

 

Top 3 Beste Scheerapparaten Voor Een Gevoelige Huid kopen

0
beste scheerapparaat voor een gevoelige huid

Wat is het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid? Dit is één van de meest gestelde vragen als het aankomt op scheerapparaten. Het is natuurlijk volledig te begrijpen. De meeste mannen die gebruikmaken van een scheerapparaat doen dat omdat ze juist niet het vervelende gevoel willen ervaren dat wordt gecreëerd door het scheren met een scheermes. In dit artikel wordt besproken waar je op moet letten bij het kopen van een scheerapparaat voor een gevoelige huid. 

Het vinden van het juiste scheerapparaat is niet zo simpel als velen denken. Dat heeft te maken met het feit dat er niet zo iets bestaat als de beste scheerapparaat. Wel zijn er meerdere die goed zijn en perfect bij jou passen.

Ben je al benieuwd wat onze top 3 is?

Top 3 Beste Scheerapparaten Voor Een Gevoelige Huid

Wij hebben onze top 3 samengesteld en expliciet gekeken naar de beste opties voor een gevoelige huid. Naar welke factoren we hebben gekeken, lees je verder in het artikel. Je krijgt nu antwoord op je vraag: welk scheerapparaat moet ik open voor een gevoelige huid? Je kunt ze ook even met elkaar vergelijken. Laten we er niet omheen gaan draaien en meteen met de beste beginnen. 

Philips Shaver 7000 serie S7510/41

 

                            Druk op de afbeelding voor meer

Dit is de Philips Shaver 7000 serie S7510/41 en is een scheerapparaat wat geschikt is voor de gemiddelde baardgroei. Je kunt het dagelijks gebruiken en is dan ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Het is fijn vormgegeven, het ligt lekker in de hand en goede rubberen grip aan de achterkant.

De scheerkop beschikt over hele goede messen en is ook erg flexibel, zoals je kunt zien. Alle kant kan hij op bewegen, maar ook de messen kunnen onderling van elkaar bewegen, zo volgt het perfect de contouren van je gezicht.

Daarnaast is het niet zwaar en makkelijk te vervoeren zodat het zich ook kwalificeert als een reisscheerapparaat.

Binnen een uurtje is het opgeladen en kun je 50 minuten draadloos gebruiken, mocht het toch onverhoopt leeg zijn, dan is het binnen een paar minuten genoeg opgeladen dat je net een snelle scheerbeurt kan doen.

Verder is het een wet & dry-scheerapparaat, waardoor je het zowel onder de douche als droog kan gebruiken, maar ook met scheerschuim of scheergel kan scheren. Ook wordt er een trimmertje bijgeleverd. Deze is heel gemakkelijk aan te brengen. Hierdoor kan je een driedagenbaardje laten staan, als je dat zou willen. Het kammetje kan je er af halen, zodat je ook je bakkebaarden bij kan werken.

Kortom, een hele goede scheermachine en krijgt niet voor niets een super hoge beoordeling. 

 

Bekijk hier de prijs en voorraad van de Philips Shaver 7000 bij Bol.com

 

Braun Series 9 9296cc

 

                          Druk op de afbeelding voor meer

Dit is een scheerapparaat dat is geschikt voor alle type baardgroei, van licht tot een hele zware baardgroei. Het is heel degelijk gebouwd, ligt goed in de hand en het uiterlijk is uniek te noemen, dankzij de chromen afwerking.

Een positief punt is de SyncroSonic kop. Deze messen kunnen onafhaneklijk van elkaar bewegen. Het zijn hele goede messen en de kop kan ook meebewegen, zodat het de countouren van je gezicht volgt. Dit zorgt alles bij elkaar voor een gladde scheerbeurt zonder huidirritatie.

De kop kun je vastzetten op meerdere standen en is perfect voor moeilijk bereikbare plakken, zoals het puntje van je neus.

Ook beschikt het over de functie Clean&Charge-station. Hiermee kan je met 5 acties vrijwel alle bacteriën met een simpele druk op de knop verwijderen. Een ander pluspuntje is dat het scheerapparaat automatisch smeert, droogt en en oplaadt. Een goed scheerapparaat voor een gevoelige huid!

 

Bekijk hier de prijs en voorraad van de Braun Series 9 9296cc bij Bol.com

 

Philips Shaver 9000 serie S9711/31

 

                      Druk op de afbeelding voor meer

Dit is de Philips Shaver 9000 serie S9711/31. Het is een serieus scheerapparaat dat moeiteloos de dikste en stugste baarden in het geheel kan houden. Of je nu nat, droog, extra intensief of zachter scheert, het is allemaal geen probleem. Je past het handmatig aan zodat het helemaal op jouw gezicht aansluit.

De nieuwste technologie zorgt ervoor dat er geen plekje op je gezicht wordt overgeslagen, terwijl het V-track systeem de haren in de beste snijpositie brengt voor het gladste resultaat.

De aanpassingen doe je via het scherm en daar kan je de intensiteit aanpassen. Tevens zie je daar het batterijpercentage, zodat je precies kan zien hoe lang je nog hebt. Het werkt met een zeer flexibel scheerkopgedeelte, waarmee het in 8 verschillende richtingen kan buigen. Ook bevat het 3 scheerringen die zelfs de meeste zware baardgroei moeiteloos afscheert.

Je hebt een automatisch reinigingsstation met Smart Clean Pro, waarmee je scheerapparaat in de perfecte conditie blijft. Ook heb je een oplaadstation waarmee je scheermachine wordt gereinigd en laadt het op. Binnen een uur is het volledig opgeladen en kan je 50 minuten scheren.

Ook beschikt het over een snellaadfunctie. Het enige minpuntje is dat het geen uitklapbare tondeuse heeft voor het bijwerken van bakkebaarden en nekhaardjes. Het is een zeer geavanceerd apparaat met goede technologie en behoort zeker tot de beste scheerapparaten voor een gevoelige huid. 

 

Bekijk de prijs en voorraad van de Philips Shaver 9000 bij Bol.com

 

Hoe worden de scheerapparaten getest?

Er zijn heel veel verschillende soorten scheerapparaten waar naar wordt gekeken? Zowel roterende als vibrerende scheersystemen, ook wel oscillerend genoemd, worden meegenomen. Een panel van dagelijkse scheerders en een panel met een drie-dagen-baard scheren zich met alle testapparaten. Ze beoordelen het gevoel op de huid en de scheerkwaliteit door te kijken hoe glad de huid is na het scheren. Ook testen ze het gebruik van het apparaat zelf en geven ze hun mening over het geluid en de vibratie.

Een deskundige beoordeelt vervolgens de geschoren gezichten zonder te weten welke apparaten zijn gebruikt. Experts beoordelen aspecten als het schoonmaken en het verwisselen van de scheerhoofden. Daarnaast worden ook nog technische tests gedaan. De behuizing van de scheerapparaten worden getest door ze te laten vallen en er een impact-hamer op te zetten. Ook wordt bekeken hoeveel keer je kan scheren op één opgeladen batterij en hoelang je ermee kan scheren na 5 minuten opladen.

De stabiliteit van de trimmer wordt getest door hem 1000 keer automatisch en 1000 keer handmatig om te klappen. Tot slot worden de apparaten die geschikt zijn voor onder de douche of in bad getest op waterdichtheid. Uit de test blijkt dat roterende scheerkoppen stiller zijn, maar dat vibrerende scheerkoppen gemakkelijker te vervangen zijn.

Nat of elektrisch scheren?

Je hebt mannen die zich nat scheren en je hebt mannen die zich elektrisch scheren. Het is eigenlijk een soort persoonlijke keuze wat je nu het fijnste vindt. Nat scheren levert soms een iets gladder resultaat op, elektrisch scheren is wat meer comfortabel en levert wat minder kans op wondjes op. Heb je eenmaal die keuze gemaakt voor elektrisch scheren enben je toe aan een nieuw apparaat, lees dan verder.

Goed elektrisch scheerapparaat; waar moet je op letten?

 

In de eerste plaats zijn dat de accessoires van een elektrisch scheerapparaat. Daar zit een trimmer op, en kun je je bakkebaarden mee scheren. Wil je meer scheren dan je gezicht, dan moet je toch al gauw denken aan een tondeuse of aan een Bodygroomer. Vervolgens moet je dan een keuze maken welk scheersysteem je wilt.

Roterende scheerkoppen of vibrerende folie

Je hebt twee systemen: het systeem van Philips met roterende scheerkoppen en een systeem van Braun met vibrerende folie. Beide scheren in principe even goed. Het nadeel van het roterende systeem is dat het iets moeilijker schoon te maken is. Het nadeel van het vibrerende systeem is dat iets meer lawaai maakt.

Onder de douche scheren

Dan moet je ook nog de keuze maken, wil ik me onder de douche scheren? Onder de douche scheren heeft als voordeel dat het wat prettiger is voor je huid en het resultaat is ook vaak wat beter omdat de haartjes wat zachter zijn door al dat water.

Het is belangrijk om na te gaan of een scheerapparaat wel geschikt is om onder de douche te gebruiken. Dit staat over het algemeen op het apparaat aangegeven. Maar natuurlijk kun je je scheerapparaat niet gebruiken onder de douche terwijl hij aan het opladen is, dat is voor de veiligheid. Er zijn een paar merken met een speciaal snoer waarmee dat wel kan. Je kunt over het algemeen wel alle apparaten met water schoonmaken.

Accuduur

Let bij de aankoop ook nog even op de accu, hoe lang duurt het om op te laden en hoe lang kun je daar dan vervolgens mee scheren. Er zijn overigens apparaten met een snellaadfunctie. De scheermachine is dan binnen een paar minuten opgeladen voor een scheerbeurt. Uit de test blijkt dat je voor een goed scheerapparaat helemaal niet zo duur uit hoeft te zijn.

Hoe scheer je een gevoelige huid?

 

Ook dit is een interessante en veel gestelde vraag. We gaan je een aantal eenvoudige stappen voorleggen om je comfortabel te scheren, zelfs als je gevoelige plekjes of een gemakkelijk geïrriteerde huid hebt. Om je huid te beschermen tegen scheerirritatie, is de juiste voorbereiding van cruciaal belang.

Bereid je huid er op voor

De eerste stap is om je gezicht en baard grondig te wassen. Na het spoelen van je gezicht, wil je misschien nog meer hydrateren door een handdoek in warm water te weken en het gedurende twee tot drie minuten tegen je huid te houden. Dit zal twee dingen doen, één, olie, vuil en dode huid verwijderen die het pad van je scheermes kunnen blokkeren en soepel glijden kunnen voorkomen; en twee, verzacht je gezichtshaar, waardoor elk haartje makkelijker door te knippen is.

De juiste middelen voor jouw huidtype

Nu heb je alleen nog de juiste scheerhulpmiddelen nodig om met je scheerbeurt te beginnen. Gebruik een goede scheergel om het scheermes soepel over de contouren van uw gezicht en hals te laten glijden. Zodra u de juiste scheergel voor jouw gevoelige huid hebt aangebracht, is het volgende hulpmiddel dat je nodig hebt een scheermes met meerdere messen.

Controleer of de messen zich dicht bij elkaar bevinden. Hoe dichter de bladen, hoe minder kans dat de huid tussen de platen blijft hangen. Als je voelt dat de bladen van je scheermes niet scherp meer zijn, is het misschien tijd om het te wisselen voor een ander. Of als je een indicatorstrip op de achterkant van jouw scheerapparaat hebt, controleer je of deze vervaagd is tot een witte kleur. Een witte strook betekent dat uw mes dof is, wat aangeeft dat u mogelijk naar een nieuw mes wilt overschakelen.

Gebruik lichte, zachte bewegingen om te scheren. Veel mannen hebben het gevoel dat het eerste scheren met de haren in de haren – dat wil zeggen, in de richting waarin je haar groeit – en vervolgens slagen volgen in de tegenovergestelde richting, de dichtstbijzijnde, vloeiende scheerbeurt geeft. Omdat gezichtshaar meestal in verschillende richtingen groeit, zult u zich bijna altijd scheren met en tegen het lef.

Een geavanceerd scheerapparaat zoals dit zal een glad scheerresultaat geven, zelfs tegen de stroom in. Je moet je scheren in de richting die je het prettigst vindt. De nek heeft de neiging om het meest gevoelige gebied op je gezicht te zijn. Maar als u het als laatste scheert, heeft de scheergel meer tijd om het haar te verzachten, waardoor uw mes nog gemakkelijker kan maaien.

Als uw scheerapparaat een trimmer met één enkele bladen heeft, gebruikt u deze om voorzichtig onder uw neus te scheren. Dit geeft je gemakkelijker toegang tot moeilijk te bereiken haar, zonder het risico te lopen je gevoelige bovenlip te overhellen. U zult merken dat uw scheermachine af en toe verstopt raakt, dus u moet uw bladen elke paar slagen met stromend water uitspoelen. Spoel je gezicht af met koud water om de huid te kalmeren.

Hydrateer de huid

Probeer ten slotte een hydraterende aftershave-lotion te gebruiken om je gezicht en nek te hydrateren. Een goede aftershave met hydraterende ingrediënten zoals deze zal de huid hydrateren, kalmeren en troosten.

Conclusie

Voor mannen die graag hun gezichtshaar kort houden, maar kampen met een gevoelige huid hebben we meerdere gouden tips besproken. De beste scheerapparaten om te kopen voor een gevoelige huid zijn de:

Als je een gevoelige huid hebt dan moet je op de volgende dingen letten voor een goede scheerervaring. 

 • Bereid je huid voor.
 • Gebruik de juiste hulpmiddelen voor uw huidtype.
 • En hydrateer je huid.

 

Hoe kies je een goede laptop die bij je past?

0
HOE KIES JE EEN nieuwe, GOEDE LAPTOP DIE BIJ JE PAST

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe laptop, dan heb je keuze uit verschillende merken, uitvoeringen, specificaties en prijscategorieën. Het aanbod is zó enorm dat je misschien niet weet hoe je deze zoektocht moet aanpakken. Wij weten dat wel en willen je graag helpen. In dit artikel gaan we bespreken hoe je een goede laptop kiest die bij je past. Zo laten we zien waar je rekening mee moet houden om uiteindelijk de juiste keuze te maken.  

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede laptop die bij je past?

In je zoektocht naar een nieuwe laptop is het verleidelijk om een eerste selectie te maken op basis van de looks, maar het is verstandiger om eerst naar de binnenkant te kijken. Specificaties, zoals het type processor, de videokaart en het geheugen bepalen namelijk hoe krachtig een laptop is en wat er mee mogelijk is.

Bepaal dus eerst waarvoor je de laptop precies gaat gebruiken en stem hier de specificaties op af. Je vindt op deze manier veel sneller een geschikte laptop die bij je past. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben wij een onderverdeling gemaakt van 3 typen gebruik en laten we je zien welke specificaties ‘will do the job’.

Specificaties: welke processor en hoeveel werkgeheugen heb je nodig?

 

Voor simpele taken zoals internetten, mailen en tekstverwerking heb je geen laptop nodig met de allerbeste specificaties. Kies daarom voor een laptop met Intel Pentium, Intel Celeron of AMD A6 als processor. 4 GB werkgeheugen is hierbij voldoende en zal genoeg ademruimte bieden voor multitasking.

Als je veel films of series kijkt dan is deze laptop ook prima geschikt. Maar let bij het streamen van bijvoorbeeld Netflix vooral op jouw internetsnelheid. Als je veel met fotografie en foto’s bewerken bezig bent, kies dan een laptop met een Intel Core i3 of Intel Core i5 processor, of AMD A8 processor.

Voor hobbyfotografie is de Intel Core i3 of AMD A8 geschikt. Ben je wat professioneler bezig, kies dan voor de Intel Core i5 . 4 GB werkgeheugen is het minimum en kan voor sommigen wat te weinig zijn. 8 GB werkgeheugen is dus aanbevolen. Voor opslag raden wij een SSD aan. Zo kunnen foto’s snel naar de laptop gekopieerd worden en bewerken gaat ook zonder zuchtje!

Als je veel bezig bent met gaming, videobewerking, of andere zware taken, kies dan voor een Intel Core i7 of AMD A10 als processor. Kies daarnaast voor minimaal 8 GB werkgeheugen en 1 TB opslag. Als het kan, kies dan voor een SSD als 2e harde schijf. Een videokaart is ook een vereiste en je kunt hiervoor het beste kiezen voor een Nvidia Geforce GTX of AMD Radeon RX.

Een trend van de laatste jaren is de 2-in-1 laptop, een laptop met een scherm dat je om kunt klappen of los kunt halen. Hierdoor is de laptop ook te gebruiken als tablet.

Een 2-in-1-laptops of ook wel hybridelaptops genoemd bieden het beste van twee werelden: de flexibiliteit van een tablet en de prestaties van een laptop. De voornaamste voordelen zijn de vrij lange duur van de accu (denk aan 10 uur) en het lichte gewicht. Ook kan je het toetsenbord gemakkelijk losklikken, waardoor je zonder moeite kan switchen tussen een tablet en laptop. 

Op dit moment is de HP Pavilion x360 14-ba071nd de beste 2-in-1-laptop.  

 

 

Bekijk hier de prijs en voorraad voor de HP-Pavilion x360 bij Bol.com

 

Het besturingssysteem: is het merk of een beter besturingssysteem doorslaggevend?

Een van de eerste dingen waar mensen naar kijken bij het kopen van een laptop is het merk. Maar waar je eigenlijk eerst op moet letten is het besturingssysteem. Wat vind je prettig werken?

Veel mensen kiezen tussen Windows of OS X van Apple, op basis van de andere apparaten die ze in huis hebben. Dit kan handig zijn, omdat jouw apparaten zoals een tablet of smartphone uitstekend samen kunnen werken met een laptop die werkt op hetzelfde besturingssysteem.

Windows-laptops bieden de meeste variatie wat betreft merken, modellen en prijzen. Het assortiment van Apple beperkt zich tot een aantal verschillende uitvoeringen van de bekende MacBook. Wanneer je de voorkeur geeft aan OS X heb je dus minder keuze dan wanneer je voor Windows kiest.

MacBooks zijn vaak ook vaak duurder dan andere merken laptops. Daar staat tegenover dat MacBooks in diverse tests betrouwbaarder zijn gebleken en over het algemeen een langere levensduur hebben. Zo zie je dat je aan de hand van het besturingssysteem al een goed beeld kan krijgen welke laptop bij je past.

Wat betreft een goede prijskwaliteitverhouding raden wij de volgende Windowslaptop en Macbook aan:

 Lenovo IdeaPad 520-15IKB 80YL00N7MH                                         Apple Macbook Air (2017)

 

 

 

Draagbaarheid: hoe zit het met de draagbaarheid van een laptop en het bijbehorende schermformaat?

Waar je ook op moet letten in jouw zoektocht naar een nieuwe laptop is het formaat. De schermgrootte die je kiest is gebaseerd op wat je met de laptop wilt gaan doen. Ben je veel onderweg? Dan is een kleiner scherm zoals een 13 inch-scherm beter. Deze wegen vaak tussen de één en anderhalve kilo en zijn vanwege de grootte eenvoudig mee te nemen.

Een 14 tot 16 inch laptop is vooral geschikt wanneer je van plan bent de laptop veel op een vaste plek zoals een bureau te gaan gebruiken. Een 17 inch laptop is een prima vervanging voor een pc. Vanwege de grootte en het gewicht is een laptop van dit formaat een stuk minder prettig om mee te nemen.

Het scherm: een mat of toch een glossy scherm, wat zijn de verschillen?

Het scherm is een belangrijk onderdeel van de laptop. Vooral wanneer je de laptop veel gaat gebruiken.

Voor basisgebruik hoeft de resolutie van het scherm niet heel hoog te zijn, maar hoe meer scherpte je wilt, hoe hoger de resolutie moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan creatief werk of gaming. Qua coating van het scherm is er keuze tussen mat en glans. Met een mat scherm heb je het minste last van reflecties, maar een glanzend scherm oogt vaak wat helderder en scherper.

Denk er dus goed over na waar je je nieuwe, goede laptop voor wilt gaan gebruiken. 

Welke laptop moet ik aanschaffen? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is deze vraag afhankelijk van veel factoren. Deze zal je voor jezelf na moeten gaan en op basis daarvan een keuze maken. Wij kunnen enkel aangeven welke laptops door veel mensen zijn gekocht en erg veel positieve ervaringen mee hebben gehad. 

Onze top 3 in willekeurige volgorde is als volgt: 

Een goede Macbook: Apple Macbook Air (2017) – 13 inch – 128 GB

 

 

Bekijk hier de prijs en voorraad van de Apple Macbook Air bij Bol.com

 

Prestatiegerichte Windowslaptop: Lenovo IdeaPad 520-15IKB 80YL00N7MH – Laptop – 15.6 Inch

 

 

Bekijk hier de prijs en voorraad van de Lenovo IdeaPad 520-15IKB 80YL00N7MH bij Bol.com

 

Een budget chromebook (perfect voor internetten en emailen): Acer Chromebook 14 CB3-431-C5K7 – Chromebook – 14 Inch

 

 

Bekijk hier de prijs en voorraad van de Acer Chromebook 14 bij Bol.com

 

Veel succes met je zoektocht naar een goede laptop die bij je past!

Google Chromecast kopen? | Wat is een Chromecast?

0
Google chromecast kopen

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker van vrienden of familieleden: “je moet de Google Chromecast kopen”. We horen je denken: het heeft ‘Google’ in haar naam, dus het zou wel goed zijn. Moderne smart-tv’s bieden allerlei apps om video op internet af te spelen. Denk aan Netflix, Youtube en NUfilms via video on demand. Maar wat als je tv een beroerde smart-tv ervaring geeft of als je sowieso geen smart-tv hebt en je wilt toch tv via internet bekijken. Er zijn heel veel verschillende manieren om dat te doen. In dit artikel bespreken we de Google Chromecast en of je het zal moeten aanschaffen.

Wat is een Google Chromecast?

 

 

Met een Google Chromecast kun je de video van een laptop tablet of smartphone streamen naar je tv. Het is een goede manier om van de oude domme tv een slimme tv met internet te maken. Je hoeft niet meer met z’n allen naar een klein schermpje van je smartphone of tablet te kijken. Zeker als je met vrienden, of familie bent en jullie willen een film of video kijken, is dit reuzehandig. Google Chromecast is een HDMI stick voor in je TV. 

Het installeren gaat vrij makkelijk het enige wat je tv nodig heeft is een HDMI poort. En daarnaast heeft de stick voeding nodig. Dit wordt via een USB-stick gedreven. Als je tv geen USB ingang heeft moet je een adapter gebruiken. Zodra de dongel is aangesloten zie je de vervolgstappen op je tv, zoals het verbinden met je draadloze netwerk.

Chromecast heeft geen eigen menu met apps, maar eist de bediening van andere apparaten op je netwerk. Denk aan tablets smartphones en laptops. Op een laptop zie je het Chromecast logo in de brower en bij apps in de mediaspeler. Hetzelfde als Airplay van Apple, alleen is die techniek voorbehouden aan apparaten van Apple. Chromecast is breder beschikbaar, het werkt op Windows Android en Apple.

Wat valt er zoal af te spelen?

 

 

Chromecast staat is nu een aantal jaren oud. Op dit moment zijn er maar een beperkt aantal diensten die worden ondersteunt. In Nederland dan. Youtube, Spotify en Netflix zijn het bekendste. Maar dat is niet alles. Er is toegang tot de programma gemist- en meerder video on demand diensten.Ter volledigheid zijn dit alle beschikbare apps: 

 • Netflix
 • Videoland
 • NPO
 • Spotify
 • Youtube
 • Knippr
 • VEVO
 • Chrome
 • Google Play
 • PLEX

Wij vinden dit toch behoorlijk veel en zijn er blij mee.

Wat kun je er nog meer mee?

Vanuit Google Chrome kun je webpagina’s direct doorzetten naar je tv. De mogelijkheden van de Chromecast worden zo een stuk uitgebreider. Je kunt bijvoorbeeld uitzending gemist kijken of RTL XL. Het streamen kan via computers met Windows, Mac OSX en ChromeOS. Het enige wat je hoeft te doen is de gratis Chrome plug-in downloaden.

Google Chromecast kopen? Waar doe ik dat?

 

 

De Google Chromecast begint langzaamaan steeds populairder te worden in Nederland. Er zijn een aantal webwinkels die hem importeren en die hem aanbieden voor rond de 50 euro. Wat speurwerk heeft geleid dat Bol.com het ook aanbiedt, en wel tegen een goed betaalbare prijs. 

Niet elk apparaat wordt door de Chromecast ondersteund. Zorg dat je in ieder geval beschikt over smartphones, tablets, laptops of desktops met de volgende besturingssystemen: 

 • Android 2.3 of hoger
 • iOS 7.0 of hoger
 • Windows 7 of hoger
 • Mac OS 10.7 of hoger
 • Chrome OS

Mocht je meer willen weten over deze gadget, of misschien wil je wel de Google Chromecast kopen, druk dan hier beneden. Wij vinden het in ieder geval een topgadget!

 

Bekijk de prijs en voorraad van de Google Chromecast bij Bol.com

 

Heb jij goede manieren om online video vanaf een pc, tablet of een ander apparaat naar je tv te krijgen of heb je misschien zelf al ervaring met Chromecast? Laat het ons dan weten. 

Een vreemde taal leren? Met deze gadget kan je in 20 talen communiceren

1
Een vreemde taal leren

Het spreken van meerdere talen blijft voor veel mensen een droom. Op vakantie met de locals in gesprek gaan, of misschien wil je wel in het buitenland studeren. Als je een talenknobbel hebt, gaat het je natuurlijk heel gemakkelijk af, maar wat als je niet over dit talent beschikt en toch graag met buitenlanders wil communiceren? Het leren van een vreemde taal gaat veel sneller met ‘Mesay’. Met deze gadget wordt binnen 2 seconden jouw voice bericht in 20 verschillende talen vertaalt.

Je kan het je waarschijnlijk wel voorstellen: je bent lekker op vakantie, maar je wilt graag met de lokale bevolking communiceren. Niet is leuker dan in het buitenland een andere cultuur ontdekken, en dat kan goed door met de bevolking in contact te komen.

Helaas spreek je de taal niet. Nog vervelender is dat het leren van een vreemde taal in het buitenland niet zo vanzelfsprekend is als hier in Nederland. Ook spreken sommigen gebrekkig Engels. De communicatie verloopt dus niet vlot.

Daarnaast wil je ook niet een hele nieuwe taal leren, omdat dat veel tijd en energie kost. Met de ‘Mesay’ is dat helemaal niet meer nodig. Dit is vooral een hele handige gadget voor mensen die vaak reizen.

Wat is Mesay?

 

Bron: mesaytc.com

 

In 2015 hebben een aantal creatieve geesten bovenstaand probleem ook ervaren en hebben bedacht om hier een oplossing voor te zoeken. Zij zijn bij elkaar gekomen en hebben na een intensieve periode van 2 jaar eindelijk een product waarvan ze vinden dat het erg waardevol kan zijn. En ze hebben gelijk, want dit is een gadget waar veel mensen alleen maar over konden dromen. Snel communiceren met miljarden mensen met één simpel apparaatje. Wie wilt dat nou niet?

Mesay is ‘s wererelds handigste draagbaar vertaalapparaatje. Het weegt nog geen 100 gram, maar kan binnen no-time gesprekken vertalen in 20 verschillende talen! Door middel van kunstmatige intelligentie of artificiële intelligentie kunnen hele zinnen binnen 2 seconden worden vertaald. De producenten verzekeren een nauwkeurigheidspercentage van 90%. Je kan je dus heel goed verstaanbaar maken in het buitenland.

Wij hebben een aantal kenmerken voor je opgesomd:

 • Real-time vertalen: met één druk op de knop hoor je binnen twee seconden de vertaling.
 • Ondersteuning van 20 talen: Op dit moment kunnen zinnen in 20 talen worden vertaald. In de toekomst kunnen dit er nog meer worden.
 • Multi-taal chat: Je kan gemakkelijk veel voorkomende zinnen zoeken door zoekwoorden in te spreken.
 • Gesprekopname: Mesay beschikt over stem naar tekst software. Het apparaat verandert wat je gezegd hebt naar tekst. Met één knop kan je dit delen met anderen.
 • Bellen in nood: We hopen dat het niet nodig is, maar de functie is wel beschikbaar. Je kan in noodsituaties met 3G bellen.
 • Mp3-speler: Speel je favoriete liedjes of opnames af!
 • Stappenteller: Mesay ondersteunt een stappenteller, zodat je altijd weet hoeveel je hebt gelopen. Dit is natuurlijk zeer handig voor sportieve types.
 • Internetverbinding: Je hebt de beschikking over internet door middel van 3G en Wi-Fi.
 • Bluetooth: Mesay kan ook worden gebruikt met bluetoothoordopjes.
 • Sterke batterij: In stand-by modus houdt het 72 uur vol. In volledige gebruik is dit ongeveer 6 uur.
 • GPS: Er is GPS aanwezig, zodat Mesay altijd weet in welk exotisch land je je bevindt en zich daar ook aan aanpast.
 • Whatsapp: Door de integratie met whatsapp kan je verbinding maken met je smartphone en zo communiceren met vrienden en familie door ze foto’s, filmpjes of voicegesprekken te versturen en ook te ontvangen.

Kan je een vreemde taal leren met Mesay?

Je vraagt je waarschijnlijk af: kan ik een nieuwe taal leren met Mesay? Daar valt niet een eenduidig antwoord op te geven. De beste manier om een taal te leren is nog steeds door in dat land voor een langere periode (langer dan 6 maanden) te verblijven en je te mengen tussen de plaatselijke bewoners. Op deze manier leer je de taal het snelt door zoveel mogelijk met ze te blijven communiceren. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Met Mesay blijf je in ieder geval wel in contact met de plaatselijke bewoners, maar spreek je niet de zinnen uit. Wel wordt de vreemde taal naar het Engels vertaald. Dat is handig, omdat je dan weet hoe de vreemde taal in woorden wordt uitgedrukt. Je kan dus stellen dat Mesay je eerder helpt bij je schriftelijke dan mondelinge vaardigheden. Hoewel, door de stem die de vertaling uitspreekt, krijg je een idee hoe het klinkt. Door dit vaak genoeg te herhalen, kan je een goede uitspraak ontwikkelen.

Kortom, je kunt een vreemde taal leren met Mesay, maar zie het vooral als een aanvulling op je overige oefenstof. Je mondelinge vaardigheden dien je nog steeds te verbeteren door veel te spreken.

 

Voor wie is deze gadget vooral handig?

Dat deze gadget handig is, is al meerdere malen benoemd, maar wie hebben nu echt profijt van deze gadget? Natuurlijk is er maar één groep voor wie dit een lifesaver zal zijn: reizigers. Of je nu 1x per jaar op vakantie gaat of elke maand in een ander land te bewonderen bent; je hebt deze gadget nodig als je de taal niet spreekt en toch wilt communiceren.

Maar ook voor zakenmannen is dit een uitstekend apparaatje. Zij kunnen exact vertellen wat ze willen, zonder dat er financiële misverstanden onstaan.

Wat dacht je van studenten die in het buitenland gaan studeren? Op veel universiteiten red je aardig met het spreken van de Engelse taal, maar in sommige landen verloopt het toch wat stugger dan gedacht. Met behulp van Mesay kan je je in ieder geval wat betreft de basiszinnen verstaandbaar maken. Je komt natuurlijk in een geheel nieuwe omgeving, waarbij je toch te maken hebt met een bepaalde druk en uitdagingen. Hoe onderhoud ik contact met de huisbaas, hoe koop ik de boodschappen en hoe communiceer ik met medestudenten.

Mesay beschikt vooralsnog over 20 talen die kunnen worden vertaald. Hier valt onder: Chinees, Engels, Japans, Koreaans, Frans, Duits, Spaans, Russissch, Italiaans, Portugees, Zweeds, Pools, Deens, Fins, Noors, Nederlands, Vietnamees, Catalaans, Thais en Indonesisch.

Waarom is Mesay beter dan vertaalapps op je telefoon?

Natuurlijk zijn er ook talloze apps voor je telefoon die je kan gebruiken om te vertalen. Vooral Google Translate is een bekende app, die het over het algemeen redelijk goed doet. Echter, je hebt hier wel altijd een internetverbinding voor nodig. Het voordeel van Mesay is dat het hier niet afhankelijk van is. Je kan volledig offline contact maken met andere mensen.

Daarnaast maak je met een app altijd gebruik van de batterij van een telefoon. Dit is niet echt handig als je op reis bent. Je wilt namelijk zoveel mogelijk foto’s of filmpjes maken met je smartphone. Een lege batterij is het laatste wat je wilt. Mesay is onafhankelijk en gaat heel erg lang mee.

Daarnaast kan Mesay niet alleen vertalen, maar zijn er, zoals eerder genoemd, meerdere opties waar het over beschikt.

Wanneer kan je Mesay kopen?

 

Bron: mesaytc.com

De Mesay is niet een project wat snel is verlopen. Dit soort baanbrekende uitvindingen hebben tijd nodig. In juni 2015 is het idee bedacht. Vervolgens heeft in oktober marktonderzoek plaatsgevonden en is in april 2016 het daadwerkelijke project Mesay gestart. Na een lange ontwikkelingsperiode is een jaar later het eerste prototype succesvol voortgebracht.

Door middel van crowdfunding hebben de ontwikkelaars voldoende financiële middelen om de fabricage uit te breiden en zijn ze in september 2017 met massaproductie begonnen. De bedoeling is dat de Mesay in november op de markt wordt gebracht en klaar is voor verkoop.

Waar de producten kunnen worden verkocht is nog onduidelijk. Houd hun website in de gaten voor meer informatie. Wel is het voorstelbaar dat grote webswinkels als Amazon en Ebay dit product openemen.

Conclusie

Mesay is een gadget die wellicht erg baanbrekend kan zijn. Het gemakkelijk communiceren met andere mensen vanuit de hele wereld is iets wat voor veel mensen een droom is. Voor reizigers is dit de ideale gadget, maar ook voor studenten en zakenmensen komt het zeker van pas. Wil je een nieuwe, vreemde taal lerenMesay maakt dit mogelijk op een verfrissende manier. Meer informatie vind je hier.