DJI Osmo Pocket 2 Met Verbeterde Camera En Audio?

Last updated on oktober 21st, 2020 at 02:24 pm

Eén van onze favoriete camera’s is de DJI Osmo Pocket. Door dit stukje technologie zijn de dagen dat je met grote filmapparatuur loopt te slepen voorbij. De afgelopen tijd zien we afbeeldingen van wat lijkt op een nieuwe DJI Osmo Pocket 2 met een verbeterd ontwerp en camera. De nieuwe DJI Pocket 2 lijkt hetzelfde algehele ontwerp over te nemen met hier en daar een paar wijzigingen. In dit artikel bespreken we kort wat je kunt verwachten en wat we op de afbeeldingen zien.

 

Mogelijke nieuwe functies van de DJI Osmo Pocket 2

 

Grotere lens

Allereerst valt ons op dat de lens in de gelekte afbeeldingen iets groter lijken dan bij zijn voorganger. Dit zou kunnen betekenen dat DJI de camera heeft geüpgraded met een grotere sensor. Van de 1 / 2,3 inch naar de 1/2 inch sensor.

Als DJI besluit om een grotere te implementeren, wat natuurlijk perfect zou zijn, zal dat de kwaliteit sterk doen verbeteren. Denk aan: mooier beeldmateriaal, betere zoomkwaliteit, verbeterde foto’s bij weinig licht, een beter dynamisch bereik en meer achtergrondvervaging.

null
null

 

Joystick-accessoire

Wat ook opvalt, is dat de nieuwe Pocket 2 geleverd lijkt te worden met een joystickaccessoire die het oude besturingsknopje van de originele Osmo Pocket vervangt. Deze toevoeging zagen we ook terug bij de concurrenten. In onze ogen een sterke verbetering.

Naast een nieuwe joystick om de gimbal gemakkelijk te bedienen, is er ook een extra knop. Het is ons nog even onbekend wat hiervan precies de functie is.

null>
null

Vernieuwd design

 

Het ontwerp van de Pocket 2 is enigszins gewijzigd met een rood accent op de cameralens zelf. Het kan zijn dat het bedoeld is om een onderscheid aan te geven ten aanzien van de originele Osmo Pocket. Ook zien we een extra lijntje aan de onderkant van de Pocket 2.

Hoewel het best lastig is te zien, lijkt het erop dat het DJI-logo iets kleiner is geworden terwijl de scherpe randen nu ook ronder zijn. Verder lijkt het plastic een gladdere afwerking te hebben.

De Pocket 2 lijkt ook ruimte te hebben voor een koordje, waardoor je de kleine videocamera niet kunt laten vallen tijdens het gebruik. Aan de zijkant van het apparaatje is de ingebouwde microfoon geplaatst.

Aan de andere kant bevindt zich de Micro-SD-kaartingang, wat vooralsnog ongewijzigd is ten opzichte van zijn voorganger. Wel lijkt het vergezeld te worden door een andere microfoon bovenaan en een mogelijk indicatielampje net boven de geheugenkaartingang.

Het scherm lijkt hetzelfde formaat te hebben als dat van de Osmo Pocket.

 

Wat vinden we in de doos van de DJI Osmo Pocket 2

De gelekte afbeeldingen laten ons ook zien wat er in de doos van de komende Pocket 2 zal zitten en maken duidelijk dat er een standaard- en pro-pakket zal zijn.

In het standaardpakket krijg je de Pocket 2, draagtas, de nieuwe joystickmodule, USB-C-adapters, oplaadkabel, een alles-in-een houder en draagkoordje.

De pro combo daarentegen wordt geleverd met alles van het standaardpakket, maar vervangt de oplaadkabel door een dubbele oplaadkabel. De upgradekit wordt ook geleverd met een statief en een deadcat om windgeluiden weg te filteren.

Ook zien we een accessoire dat qua grootte lijkt op de draadloze microfoon, maar een vergrendeling en een lampje aan de voorkant heeft.

 

null
null

 

null
null

 

Reeds bekende informatie over de Osmo Pocket 2

Een paar dagen geleden werden accessoires voor Pocket 2 openbaar gemaakt in de FCC-database. We weten al dat de aankomende Osmo Pocket niet verder zal gaan met de de Osmo-branding. Deze trend zien we ook terug met andere, nieuwe DJI-producten.

 

Alles-in-een houder

We wisten ook dat er een alles-in-een houder zou zijn, vergelijkbaar met die voor de huidige Osmo Pocket, waarmee je het apparaat kunt opladen en op een veilige manier op tafel kunt zetten. De alles-in-een houder heeft ook een statiefbevestiging, zodat je deze op een statief kunt plaatsen.

 

Draadloze microfoon

Iets dat we niet zagen aankomen, was de draadloze microfoonadapter die naast de alles-in-een houder in de database verscheen. De Pocket 2 heeft waarschijnlijk een ingebouwde microfoonontvanger waarmee je zonder veel moeite heldere audio kunt opnemen.

De draadloze microfoon klikt op dezelfde manier op je kleding als de draadloze microfoon van Rode en heeft een 320 mAh batterij.

 

Releasedatum DJI Osmo Pocket 2

Gisteren kondigde DJI een nieuw product aan dat op 20 oktober wordt uitgebracht. Uit de video die DJI ermee heeft gedeeld, suggereerde men dat het om de Pocket 2 ging. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Wat is de prijs van de DJI Osmo Pocket 2?

De gimbal kost €369 als introductieprijs. Voor de pro-versie zal je €509 moeten betalen.

 

 

Samenvatting
Titel van het artikel
DJI Osmo Pocket 2 Met Verbeterde Camera En Audio?
Beschrijving
Komt de DJI Osmo Pocket 2 uit met een verbeterde camera en audio?
Auteur

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.