Top 3 Beste Scheerapparaten Voor Een Gevoelige Huid kopen 2024

Last updated on januari 2nd, 2024 at 09:55 pm

Wat is het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid? Dit is één van de meest gestelde vragen als het aankomt op scheerapparaten. Het is natuurlijk volledig te begrijpen. De meeste mannen die gebruikmaken van een scheerapparaat doen dat omdat ze juist niet het vervelende gevoel willen ervaren dat wordt gecreëerd door het scheren met een scheermes. In dit artikel wordt besproken waar je op moet letten bij het kopen van een scheerapparaat voor een gevoelige huid in 2024. 

Het vinden van het juiste scheerapparaat is niet zo simpel als velen denken. Dat heeft te maken met het feit dat er niet zo iets bestaat als de beste scheerapparaat. Wel zijn er meerdere die goed zijn en perfect bij jou passen.

Ben je al benieuwd wat onze top 3 is?

Top 3 Beste Scheerapparaten Voor Een Gevoelige Huid 2024

Wij hebben onze top 3 samengesteld en expliciet gekeken naar de beste opties voor een gevoelige huid. Naar welke factoren we hebben gekeken, lees je verder in het artikel. Je krijgt nu antwoord op je vraag: welk scheerapparaat moet ik open voor een gevoelige huid? Je kunt ze ook even met elkaar vergelijken. Laten we er niet omheen gaan draaien en meteen met de beste beginnen. 

Philips Shaver 7000 serie S7510/41

 

beste scheerapparaat gevoelige huid kopen
                            Druk op de afbeelding voor meer

Dit is de Philips Shaver 7000 serie S7710/26 en is een scheerapparaat wat geschikt is voor de gemiddelde baardgroei. Je kunt het dagelijks gebruiken en is dan ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Het is fijn vormgegeven, het ligt lekker in de hand en goede rubberen grip aan de achterkant. 

De scheerkop beschikt over hele goede messen en is ook erg flexibel, zoals je kunt zien. Alle kant kan hij op bewegen, maar ook de messen kunnen onderling van elkaar bewegen, zo volgt het perfect de contouren van je gezicht.

Daarnaast is het niet zwaar en makkelijk te vervoeren zodat het zich ook kwalificeert als een reisscheerapparaat.

Binnen een uurtje is het opgeladen en kun je 50 minuten draadloos gebruiken, mocht het toch onverhoopt leeg zijn, dan is het binnen een paar minuten genoeg opgeladen dat je net een snelle scheerbeurt kan doen.

Verder is het een wet & dry-scheerapparaat, waardoor je het zowel onder de douche als droog kan gebruiken, maar ook met scheerschuim of scheergel kan scheren. Ook wordt er een trimmertje bijgeleverd. Deze is heel gemakkelijk aan te brengen. Hierdoor kan je een driedagenbaardje laten staan, als je dat zou willen. Het kammetje kan je er af halen, zodat je ook je bakkebaarden bij kan werken.

Kortom, een hele goede scheermachine en krijgt niet voor niets een super hoge beoordeling. 

 

Bekijk hier de prijs en voorraad van de Philips Shaver 7000 bij Bol.com

 

Braun Series 9 9296cc

 

beste scheerapparaat gevoelige huid
                          Druk op de afbeelding voor meer

Dit is een scheerapparaat dat is geschikt voor alle type baardgroei, van licht tot een hele zware baardgroei. Het is heel degelijk gebouwd, ligt goed in de hand en het uiterlijk is uniek te noemen, dankzij de chromen afwerking.

Een positief punt is de SyncroSonic kop. Deze messen kunnen onafhaneklijk van elkaar bewegen. Het zijn hele goede messen en de kop kan ook meebewegen, zodat het de countouren van je gezicht volgt. Dit zorgt alles bij elkaar voor een gladde scheerbeurt zonder huidirritatie.

De kop kun je vastzetten op meerdere standen en is perfect voor moeilijk bereikbare plakken, zoals het puntje van je neus.

Ook beschikt het over de functie Clean&Charge-station. Hiermee kan je met 5 acties vrijwel alle bacteriën met een simpele druk op de knop verwijderen. Een ander pluspuntje is dat het scheerapparaat automatisch smeert, droogt en en oplaadt. Een goed scheerapparaat voor een gevoelige huid!

 

Bekijk hier de prijs en voorraad van de Braun Series 9 9296cc bij Bol.com

 

Philips Shaver 9000 serie S9711/31

 

beste scheerapparaat gevoelige huid kopen
                      Druk op de afbeelding voor meer

Dit is de Philips Shaver 9000 serie S9711/31. Het is een serieus scheerapparaat dat moeiteloos de dikste en stugste baarden in het geheel kan houden. Of je nu nat, droog, extra intensief of zachter scheert, het is allemaal geen probleem. Je past het handmatig aan zodat het helemaal op jouw gezicht aansluit.

De nieuwste technologie zorgt ervoor dat er geen plekje op je gezicht wordt overgeslagen, terwijl het V-track systeem de haren in de beste snijpositie brengt voor het gladste resultaat.

De aanpassingen doe je via het scherm en daar kan je de intensiteit aanpassen. Tevens zie je daar het batterijpercentage, zodat je precies kan zien hoe lang je nog hebt. Het werkt met een zeer flexibel scheerkopgedeelte, waarmee het in 8 verschillende richtingen kan buigen. Ook bevat het 3 scheerringen die zelfs de meeste zware baardgroei moeiteloos afscheert.

Je hebt een automatisch reinigingsstation met Smart Clean Pro, waarmee je scheerapparaat in de perfecte conditie blijft. Ook heb je een oplaadstation waarmee je scheermachine wordt gereinigd en laadt het op. Binnen een uur is het volledig opgeladen en kan je 50 minuten scheren.

Ook beschikt het over een snellaadfunctie. Het enige minpuntje is dat het geen uitklapbare tondeuse heeft voor het bijwerken van bakkebaarden en nekhaardjes. Het is een zeer geavanceerd apparaat met goede technologie en behoort zeker tot de beste scheerapparaten voor een gevoelige huid. 

 

Bekijk de prijs en voorraad van de Philips Shaver 9000 bij Bol.com

 

Hoe worden de scheerapparaten getest?

Er zijn heel veel verschillende soorten scheerapparaten waar naar wordt gekeken? Zowel roterende als vibrerende scheersystemen, ook wel oscillerend genoemd, worden meegenomen. Een panel van dagelijkse scheerders en een panel met een drie-dagen-baard scheren zich met alle testapparaten. Ze beoordelen het gevoel op de huid en de scheerkwaliteit door te kijken hoe glad de huid is na het scheren. Ook testen ze het gebruik van het apparaat zelf en geven ze hun mening over het geluid en de vibratie.

Een deskundige beoordeelt vervolgens de geschoren gezichten zonder te weten welke apparaten zijn gebruikt. Experts beoordelen aspecten als het schoonmaken en het verwisselen van de scheerhoofden. Daarnaast worden ook nog technische tests gedaan. De behuizing van de scheerapparaten worden getest door ze te laten vallen en er een impact-hamer op te zetten. Ook wordt bekeken hoeveel keer je kan scheren op één opgeladen batterij en hoelang je ermee kan scheren na 5 minuten opladen.

De stabiliteit van de trimmer wordt getest door hem 1000 keer automatisch en 1000 keer handmatig om te klappen. Tot slot worden de apparaten die geschikt zijn voor onder de douche of in bad getest op waterdichtheid. Uit de test blijkt dat roterende scheerkoppen stiller zijn, maar dat vibrerende scheerkoppen gemakkelijker te vervangen zijn.

Nat of elektrisch scheren?

Je hebt mannen die zich nat scheren en je hebt mannen die zich elektrisch scheren. Het is eigenlijk een soort persoonlijke keuze wat je nu het fijnste vindt. Nat scheren levert soms een iets gladder resultaat op, elektrisch scheren is wat meer comfortabel en levert wat minder kans op wondjes op. Heb je eenmaal die keuze gemaakt voor elektrisch scheren enben je toe aan een nieuw apparaat, lees dan verder.

Goed elektrisch scheerapparaat; waar moet je op letten?

douche scheerapparaat

 

In de eerste plaats zijn dat de accessoires van een elektrisch scheerapparaat. Daar zit een trimmer op, en kun je je bakkebaarden mee scheren. Wil je meer scheren dan je gezicht, dan moet je toch al gauw denken aan een tondeuse of aan een Bodygroomer. Vervolgens moet je dan een keuze maken welk scheersysteem je wilt.

Roterende scheerkoppen of vibrerende folie

Je hebt twee systemen: het systeem van Philips met roterende scheerkoppen en een systeem van Braun met vibrerende folie. Beide scheren in principe even goed. Het nadeel van het roterende systeem is dat het iets moeilijker schoon te maken is. Het nadeel van het vibrerende systeem is dat iets meer lawaai maakt.

Onder de douche scheren

Dan moet je ook nog de keuze maken, wil ik me onder de douche scheren? Onder de douche scheren heeft als voordeel dat het wat prettiger is voor je huid en het resultaat is ook vaak wat beter omdat de haartjes wat zachter zijn door al dat water.

Het is belangrijk om na te gaan of een scheerapparaat wel geschikt is om onder de douche te gebruiken. Dit staat over het algemeen op het apparaat aangegeven. Maar natuurlijk kun je je scheerapparaat niet gebruiken onder de douche terwijl hij aan het opladen is, dat is voor de veiligheid. Er zijn een paar merken met een speciaal snoer waarmee dat wel kan. Je kunt over het algemeen wel alle apparaten met water schoonmaken.

Accuduur

Let bij de aankoop ook nog even op de accu, hoe lang duurt het om op te laden en hoe lang kun je daar dan vervolgens mee scheren. Er zijn overigens apparaten met een snellaadfunctie. De scheermachine is dan binnen een paar minuten opgeladen voor een scheerbeurt. Uit de test blijkt dat je voor een goed scheerapparaat helemaal niet zo duur uit hoeft te zijn.

Hoe scheer je een gevoelige huid?

scheerapparaten voor een gevoelige huid scheren

 

Ook dit is een interessante en veel gestelde vraag. We gaan je een aantal eenvoudige stappen voorleggen om je comfortabel te scheren, zelfs als je gevoelige plekjes of een gemakkelijk geïrriteerde huid hebt. Om je huid te beschermen tegen scheerirritatie, is de juiste voorbereiding van cruciaal belang.

Bereid je huid er op voor

De eerste stap is om je gezicht en baard grondig te wassen. Na het spoelen van je gezicht, wil je misschien nog meer hydrateren door een handdoek in warm water te weken en het gedurende twee tot drie minuten tegen je huid te houden. Dit zal twee dingen doen, één, olie, vuil en dode huid verwijderen die het pad van je scheermes kunnen blokkeren en soepel glijden kunnen voorkomen; en twee, verzacht je gezichtshaar, waardoor elk haartje makkelijker door te knippen is.

De juiste middelen voor jouw huidtype

Nu heb je alleen nog de juiste scheerhulpmiddelen nodig om met je scheerbeurt te beginnen. Gebruik een goede scheergel om het scheermes soepel over de contouren van uw gezicht en hals te laten glijden. Zodra u de juiste scheergel voor jouw gevoelige huid hebt aangebracht, is het volgende hulpmiddel dat je nodig hebt een scheermes met meerdere messen.

Controleer of de messen zich dicht bij elkaar bevinden. Hoe dichter de bladen, hoe minder kans dat de huid tussen de platen blijft hangen. Als je voelt dat de bladen van je scheermes niet scherp meer zijn, is het misschien tijd om het te wisselen voor een ander. Of als je een indicatorstrip op de achterkant van jouw scheerapparaat hebt, controleer je of deze vervaagd is tot een witte kleur. Een witte strook betekent dat uw mes dof is, wat aangeeft dat u mogelijk naar een nieuw mes wilt overschakelen.

Gebruik lichte, zachte bewegingen om te scheren. Veel mannen hebben het gevoel dat het eerste scheren met de haren in de haren – dat wil zeggen, in de richting waarin je haar groeit – en vervolgens slagen volgen in de tegenovergestelde richting, de dichtstbijzijnde, vloeiende scheerbeurt geeft. Omdat gezichtshaar meestal in verschillende richtingen groeit, zult u zich bijna altijd scheren met en tegen het lef.

Een geavanceerd scheerapparaat zoals dit zal een glad scheerresultaat geven, zelfs tegen de stroom in. Je moet je scheren in de richting die je het prettigst vindt. De nek heeft de neiging om het meest gevoelige gebied op je gezicht te zijn. Maar als u het als laatste scheert, heeft de scheergel meer tijd om het haar te verzachten, waardoor uw mes nog gemakkelijker kan maaien.

Als uw scheerapparaat een trimmer met één enkele bladen heeft, gebruikt u deze om voorzichtig onder uw neus te scheren. Dit geeft je gemakkelijker toegang tot moeilijk te bereiken haar, zonder het risico te lopen je gevoelige bovenlip te overhellen. U zult merken dat uw scheermachine af en toe verstopt raakt, dus u moet uw bladen elke paar slagen met stromend water uitspoelen. Spoel je gezicht af met koud water om de huid te kalmeren.

Hydrateer de huid

Probeer ten slotte een hydraterende aftershave-lotion te gebruiken om je gezicht en nek te hydrateren. Een goede aftershave met hydraterende ingrediënten zoals deze zal de huid hydrateren, kalmeren en troosten.

Conclusie

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel ‘Top 3 Beste Scheerapparaten Voor Een Gevoelige Huid 2024’ . Voor mannen die graag hun gezichtshaar kort houden, maar kampen met een gevoelige huid hebben we meerdere gouden tips besproken. De beste scheerapparaten om te kopen voor een gevoelige huid zijn de:

Als je een gevoelige huid hebt dan moet je op de volgende dingen letten voor een goede scheerervaring. 

  • Bereid je huid voor.
  • Gebruik de juiste hulpmiddelen voor uw huidtype.
  • En hydrateer je huid.

Veel succes en scheerplezier!

admin Auteur

Comments

    patrick

    (september 15, 2018 - 3:50 pm)

    Dankjewel voor deze lijst. Ik heb gisteren de Philips Shaver 7000 serie S7510/41 gekocht en ben super tevreden! Ik kreeg meestal last van het scheren door mn gevoelige huid. Nu heb ik totaal geen last meer. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.