Is Dit De Grootste Fout Van Gloednieuwe Xbox Series S?

Microsoft domineerde deze week de krantenkoppen met verschillende belangrijke aankondigingen van de volgende generatie Xbox, maar wat de meeste aandacht heeft getrokken, is de prijs van de Xbox Series S. Microsoft gaat op 10 november een next-gen console lanceren voor €299, wat €100 minder is dan de PS4 bij de lancering en €200 goedkoper dan de Xbox One.

Deze betaalbare console geeft Microsoft misschien een kans om zich terug te knokken nadat de PS4 de Xbox One zeven jaar lang heeft verslagen, maar het verrassend lage prijskaartje gaat gepaard met een paar kanttekeningen waar je op moet letten.

Hoewel de Xbox Series S in staat is om dezelfde games te spelen als de €499, – Xbox Series X, komen de specificaties niet in de buurt van zijn krachtigere broer of zus. De GPU van de Series X is in staat om 12 teraflops aan vermogen te behalen met 52 rekeneenheden in vergelijking met 4TF en 20 CU’s op de Series S.

Minpunt van de Xbox Series S

De Series X heeft een 1TB SSD vergeleken met de 512GB SSD van de Series S. Maar het meest zorgwekkende tekortkoming van de Series S is de RAM.

Zoals Digital Foundry uitlegde in een uitgebreide reactievideo op de onthulling van de Xbox Series S (via VGC), kregen Xbox One- en Xbox 360-games een boost van de Xbox One X, waardoor echte 4K-beelden werden toegevoegd aan games zoals Gears 5, Forza Horizon 4 , en NBA 2K20.

Microsoft moet dit nog specifiek naar buiten brengen, maar in de video van DF wordt opgemerkt dat met 10 GB RAM (versus 12 GB op Xbox One X en 16 GB op Xbox Series X) de Xbox Series S waarschijnlijk niet dezelfde versie van een Xbox One zal kunnen spelen of een Xbox 360-game die je nu op je Xbox One X kunt spelen.

null

null

Bron afbeelding: Microsoft

“Ik denk dat dit iets is dat door sommige mensen misschien niet was overwogen”, zei John Linneman van Digital Foundry. “Als je een Xbox One-game speelt [op Series S], wordt dit niet de Xbox One X-versie van de game. Je krijgt niet de 360 ​​4K backward compatibility (achterwaartse compatibiliteit) of dat soort dingen.”

“Ik weet niet zeker of dat officieel is bevestigd, maar als je er rationeel over nadenkt, is er geen andere manier om het te doen”, voegde Richard Leadbetter, redacteur van Digital Foundry, toe.

“De Xbox One X heeft 9 GB systeemgeheugen beschikbaar voor titels. De Series S heeft 8. Ik heb enkele rapporten gezien dat het eigenlijk 7,5 GB is. Hoe dan ook, met beide configuraties is het nog steeds lager dan de Xbox One X, dus ik denk dat het bijna een uitgemaakte zaak is dat de backward compatibility een beroep zal doen op de Xbox One S in tegenstelling tot Xbox One X. ”

Als je een Xbox Series S koopt, is de kans groot dat je niet geeft om 4K-resolutie boven 1080p of 1440p (dat is waar de Series S naar streeft), maar het is opmerkelijk dat de huidige generatie Xbox One X (die al is stopgezet) eigenlijk al beter is dan een next-gen console.

Bekijk de hele video hieronder:

 

Wat is jouw mening? Ga jij de Xbox Series S aanschaffen?

Samenvatting
Titel van het artikel
Is Dit De Grootste Fout Van Gloednieuwe Xbox Series S?
Beschrijving
Is de nieuwe xbox series een goede next gen console of is het een grote fout?
Auteur

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.