6 Sites Waar Je Gratis Muziek Kunt Downloaden (100% Legaal)

Iedereen houdt van muziek, alleen niet iedereen wil daar voor betalen. Wij hebben 6 verschillende sites gevonden waar je gratis muziek kunt downloaden, zonder je schuldig te maken aan digitale piraterij. Het downloaden van muziek is via deze sites namelijk 100% legaal.

Muziekstreamingdiensten zijn niet zonder problemen. De grootste afknapper is het gebrek aan eigendom. Als je Spotify gebruikt, bezit je geen muziek – je hebt alleen een vergunning gekregen om ernaar te luisteren.

Maar maak je geen zorgen. Er zijn nog steeds manieren waarop je aan gratis muziek kunt komen. Ze zijn volkomen legaal en de muziek zal van jou zijn, zodat je het voor altijd kunt bewaren.

De 6 Beste Sites Om Legaal Gratis Muziek Te Downloaden

1. YouTube-audiobibliotheek

youtube audio library

De YouTube-audiobibliotheek is vooral bedoeld voor mensen die royaltyvrije productiemuziek nodig hebben om in hun video’s te gebruiken. Iedereen met een YouTube-account heeft toegang tot de bibliotheek via YouTube Studio en kan zo veel nummers downloaden als ze willen.

Volgens de algemene voorwaarden van de bibliotheek kun je de tracks gebruiken in elke content die je maakt; het is niet alleen beperkt tot video’s. Je kunt de nummers ook gebruiken in video’s waarmee je inkomsten genereert op het YouTube-platform.

Voor elk nummer is een voorbeeld (sample) beschikbaar, waarnaar je kunt luisteren door op het kleine afspeelpictogram te drukken. Als het je bevalt, klik dan op de downloadknop.

Naast gratis muzieknummers bevat de YouTube-audiobibliotheek ook geluidseffecten. Nogmaals, ze zijn gratis te gebruiken in al jouw creatieve werken.

 

2. Free Music Archive

free music archive gratis muziek archief

Het gratis muziekarchief bestaat al vele jaren en blijft razend populair.

WUFM, een onafhankelijk freeform radiostation in New Jersey, beheert de inhoud. De meeste beschikbare nummers zijn van minder bekende artiesten, maar af en toe zie je een bekende naam opduiken.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de legaliteit, aangezien alle nummers op de site gratis zijn voor persoonlijk gebruik. Als je echter van plan bent de nummers in een commerciële omgeving te gebruiken, moet je de licentie controleren die bij elke afzonderlijke opname hoort.

 

3. Jamendo

jamendo muziek

Jamendo is een platform waarbij onafhankelijke artiesten hun muziek gemakkelijk onder hun fans kunnen verspreiden. Het heeft momenteel meer dan 400.000 nummers van 40.000 artiesten.

De muziek is opgedeeld in bepaalde “communities”. Navigeren naar een bepaalde community (bijvoorbeeld #Rock) laat je kennismaken met toonaangevende tracks, albums en artiesten. Je kunt de muziek sorteren op populariteit aller tijden, wat trending is en de nieuwste releases.

Als je het eerst even wilt aankijken voordat je downloadt, kun je luisteren naar een van de themaradiozenders van de site.

 

4. Musopen

musopen gratis muziek

Wat als pop, rock en de andere mainstream genres niet jouw ding zijn? Als je meer van klassieke muziek houdt, heb je geluk.

Musopen heeft opnames van enkele van de beroemdste klassieke musici aller tijden. Je vindt er alles van Bach en Beethoven tot Tsjaikovski en Holst.

Je kunt zoeken op componist, uitvoerder, instrument, periode en vorm om het muziek te vinden die je graag zou willen hebben.

De site gaat verder dan het downloaden van muziek. Je vindt er ook veel gratis bladmuziek en zelfs enkele educatieve bronnen.

 

5. Amazon

amazon muziek

Veel mensen realiseren zich niet dat Amazon een enorme opslagplaats voor gratis muziekdownloads heeft. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 6000 nummers beschikbaar om te downloaden.

In tegenstelling tot sommige van de andere gratis muziekdownloadsites, kun je regelmatig bekende bands vinden.

Op dit moment kun je muziek vinden van de Foo Fighters, Boy George, Lisa Loeb, Boyz II Men en Carole King, en nog veel meer. De artiesten veranderen af ​​en toe, dus als je muziek vindt die je leuk vindt, download het dan zolang het nog kan.

Naast bekende namen, vind je er verrasend genoeg ook veel niche genres.

Helaas heeft Amazon de functie verwijderd waarmee je de gratis muziek op genre kon filteren (hoewel het er nog steeds is voor betaalde muziek). Hierdoor moet je helaas zelf naar jouw nummers graven.

 

6. Het Internetarchief

live music archive

Wist je dat het internetarchief meer is dan alleen maar lachen om hoe slecht het internet er in 1999 uitzag? Het is ook een fantastische gratis audiobibliotheek.

Voor een muziekliefhebber is het beste deel van de site het livemuziekarchief. Het is ontwikkeld in samenwerking met etree.org en biedt shows en concerten van een reeks vooraanstaande artiesten. Alle bands in de collectie zijn “handelsvriendelijk”, wat betekent dat ze fans het recht hebben gegeven om een ​​deel van hun muziek vrijelijk te verhandelen voor niet-commerciële middelen.

De bibliotheek bevat niet alleen muziek; je vindt er ook oud nieuws, radioshows, audioboeken en poëzievoordrachten.

 

Wat Is Er Met FreeAllMusic Gebeurd?

Bijna al deze sites zijn gespecialiseerd in het downloaden van muziek van onbekende en opkomende artiesten in plaats van huidige sterren. Dat komt omdat bands die het al hebben gemaakt, hun muziek niet gratis hoeven weg te geven.

Als je een site ziet die je een gratis exemplaar van het nieuwste album van Justin Bieber of Taylor Swift aanbiedt, is het waarschijnlijk illegaal om het te downloaden. In dat geval moet je uiterst voorzichtig te werk gaan.

Zo’n illegaal voorbeeld is FreeAllMusic. Net als The Pirate Bay is het vaak offline gehaald. Toch zie je dat er dan weer andere websites opduiken. Maar ons advies blijft duidelijk. Kijk naar bovenstaande sites voor gratis muziek die je legaal kunt downloaden.

 

Conclusie

In dit artikel hebben we 6 sites besproken waar je gratis muziek kunt downloaden. Het voordeel is dat het ook nog eens helemaal legaal is. Onze vraag is: bij welke site download jij jouw muziek of maak je gebruik van een betaalde dienst als Spotify?

Samenvatting
Titel van het artikel
6 Sites Waar Je Gratis Muziek Kunt Downloaden (100% Legaal)
Beschrijving
6 sites waar je gratis en legaal muziek kunt downloaden
Auteur

admin Auteur

Comments

  rein zweering

  (april 3, 2021 - 1:31 pm)

  dit is gaaf

  Art Equum

  (april 17, 2021 - 4:18 pm)

  Dan u weel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.