Veranderingen Van Gadgets In De Afgelopen 20 jaar

Een kwart van de mensen (24%) zou graag zien dat technologie in hun hersenen wordt geïmplanteerd om hen te helpen communiceren, blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Uswitch, waarin de veranderingen in technologie sinds het jaar 2000 worden onderzocht.

Hersenimplantaten, zoals Elon Musk’s voorgestelde Neuralink, zullen ons in staat stellen om onze gadgets met onze gedachten te besturen en razendsnel te communiceren in 2040, voorspellen experts van Uswitch.com.

Consumenten geven meer dan ooit uit aan gadgets, waarbij de waarde van huishoudelijke apparaten sinds 2000 met 150% is gestegen – ondanks dat de kosten van computers en televisies in die tijd zijn gedaald.

Moderne huishoudens hebben nu gemiddeld 11 gadgets, waarvan er zeven verbinding maken met internet. De helft van de huishoudens heeft een smart tv (53%), drie op de tien (29%) bezit een smartspeaker zoals Alexa of Google Home en 18% heeft een smartwatch.

Apparaten in het gemiddelde moderne huis zijn nu €8.500 waard, 150% meer dan €3.400 in het jaar 2000, toen consumenten doorgaans acht gadgets hadden.

Destijds waren er in 8 van de tien huishoudens televisies te vinden (79%), vaste telefoons (73%) en mobiele telefoons (59%) de op één na populairste apparaten waren.

In een derde van de huizen waren analoge muziekspelers zoals Walkmans aanwezig (32%).

In dit artikel bespreken we de ontwikkeling van gadets van de afgelopen 20 jaar.

Veranderingen van gadgets in de afgelopen 20 jaar

Tabel – grootste stijging en daling in eigendom van 2000 tot 2020

 

Apparaat Toename Apparaat Afname
Laptop 33% Videospeler (VHS) -35%
Router 25% Walkman (of analoog muziekspeler, CD of cassettebandjes) -25%
Elektrische tandenborstel 24% Stereo -22%
Mobiele telefoon 14% Filmcamera -20%
Digitale camera 12% Desktop computer -15%
[/su_table]

Bron: Uswitch.com

 

De helft van de consumenten (50%) zegt dat ze geen apparaten die gefabriceerd zijn voor het jaar 2000, maar anderen zijn het meest nostalgisch over het verlies van de muziekcassettes en VHS-banden.

 

Tabel – eigendom van nieuwe gadgets sinds 2000

Tablets 56%
Smart televisie 53%
Draadloze koptelefoon 34%
E-reader 32%
Bluetooth speaker 30%
Smart speaker (Google Home/Amazon Echo) 29%
Blu-ray speler 24%
Smart tandenborstel 7%
Smart deurbel 6%
Smart koelkast 4%
Smartwatch 18%
[/su_table]

Bron: Uswitch.com

 

Sociale media is de technische uitvinding waar consumenten het meest een hekel aan hebben: een derde van de mensen (33%) wenste dat TikTok nooit was gemaakt. Facebook (30%), Twitter (27%) en Instagram (23%) waren ook niet echt populair.

Twee derde van de mensen (67%) zegt dat technologie het leven de afgelopen 20 jaar gemakkelijker heeft gemaakt, en driekwart (78%) zegt dat het hen heeft geholpen om contact te houden met dierbaren.

Minder dan de helft van de mensen (45%) zegt echter dat technologie de wereld een betere plek heeft gemaakt.

Consumenten zijn het meest enthousiast over het idee van breedbandsnelheden van 100 Gbps voor iedereen in 20 jaar, en twee derde (69%) is het hiermee eens.

Het volgende populaire item zijn zogenaamde ‘nepbomen’ die kooldioxide uit de atmosfeer schrobben, en deuren die werken op basis van vingerafdruk of gezichtsherkenning, beide verwelkomd door meer dan de helft (52%) van de mensen.

gadgets 20 jaar
Bron: uswitch

Uswitch.com onthult hoe de huishoudelijke technologie is veranderd sinds het jaar 2000 en er over 20 jaar uit zal zien, aangezien het 20 jaar lang consumenten helpt om over te schakelen naar betere deals.

Zo zegt Ernest Doku, telecom-expert bij Uswitch.com:

“Huishoudelijke gadgets hebben een lange weg afgelegd sinds het jaar 2000, toen mobiele telefoons nieuw waren en we nog maar net de vreugde van het internet ontdekten.

Het was de simpele tijd van de Tamagotchis, Walkmans en Ceefax. Nu kunnen we op internet surfen vanaf de smartphones in onze zak en onderweg televisie of films kijken.

Tegenwoordig zijn veel apparaten die we in huis hebben, rechtstreeks verbonden met internet. Huishoudens beschikken over slimme luidsprekers, slimme koelkasten en zelfs slimme tandenborstels.

Twee derde van de consumenten kijkt uit naar de dag waarop we allemaal kunnen genieten van breedbandverbindingen van 100 Gbps, een snelheid die zal helpen om echt slimme huizen en de opkomst van het internet der dingen in te luiden (internet of things).

Als we kijken naar hoe snel de afgelopen 20 jaar is gegaan op het gebied van technologie, is het erg spannend om te bedenken wat de komende 20 jaar zullen brengen.

Het zou me niet verbazen als apparaten onze hersenen met machines verbinden om een ​​augmented reality (verhoogde werkelijkheid) te creëren, waardoor we toegang hebben tot internet of kunnen communiceren met anderen door alleen onze geest te gebruiken. ”

 

Conclusie

Zoals je hebt gelezen, is er veel veranderd de afgelopen 20 jaar op het gebied van gadgetst en tech.

Wij vragen ons af: waar kijk jij het meest naar uit en welke gadget zie jij erg populair worden?

 

Samenvatting
Titel van het artikel
Kwart Van De Mensen Tevreden Met Hersenimplataat - Neuralink
Beschrijving
In dit artikel bespreken we de ontwikkeling van gadgets en hun populariteit van de afgelopen 20 jaar
Auteur

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.