Top 5 Beste Vacumeermachine Voor Thuis Om Te Kopen In 2024

Last updated on januari 2nd, 2024 at 09:42 pm

Misschien heb je het wel eens meegemaakt: je wilt een lekker stukje vlees bewaren voor de volgende dagen, omdat het vandaag niet op kon. Je besluit om het zonder te sealen in de vriezer te plaatsen. Helaas, na een aantal dagen ziet het er toch niet meer zo goed uit als gedacht. Had je toch maar een vacuümsealer gebruikt. Maar het geldt niet alleen voor vlees natuurlijk. Je kunt voor veel meer producten een vacuümmachine gebruiken, om het fris te houden, of puur ter bewaring. In dit artikel bespreken we wat de top 5 beste vacuummachines zijn voor thuis in 2024.

Voordat we dieper ingaan op onze aanbevelingen, verklappen we je alvast onze favoriete vacuümmachine.

De beste vacumeermachine voor thuis is de Princess Vacuum Sealer 01.492967.01.001. Het beschikt over een sterke vacuümsterkte, je krijgt genoeg vacuümzaktjes en is makkelijk te gebruiken. 

Oké, laten we beginnen. 

 

Top 5 Beste Vacumeermachines Kopen Voor Thuisgebruik

5. Solis Vac Prestige 575 Vacuümmeermachine

Solis Vac Prestige 575

Het Zwitserse Solis heeft al jaren een goede reputatie wat betreft elektrische huishoudapparatuur. En dat laten ze ook zien met de de Solis Vac Prestige 575. Dit is een behoorlijke vacuümmeermachine, die zeker zijn werk doet. 

De solis Vac Prestige 575 kent niet één, maar twee standen. De eerste stand is bedoeld voor etenswaren die een iets ‘hardere’ structuur bevatten, denk aan noten, of worst. De tweede stand kun je gebruiken als voor etenswaren die niet tegen de hoge druk kunnen. Denk aan verse peertjes of pangasiusfilet. Deze twee standen worden de Instant Seal en Pulse Vacuüm-functie genoemd.

Ook biedt Solis met deze vacuümmachine een extra marineerfunctie aan. Dit is niet alleen erg efficiënt, maar je merkt het natuurlijk ook aan de smaak. 

Je kunt kiezen uit slechts de vacumeermachine of als je direct wil beginnen, krijg je er 2 rollen + 50 zakken bij.

De Solis Vac Prestige 575 is een erg solide vacuümsealer die zeker niet zou misstaan in elk huishouden. 

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij bol.com 

 

 4. CASO Vacumeermachine VC 100

 

CASO Vacumeermachine VC 100

Jouw voedsel langer houdbaar maken, kan gemakkelijk met de Caso Vacumeermachine. De vacuümkracht is meer dan goed te noemen. Middels een volautomatisch systeem kun je simpel vacuüm trekken van levensmiddelen. 

Als we kijken naar de afmetingen van de machine, merken we op dat het een fijn formaat heeft (38 x 9 x 17 cm). Zo is het makkelijk op te bergen als je klaar bent met gebruik. 

Wat betreft de werking van de CASO VC 100 zijn veel gebruikers positief. Een opvallend detail is dat je ook potten vacuüm kunt zuigen. Verder werkt alles vrij soepel, snel en handig. 

Het is niet verplicht om dezelfde vacuümzakken te kopen, maar dit wordt wel aangeraden. Ook is zien we dat de lasnaad goed dicht is.

Een ander voordeel dat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat het schoonmaken geen enkel probleem is. In de vaatwasser wordt deze vacuümmachine goed gereinigd. 

Bij aanschaf ontvang je ook 10 professionele zakken en een slang voor de bakjes. 

Kortom, het is zeer makkelijk in gebruik en de levensmiddelen worden  

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij bol.com 

 

3. FoodSaver Profi Vacumeerapparaat FSV005

FoodSaver Profi Vacumeerapparaat FSV005

We zijn alweer bij onze top 3 aangekomen. De Foodsaver Profi FSV005 is een zeer degelijke aluminium vacuümmachine. Naast de mogelijkheid dat je automatisch kunt sealen, kun je ook, als je hier natuurlijk behoefte aan hebt, handmatig vacumeren of sealen. 

Eigenlijk valt er vrij weinig op de FSV005 aan te merken. 

Het heeft een luxe uitstraling, het werkt fantastisch en heeft handige functies. Zo kun je bijvoorbeeld extra snel marineren, wat je natuurlijk erg veel tijd scheelt.

Wat krijg je erbij?

Je ontvangt een foodsaver folierol van 28x300cm, 3 foodsaver acumeerzakken van 20x29cm en 2 vacumeerzakken van 28x36cm alsook een vacumeerslang.

Daarbovenop ook een pak van 50 stuks Marmelot vacuumzakken met microstructuur van 20x30cm en 2 Marmelot Vacuumfolie rollen met Microstructuur van 25cm breed en 6m lang.

Ondanks de iets hogere prijs, krijg je genoeg waar voor je geld, niet?

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij bol.com

 

2. Solis EasyVac Pro 569

Solis EasyVac Pro 569

Ook nu komen we weer uit bij Solis. Dit keer hebben we het over de EasyVac Pro 569. 

Het wordt gekenmerkt door een solide en compact ontwerp. Vanwege het kleine formaat is het gemakkelijk op te ruimen en neemt weinig ruimte in beslag. 

Verder is ook rekening gehouden met de kleurvoorkeur. Zo kun je kiezen uit een zwarte of zilver/grijze variant. Als je voor laatstgenoemde gaat, kan de prijs iets hoger zijn (ongeveer €10)

Wat we wel iets minder vinden, is dat een opbergvak voor de rollenfolie ontbreekt. Dit was ideaal geweest. 

Ook is belangrijk om te weten dat je slechts zakjes van Solis kunt gebruiken. 

Wat betreft overhitting zit het wel goed met de EasyVac Pro 569. Het apparaat wordt vrijwel niet warm. 

Wil je een vacuümsealer van zeer goede kwaliteit, dan ben je bij het juiste adres.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij bol.com

 

1. Princess Vacuum Sealer 01.492967.01.001

 

 Princess Vacuum Sealer

 

We zijn eindelijk aangekomen bij de beste vacuumsealer die je thuis kunt gebruiken. Als je eten vacuüm verpakt wilt opslaan, en dit vrij simpel gedaan wilt hebben, is de Princess Vacuum Sealer een zeer goede keuze.

Bij aanschaf ontvang je 10 vacuümzakken die je direct kunt gebruiken. De vacuümzakken zijn geschikt voor de vriezer, de magnetron en om in kokend water te gebruiken. Door het vacuümtrekken zijn etenswaren 5x zo lang houdbaar als niet- gesealde etenswaren.

Andere positieve punten zijn dat de speciale folie opnieuw te gebruiken is, nadat je het goed hebt gewassen. Droge en vochtige levensmiddelen blijven vacuüm en hierdoor op kleur en smaak.

Je hoort verhalen dat je ook gewone zakjes van de supermarkt zou kunnen gebruiken. Echter, dit is niet helemaal aan te raden. De originele werken het best.

Als we een klein puntje van kritiek moeten noemen, dan komen we uit bij het geluid van de vacuumeermachine. Het is niet heel hard, maar als het iets zachter kon, was dat top geweest. 

Dus ben je op zoek naar een vacuumeerapparaat dat exact doet wat het moet doen, een geweldige keukenhulp? De Princess Vacuum Sealer 01.492967.01.001 is een echte aanrader!

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij bol.com

 

Waar Moet Je Op Letten Als Je Een Vacumeermachine Aanschaft? 

  • Hier is een lijst met de belangrijkste punten waar je op zou kunnen letten bij het aanschaffen van een vacumeermachine:
  • Vacuumsterkte: De meeste fabrikanten gebruiken centimeters kwik (inHg) om de vacuümsterkte van de sealers aan te geven. Hoe meer inHg er wordt bereikt, hoe sterker de zuigkracht zal zijn.
  • Een breed scala aan bedieningselementen: Een handmatige knop is een van de belangrijkste bedieningselementen die een vacuümsealer zou moeten hebben. Hiermee kun je het vacuüm langzaam laten pulseren bij het verzegelen van delicaat voedsel, zoals bessen, chips en crackers, zodat je het kunt stoppen voordat ze worden geplet. Je kunt ook wat delicaat voedsel, zoals cake, invriezen voordat je het verzegelt, als je niet het risico wilt lopen het kapot te maken. We geven ook de voorkeur aan modellen met een annuleringsknop, waarmee u de vacuüm- of sealcyclus op elk moment kunt stoppen.
  • Redelijke grootte: Idealiter zou een goede vacuumsealer geschikt moeten zijn voor verschillende zakbreedtes. Voor de meeste thuiskoks is een extern model met een 11 tot 12 inch brede sealbalk voldoende.
  • Het geluidsniveau: Gemiddeld maten de meeste externe vacuümsealers tussen 70 en 83 decibel (dBA), wat ongeveer net zo luid is als een stofzuiger. Hoe lager het geluidsniveau, hoe stiller het apparaat is.
  • Betaalbaar: Vacuümsealers voor thuisgebruik kunnen tussen de €50 en ongeveer €400  kosten, maar we hebben specifiek gekeken naar vacuumapparaten tussen de €50 en €200 euro. Over het algemeen hebben machines van minder dan €100 kleinere motoren, minder vacuümsterkte en minder bedieningselementen (zoals een pulsknop voor delicaat voedsel).

10 Voordelen Van Een Vacuümmachine

1. Behoud van voedsel

Vacuümverzegeling verlengt de levensduur van veel verschillende soorten voedsel aanzienlijk, van kaas tot vlees tot soep. Door traditionele methoden te gebruiken, gaat vlees doorgaans ongeveer 6 maanden mee in de vriezer.

Vacuümverpakt vlees gaat echter 2-3 jaar mee in de vriezer. Het koelen van vacuümverpakt kaas gaat tot 4-8 maanden mee, in tegenstelling tot de 1-2 weken voor kazen die met standaardmethoden worden bewaard. Door de lucht uit de verpakking te verwijderen en het voedsel te beschermen tegen oxidatie en bacteriegroei, kan voedsel langer worden bewaard.

2. Bespaar geld

Voedsel langer bewaren betekent minder voedselbederf en dus minder voedselverspilling. Bovendien geeft dit u de mogelijkheid om tegen lagere kosten voedsel in bulk te kopen en het veilig op te slaan voor toekomstig gebruik. Ook hoef je minder vaak naar de supermarkt te gaan. 

3. Bescherming

Het vacuüm verpakken van voedsel voegt een beschermingslaag toe tegen externe bronnen. Denk aan lucht, vocht, stof, insecten of andere factoren. Bovendien voorkomt deze methode dat voedsel uitdroogt. 

4. Smaak

Door het voedsel af te sluiten en lucht te verwijderen, blijven de smaken, textuur en vochtigheid van het voedsel behouden. Bovendien haal je ook veel meer smaak uit uw opgeslagen voedsel, aangezien vacuümverzegeling helpt om de voedingswaarde van voedsel te behouden.

5. Veiligheid

Door ervoor te zorgen dat voedsel veilig wordt bewaard, beschermd en zuurstofarm is, wordt voorkomen dat schadelijke schimmels en bacteriën groeien.

6. Organisatie

Vacuümverzegeling zorgt voor meer efficiëntie en een nettere organisatie in jouw koelkast en vriezer, en verzegelde items nemen veel minder ruimte in en geven je dus meer vrijheid.

7. Geen andere toevoegingen

In tegenstelling tot veel andere conserveringstechnieken, zijn er geen vervelende chemicaliën of andere toevoegingen nodig die het voedsel negatief kunnen beïnvloeden.

8. Marineren

Vacuüm sealen is de perfecte manier om vlees te marineren en om extra kruiden en smaken aan gerechten toe te voegen. De verpakking sluit alle vocht en heerlijke smaken af en marineert direct jouw vlees.

9. Restjes bewaren

Het vacumeren van voedsel hoeft niet alleen voor vers voedsel te zijn, het is ook geweldig voor restjes. In plaats van restjes weg te gooien of jezelf te dwingen alles binnen een dag op te eten, kun je het gewoon vacumeren en maanden bewaren.

10. Opnieuw verzegelen

Met een vacuumsealer kun je producten die eerder zijn verzegeld, hersluiten. Dit kan een zak chips, crackers, een zak rijst of wat je maar kunt bedenken!

 

 

Welke Vacumeermachine Moet Ik Kopen?

Dat ligt aan jouw budget en waarvoor je het nodig hebt. Onze bevinding is dat de Princess Vacuum Sealer 01.492967.01.001 een zeer geschikte vacumeermachine is met voldoende opties.

 

Meest gestelde vragen over vacumeren

Wat is het verschil tussen een vacuüm machine en een stofzuiger?

Een vacuümmachine is speciaal ontworpen voor het verwijderen van lucht uit verpakkingen, terwijl een stofzuiger ontworpen is om stof en andere afval van oppervlakken af te zuigen.

Is vacumeren beter dan invriezen?

De meeste mensen bevalt vacuüm invriezen beter dan gewoon invriezen. Dit heeft te maken dat de ontdooitijd korter is, er is geen vriezerbrand te bespeuren en de smaak is opmerkelijk beter. Nog maar te zwijgen over de plaatsbesparing in onze diepvriezer.

Hoe werkt een vacumeermachine?

Om de werking van een vacumeermachine uit te leggen, behandelen we 2 onderdelen: hoe je een zakje maakt van een vacummeerrol en hoe je een zakje vacuümtrekt. 

Hoe maak je een zakje van een vacummeerrol?

Snijd de zak op de gewenste lengte (laat ongeveer 7,5 cm ruimte tussen de rand van de zak en het item dat u verzegelt).
Leg de rand van de zak over het sluitelement en sluit het deksel.
Druk op de handmatige seal-knop om een seal aan het uiteinde van de zak te maken.
Open het deksel en verwijder de zak.

Hoe trek je vacuüm?

1. Vouw de zak om te voorkomen dat vocht of voedseldeeltjes op het gebied terechtkomen dat u wilt verzegelen.
2. Plaats het voedsel in de zak (als u vlees met scherpe botten verzegelt, raden we aan om ze af te dekken met een klein stukje vetvrij papier of perkament, zodat ze niet door de zak snijden).
3. Maak de boei los en steek de opening in het kamerkanaal (zorg ervoor dat de rand van de zak voorbij de schuimrubberen pakking in het kanaal zit)
4. Sluit het deksel en vergrendel het.
5. Druk op de vacuüm- en sealknop en wacht tot de cyclus is voltooid voordat u de zak verwijdert.
6. Haal de zak uit de machine en controleer of deze goed is verzegeld.

Kunnen vacuümmachines gebruikt worden voor marineren?

Ja, vacuummeermachines kunnen gebruikt worden voor marineren door het voedsel in een vacuümzak te plaatsen en te marineren in een marinade.

Wat kost een vacumeermachine?

Zoals hierboven besproken, de prijs van een vacumeermachine verschilt en varieert tussen de €50-€400. Dit is afhankelijk van de geboden opties van het apparaat. 

 

Conclusie

We zijn aan het einde gekomen van de top 5 beste vacumeermachine voor thuisgebruik om te kopen in 2024. Ook weet je precies waar je op moet letten als je een vacuümmachine wilt kopen. Bekijk onze aanbevelingen goed en we hopen dat uw voedsel, ook na een bewaartijd middels een van onze aanbevelingen, heerlijk smaakt!

 

Kans maken op coole prijzen

 

 

Samenvatting
Titel van het artikel
Top 5 Beste Vacuumeermachine Voor Thuisgebruik In 2024
Beschrijving
In dit artikel bespreken we de top 5 beste vacummeermachines voor thuis in 2024
Auteur

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.