10 Beste Elektrische Tandenborstels Van 2024 Kopen

Last updated on januari 2nd, 2024 at 09:46 pm

We weten allemaal hoe belangrijk het is om een goed verzorgd en schoon gebit te hebben. Als we ons gebit niet op de juiste manier verzorgen, ontstaan er gaatje of misschien wel erger: ontstekingen. Om je hiervoor te behoeden, hebben we een lijst opgesteld met de 10 beste elektrische tandenborstels van 2024. Want, ondanks dat flossen en stoken goed werkt, tandenpoetsen is nog steeds het beste middel om je gebit te reinigen. We weten hoe belangrijk een goede mondhygiëne is, en een elektrische tandenborstel kan een grote bijdrage leveren aan een gezonde mond. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan om de beste te kunnen aanbieden aan onze lezers. Bekijk hieronder onze keuzes en waar je op moet letten als je een nieuwe elektrische tandenborstel koopt.

De 10 Best Geteste Elektrische Tandenborstels Voor Een Schoon Gebit Van 2024

10. Oral B Smartseries 6000

 

Oral B Smartseries 6000 elektrische tandenborstel

 

De elektrische tandenborstels Oral-B Pro 6000 en Pro 6500 SmartSeries maken gebruik van draadloze technologie om met een smartphone-app te synchroniseren. Het belangrijkste is om elk deel van je mond zonder al te veel druk en voor de juiste tijdsduur te poetsen.

De borsteltjes zijn van topkwaliteit, maar de prijs is misschien iets te hoog voor velen, ongeacht de potentiële besparingen bij de tandarts.

Je kan wel de app (of anderen) gebruiken met borsteltjes van een mindere kwaliteit.

We hadden ook graag gezien dat de app een beetje geavanceerder wordt in poetstechnieken, in tegenstelling tot alleen de duur en frequentie van het poetsen. De 6000 en 6500 zijn nog steeds beschikbaar, maar we geven de voorkeur aan de Oral-B Genius 9000 slimme tandenborstel met een betere prijs.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

9. Oral B Pro 2 2000 – Budget Elektrische Tandenborstel

 

Oral B Pro 2 2000

De Oral-B Pro 2 2000 is een eenvoudige elektrische tandenborstel die precies doet wat je ervan verwacht, zeker voor zo een prijs.

De bijbehorende functies zijn simpel, maar effectief. Er zijn slechts twee poetsstanden en een druksensor, zonder Wi-Fi- of Bluetooth-functies en zonder app-ondersteuning.

Het werkt gewoon goed, het is comfortabel in gebruik en heeft daarnaast een batterijlevensduur van twee weken. Dit is zeker niet slecht voor zo een prijs.

Een reserve borstelkop of wellicht wel twee in de verpakking zou welkom zijn geweest, samen met een meer gedetailleerde batterij-indicator, maar dit zijn kleine verbeterpuntjes over een borstel die zeer goed werkt voor een zeer lage prijs.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

8. Philips Sonicare DiamondClean HX9353/56

 

Philips Sonicare DiamondClean HX9353/56

De Philips Sonicare DiamondClean is een stijlvolle elektrische tandenborstel met een aantal echt handige slimme functies, waaronder automatische timing (zodat je geen ingewikkelde app nodig hebt), vijf verschillende reinigingsmodi en draadloos opladen.

Deze kwaliteiten vind je ook terug in de prijs. Het is iets duurder dan gemiddeld, maar wat je ervoor terugkrijgt is het geld in onze ogen zeker waard.

Als je ook een synchroniserende app wilt gebruiken, zal je de Philips Sonicare FlexCare moeten overwegen (zie hieronder).

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij bol.com

 

7. Philips Sonicare FlexCare+ HX6972/35

 

Philips Sonicare FlexCare+ HX6972/35

De Philips Sonicare FlexCare doet zijn werk erg goed en voert zijn belangrijkste taak uit om het plak op jouw tanden met gemak te verwijderen. Ook helpt het je om je algehele mondhygiëne te verbeteren.

Je zal minder hard met je borstel op je tanden en tandvlees drukken, waardoor er ook minder schuring optreedt.

Laat de tandenborstel zelf het harde werk doen. En dat werkt uitstekend zonder dat je het om de paar dagen moet opladen, zoals de meerderheid van de elektrische tandenborstels.

Deze gaat gemakkelijk weken door. De Sonicare-app is intrigerend, omdat het er geweldig uitziet maar het kan een beetje verwarrend zijn en we wisten niet zeker of de slimme sensoren daadwerkelijk zo ‘slim’ werken.

Verder krijg je twee elektrische tandenborstel. Dit compenseert zeker de ietwat hoge prijs.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij bol.com

 

6. Oral-B Pro 750 Black CrossAction – Goedkope Elektrische Tandenborstel

 

Oral-B Pro 750 Black CrossAction

Veel mensen zijn op zoek naar een goedkope elektrische tandenborstel. Zij willen vaak niet allerlei extra functies, maar houden van een exemplaar dat gewoon haar werk doet.

De Oral-B Pro 750 Black is zo een elektrische tandenborstel. Zo verwijdert het tot 100% meer tandplak door de ronde kop, omdat beter reinigt voor een gezonder tandvlees in 30 dagen ten opzichte van een handtandenborstel.

Ook beschikt het over een drukregeling, waardoor de poetssnelheid wordt verminderend en waarschuwt het als je te hard poetst.

Verwacht bij je aankoop één elektrische tandenborstel met twee modi, een oplader, premium reisetui en één opzetborstel.

De ingebouwde timer helpt je minstens twee minuten poetsen, de minimale poetstijd die tandartsen en mondhygiënisten aanbevelen.

Tot slot gaat de Oral-B PRO 750-batterij tot zeven dagen mee. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het meenemen van jouw lader voor een korte vakantie.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij bol.com

 

5. Oral-B Pro 7000 Black Smartseries Elektrische tandenborstel

 

Oral-B Pro 7000 Black Smartseries Elektrische tandenborstel

Dit is de Oral B Pro 7000 en wat direct opvalt is dat dit de mooie zwarte editie is. De tandenborstel bevat een cross action borstel. Dit is een nieuwe borstel van Oral B. Verder ontvang je 2 sets van borstels die schuin tegenover elkaar staan, wat zorgt voor een betere reiniging tussen de tanden en tandoppervlak.

Verder krijg je ook een opbergbakje. Dit dient mooi voor de overige borstels die meegeleverd worden. Over de borsteltjes gesproken. Je ontvangt er 4 in totaal: cross action, flosaction, 3d lighting en sensitive borstel.

Dit zijn dus genoeg borstels voor een klein gezin, of om uit te testen welke borstel voor jou geschikt is.

De Oral-B Pro 7000 is een makkelijk bedienbare borstel, waarmee het ook nog mogelijk is om te wisselen tussen 1 van de 6 poetsstanden met 1 druk op de knop.

Op de achterkant vind je de poetsdruksensor die oplicht als je teveel druk uitoefent. Ook bevat het een timer die om de 30 seconden aangeeft wanneer je moet wisselen van kant en na 2 min aangeeft om te stoppen.

Maar dat is niet alles. Middels de ‘smartguide’ kan je zien hoe ver je bent met je poetsbeurt. Er begint namelijk een timer te lopen en je kan zien met welk programma je op dit moment poetst.

Wil je je poetsbeurt een goed cijfer geven, dan kan dat! Aan het einde wordt een sterrenbeoordeling weergegeven. Ook krijg je nog een aantal handige accessoires zoals een stijlvolle harde koker waar je je elektrische tandenborstel in kunt plaatsen, 2 borstel en een zwart zakje ingeval je de Oral B Pro 7000 mee wilt nemen.

Tot slot heeft ook deze top elektronische tandenborstel een app. Hiermee kan je instellen aan welk gedeelte van je mond je meer aandacht wilt besteden. Maar ook bepaalde reminders kunnen worden ingesteld. Denk aan het poetsen van de tong ’s middags voor een frissere adem, of ’s avonds een extra vroege poetsbeurt voor het slapen gaan.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

4. Oral-B Genius 10100S Zwart Elektrische Tandenborstel

 

Oral-B Genius 10100S Zwart Elektrische Tandenborstel

De Oral-B Genius 10100S beschermt jouw tandvlees door aan te geven waar en wanneer je te hard poetst dankzij de Gum Guard-technologie en de poetsdruksensor.

Net als de andere top elektrische tandenborstels is de De Oral-B Genius 10100S voorzien van zes poetsstanden, CrossAction 3D, druksensor, timer en heeft een gebruikstijd van 60 minuten.

Verder zijn er verschillende Oral-B opzetborstels die je kunt gebruiken om een mooi en gezond gebit te krijgen: CrossAction, 3D White, Sensi UltraThin, Sensitive Clean, Precision Clean, FlossAction, TriZone, Dual Clean, Power Tip en Ortho Care.

De Oral-B Genius 10100S maakt gebruik van een ronde opzetborstel waardoor je tot 100% een gezonder tandvlees krijgt en bij iets meer plekjes komt om zo het tandplak te verwijderen.

Bij de tandenborstel wordt 1 Black handvat, 4 Opzetborstels, Lithium ion-batterij, USB-reisetui en een Smartphonehouder meegeleverd.

Op moment van schrijven zijn er meer dan 400 reviews die gezamenlijk uitkomen op een gemiddelde van een 4.7.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

3. Oral-B Genius 10000N White Elektrische Tandenborstel

 

Oral-B Genius 10000N

De Oral-B GENIUS 10000N is van topkwaliteit. Dat is staat vast. Deze elektrische tandenborstel beschikt over een intelligent reinigingssysteem van Oral-B, dat jou helpt om jouw gebit schoon te maken en te houden, precies zoals de tandarts aanbeveelt.

De innovatieve tandvleesbeschermingfunctie laat jou de gebieden zien waarin je te veel druk uitoefent.

Het is compatibel met de Oral-B-app en geeft je ook nog feedback voor een zachtere routine als dat nodig is.

Als je te hard poetst wordt automatisch de reinigingssnelheid verlaagt. Eén van de borstels die je krijgt is een SENSI ultradunne opzetborstel. Deze opzetborstel is voorzien van ultradunne borstelharen voor een bijzonder zachte reiniging, om jouw gevoelige tandvlees te beschermen.

Met de unieke positiedetectietechnologie en de ronde opzetborstel vergeet je eigenlijk nooit een gebied en verwijder je tot 100% meer tandplak dan met een traditionele tandenborstel.

Voor een gezonder tandvlees en een wittere glimlach vanaf 1 dag door het verwijderen van verkleuring van het oppervlak is de Oral-B GENIUS 10000N geen verkeerde keuze.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

2. Oral-B Genius 9000

 

Oral-B Genius 9000

We zijn om vele redenen onder de indruk van de Oral-B Genius 9000: uitstekende plak-reiniging, comfortabele borstel en handvat, opzetborstels, reiskoffer en een lange levensduur van de batterij.

We hebben echter wel vastgesteld dat de functionaliteit van de app niet helemaal aan zijn belofte voldeed. De positiedetectie is een geweldig idee, maar het vergt nogal wat oefening om het helemaal goed te doen.

Wanneer het alleen werd gebruikt om te adviseren en monitoren van de 4-delenrotatie (linksboven, -onder, – rechtsonder, -boven) in de mond was het succesvoller, maar niet zo geavanceerd als je denkt dat het is.

Maar als een hoogwaardige elektrische tandenborstel voldoet de Genius 9000 zeker aan de hype. De aankoop van deze goede elektrische tandenborstel is ongetwijfeld een verstandige financiële en gezonde beslissing.

Ook heeft de consumentenbond deze topper aangemerkt als ‘beste uit de test’-product. Nog een bevestiging dat je geen verkeerde keuze zal maken!

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

1. Philips Sonicare ProtectiveClean 6100

 

Philips Sonicare ProtectiveClean 6100

De Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 is een elektrische tandenborstel die is gebouwd en ontworpen voor mensen die niet schromen om iets meer te betalen, maar dan wel een toptandenborstel willen hebben en niet gevoelig zijn voor nieuwe trends (ten aanzien van allerlei functies en app-ondersteuningen).

Dus ja, hij maakt geen verbinding met je telefoon, maar verder doet het zowat alles wat je je kan wensen. Drie poetsstanden en nog eens drie intensiteitsinstellingen, die gepaard gaan met de nieuwe BrushSync-technologie, zodat de borstel zich automatisch aanpast aan de optimale instelling voor elke borstelkop.

De Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 zal ook dezelfde microchiptechnologie gebruiken om een nauwkeurige beoordeling te geven wanneer het tijd is om een nieuwe opzetborstel te wisselen die is gebaseerd op het werkelijke gebruik en niet is afgestemd op de tijd dat de oude is vervangen.

Bovendien is het ontwerp strak en modern, er is een goede keuze aan kleuren en borstelkoppen beschikbaar, en het wordt geleverd met een stevige reistas.

Plus de levensduur van de batterij overtreft eigenlijk Philips claim van 14 dagen. Verwacht een batterijduur van ongeveer 3 weken, wat in onze ogen erg lang is!

Ben je op zoek naar een goede elektrische tandenborstel, dan kan je het eigenlijk niet verkeerd doen als je voor de Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 gaat.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Goede Elektrische Tandenborstel?

Waar moet je nu op letten als je een nieuwe goede elektrische tandenborstel wilt kopen? Dat is een goede vraag!

Gebruikers van elektrische tandenborstels zien zichzelf als superieur aan mensen die hun polsen elke ochtend en avond heen en weer moeten bewegen. De ‘slimme’ tandenborstel van vandaag communiceren met mobiele apps en zijn de nieuwe premium tandverzorgingsproducten.

Er zijn uitstekende tandenborstels van grote merken, zoals Oral-B en Philips, maar ook van nieuwkomers zoals Kolibree.

We hebben een reeks producten getest om de beste elektrische tandenborstel te vinden – met speciale aandacht voor de slimme, app-verbonden borsteltjes, hoewel we ook naar de borstels zonder app-mogelijkheid hebben gekeken.

De overgrote meerderheid van elektrische tandenborstels is niet ‘slim’, omdat ze niet met een speciale app worden geleverd. Je kunt echter eenvoudig een app downloaden en deze naast een niet-slimme tandenborstel gebruiken.

Dit is zeker zinvol voor kinderen, die iets meer plezier nodig hebben dan de meeste slimme borstel-apps kunnen toestaan.

Onze favorieten heb je hierboven kunnen zien.

Nu is het tijd voor de belangrijke factoren waar je echt op moet letten bij je nieuwe aankoop van een elektrische tandenborstel.

Reinigingsmodus

De meer geavanceerde elektrische tandenborstels hebben verschillende modi voor specifieke mondgebieden. De meeste hebben een standaard schoonmaakinstelling en een modus.

Sommige hebben een speciale instelling voor het poetsen van de tong (zie hieronder) of gevoelige tanden, terwijl andere een reeks snelheids- of intensiteitsinstellingen hebben die op een vergelijkbare manier kunnen worden gebruikt.

 

Tongreiniging

Velen van ons verzuimen om onze tong schoon te maken na het tandenpoetsen, maar dat is zeker een vergissing. Meer dan de helft van de bacteriën in je mond verblijven op je tong.

Als je tong wittere kleur dan normaal heeft, is dat een teken dat je vaker je tong schoon moet maken. Het hebben van een gezonde tong kan je smaak verbeteren en zelfs ook slechte adem verminderen.

De Oral-B Genius 9000 heeft een speciale tongreinigingsmodus, die erg zacht is en goed te gebruiken is om jouw tong er gezonder uit te laten zien. Hierdoor heb je een aparte tongschraper niet meer nodig.

Batterijduur van de elektrische tandenborstel

Bijna alle besproken elektrische tandenborstel worden opgeladen via de gebruikelijke twee-pins oplader. We zouden graag zien dat meer tandenborstels via USB worden opgeladen zoals gewone apparaten (en er zijn er een paar in deze lijst) – maar op dit moment denken de meeste fabrikanten, ondanks hun apps, nog steeds alleen aan badkamerlaadpunten.

Wat de levensduur van de batterij betreft, is de duidelijke winnaar de Philips Sonicare FlexCare-platinum, die maximaal drie weken tussen twee oplaadbeurten kan doorgaan (bij een gebruik van twee minuten per twee dagen). Andere tandenborstels hebben een batterijduur van een tot twee weken.

Timer

Goede elektrische tandenborstels hebben een poetstimer waardoor er precies wordt aangegeven dat je de aanbevolen twee minuten aan het poetsen bent. De meeste tandartsen raden aan om elke 30 seconden een deel van je gebit te poetsen (linksboven, rechtsboven, linksonder en rechtsonder). Een goede tandenborsteltimer waarschuwt je elke 30 seconden, zodat je weet wanneer je naar het volgende gedeelte moet gaan.

Het helpt je om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd besteedt aan elk deel van je mond, in plaats van heel snel te poetsen. Veel elektrische tandenborstels hebben een timer die piept of vibreert om je te laten weten wanneer de twee minuten voorbij zijn.

Druksensor

Een goede elektrische tandenborstel moet ook beschikken over een druksensor om te voorkomen dat je te hard tegen jouw tanden drukt, omdat te hard drukken zowel de tand als het tandvlees kan beschadigen.

Toen ik voor het eerst een elektrische tandenborstel met een druksensor gebruikte, was ik verbaasd hoe verkeerd (en schadelijk) mijn poetstechniek was.

Ik was veel te hard aan het poetsen. Krachtig drukken kan het glazuur op de tanden afslijten en leiden tot gevoelige tanden en terugwijkend tandvlees, waardoor het gevoelige wortelgebied wordt blootgesteld.

Vervanging van de borstelkop

De meesten van ons veranderen de borsteltjes van een elektrische tandenborstel waarschijnlijk niet vaak genoeg. Zowel de slimme borstels Oral-B als Philips beweren dat ze weten wanneer je naar een nieuwe opzetborstel moet overschakelen, hoewel we vermoeden dat dit wordt berekend op basis van de tijd dat je de vorige hebt vervangen.

Smart apps

De ‘slimme’ tandenborstels die we hier laten zien, beschikken over de mogelijkheid om verbinding te maken met een smartphone-app om je tandenpoetsroutine te perfectioneren, gegevens te verzamelen over elke poetssessie en je op fouten in je techniek te wijzen. Ze worden steeds vaker aangeboden door de fabrikanten. Deze apps zijn beschikbaar voor zowel iOS als Android en zijn speciaal ontworpen om de gebruiker te helpen bij het verbeteren van hun mondhygiëne.

Waar kan je bijvoorbeeld aan denken? De apps bieden functies zoals het bijhouden van de tijd dat je borstelt, het detecteren van gebieden waar je extra aandacht moet besteden, en zelfs het geven van tips om de gezondheid van jouw mond te verbeteren. Ook maken ze het gemakkelijker om de batterijstatus van de tandenborstel en de hoeveelheid gebruikte borstelkoppen te controleren.

In de praktijk vonden we dat deze apps meer beloofden dan dat ze daadwerkelijk konden, maar door de apps een paar weken te gebruiken, merkten we wel dat onze mondhygiëne verbeterde.

We verwachten dat dergelijke apps slimmer en nauwkeuriger worden, maar voor nu krijgen ze van ons een voldoende.

Conclusie

Het vinden van de juiste elektrische tandenborstel kan een heel karwei zijn, maar kan een grote bijdrage leveren aan een gezonde mondhygiëne. Er zijn namelijk veel goede op de markt. We zien dat veel elektrische tandenborstels uitgerust zijn met apps of andere opties.

Dit is zeker een leuke toevoeging en kan niet alleen de hele ervaring van het tandenpoetsen verbeteren, maar zorgt ook voor een veel schoner en gezonder gebit.

Wij hebben ons best gedaan om je te helpen bij het maken van een goede keuze met onze top 10 lijst.

Nog een extra voordeel. In dit artikel: De 10 Beste Elektrische Tandenborstels Van 2024 zul je met de aankoop van onze aanbevelingen veel minder geld kwijt zijn aan tandartskosten. Veel succes!

Samenvatting
De 10 Beste Elektrische Tandenborstels Van 2024 Kopen
Titel van het artikel
De 10 Beste Elektrische Tandenborstels Van 2024 Kopen
Beschrijving
Ben jij op zoek naar de beste elektronische tandenborstel van 2024? Bekijk hier onze aanbevelingen. Van goedkope tot duurdere elektrische tandenborstels!
Auteur

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.