Wat Te doen Met Je Reisfoto’s? | 5 Leuke Ideeën

Last updated on maart 30th, 2020 at 06:08 pm

Deze week heeft Bianca een gastartikel geschreven!

Heb jij nog foto’s gemaakt met wegwerpcamera’s of met fotorolletjes? Ik wel. Vroeger kocht ik bij de Trekpleister regelmatig een wegwerpcamera om vervolgens foto’s te maken tot het de camera vol was. Foto’s ontwikkelen en weer een nieuwe wegwerpcamera kopen. Tegenwoordig hoort dit wel een beetje bij het verleden. De meeste foto’s maak ik met mijn spiegelreflexcamera en wanneer ik deze niet bij de hand heb, komt mijn telefoon erg goed van pas. Want ook de telefooncamera’s zijn ontzettend verbeterd ten opzichte van een jaar of 10 geleden. De fotorolletjes en wegwerpcamera’s zijn inmiddels wel verleden tijd. Maar.. Het ontwikkelen van reisfoto’s hiermee ook? Wat doe jij met alle reisfoto’s die je maakt? Druk je ze af op fotopapier? Maak je er een fotoboek van? Doe je er andere originele dingen mee? Of blijven ze rustig jaren op je telefoon, geheugenkaartje of laptop staan? Vandaag deel ik een aantal tips met jullie om je reisfoto’s terug te laten komen in je interieur. 

5 Ideeën Om Meer Van Je Reisfoto’s Te Genieten

Prik je foto’s in een wereldkaart 

wereldkaart kopen 2019

De wereldkaarten waar je met een prikpen aangeeft waar je allemaal al wel niet geweest bent, kent iedereen wel.

Heel leuk, maar je kunt dit nog veel leuker maken. In ons toilet hangt een grote wereldkaart (zwart met goud, heel gaaf, al zeg ik het zelf), die ik heb bevestigd op een kurken achtergrond.

Op stickers heb ik de leukste foto’s van de landen die ik bezocht heb afgedrukt, om deze vervolgens weer op een labeltje te plakken en met een prikpennetje in de wereldkaart te plakken. Zo word je wereldkaart lekker persoonlijk!

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

Druk je foto’s af als polaroids

polaroidcamera kopen 2019

In 2016 hebben we, naast onze grote reis naar Indonesië, meerdere bezoekjes gebracht aan onze zuiderburen (zowel de Belgen als de Fransen). Dit waren zulke leuke reisjes dat ik graag wat met deze foto’s wilde doen.

Ik heb de foto’s af laten drukken op polaroids (als je een polaroidcamera hebt is het natuurlijk helemaal makkelijk!) en heb met touw en delen van een bezemsteel – die ik dezelfde kleur als onze muur heb geverfd – een soort ‘lijst’ gemaakt voor mijn polaroids.

Zo creëer je een speels effect en kun je je mooie herinneringen elke dag terug zien in de vorm van polaroids.

Ik heb een goede polaroidcamera voor je opgezocht. Het is de populairste van dit moment en is eigenlijk en koopje als je kijkt naar de kwaliteit. 

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

Zet je mooiste foto’s op je pronkrek

pronkrek kopen 2019

Om ons huis wat verder in te richten, heb ik zo’n 1,5 jaar geleden een pronkrek gemaakt. Heel eenvoudig: een paar steigerhouten planken en een paar schilderijenhouders van bijvoorbeeld de Ikea. Aan elkaar schroeven en klaar ben je.

Op een pronkrek kun je van alles kwijt: ingelijste foto’s, boeken, je mooiste tijdschriften, cactussen, posters. Noem maar op.

En het mooie is dat je geen 100 gaatjes in de muur hoeft te boren, maar dat je je pronkrek weer opnieuw kunt ‘inrichten’ wanneer je erop uitgekeken bent. Een leuk idee je reisfoto’s te laten zien dus!

 

Bekijk hier de prijs en voorraad bij Bol.com

 

Verwerk posters in je interieur

Oke, eerlijk is eerlijk. Een poster is natuurlijk geen zelfgemaakte foto. Toch ben ik wel groot fan van posters.

Ze kunnen zoveel doen met je interieur. Zo hebben wij naast onze hangstoel een grote ingelijste poster van de plattegrond van de binnenstad van Parijs hangen. Ik vind hem nog altijd ontzettend mooi.

Het is dan misschien geen foto die ik zelf heb gemaakt, maar omdat Parijs een speciaal plekje in ons hart heeft, geeft het wel een hele persoonlijke touch.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

Druk je foto af op glas

fotos op glas

Een andere superleuke optie, is je mooiste reisfoto’s af te drukken op een bijzonder materiaal, zoals op canvas, op hout, aluminium, forex of plexiglas. Elk materiaal heeft zijn eigen effect. Ik heb zelf al verschillende foto’s van mijzelf op hout laten afdrukken, zo ook de olifantenfoto die je op de foto naast het pronkrek ziet hangen. Hout geeft een erg natuurlijke look.

Een paar maanden geleden heb ik tevens een foto op glas mogen bestellen.  Ik heb er een hele tijd over gedacht welke foto mooi zou zijn om op glas af te drukken.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een foto van Neist Point op het Isle of Skye, waar we in de zomer van 2017 naartoe zijn afgereisd. 

Ik bestelde een foto op plexiglas van 60x40cm (erg mooi formaat om je foto’s mooi uit te laten komen!) met voorgeboorde gaten in de foto, en afstandhouders om de foto op glas een klein stukje van de muur op te hangen. Zo krijg je extra veel diepte in de foto. En dit effect wordt nog eens versterkt wanneer je de foto op een muur hangt waar het licht er mooi achter kan komen.

Toen ik de foto op glas eenmaal ontvangen had (de scherpte is goed, de kleuren komen precies overeen met het origineel op mijn computer en er zit mooi veel diepte in de foto) kwam natuurlijk een tweede moeilijke keus: Waar komt de foto te hangen?

Uiteindelijk hebben we de foto in onze logeerkamer, die eigenlijk nog altijd niet echt ingericht was, opgehangen. We inderdaad, want mijn man is net even wat handiger met precies op de juiste plek boren. Door de voorgeboorde gaten in de foto, komt dit namelijk wel precies. Maar dit is gelukkig goed gekomen! De foto op glas hangt. En ik ben er erg blij mee.

Ik hoop dat je nu weet wat mijn 5 leuke ideeën zijn betreffende reisfoto’s. Vaak kijk je er niet meer naar als je ze geschoten hebt, maar dat is vanaf nu dus helemaal anders!

Lees ook:

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.