Welke Parfum Past Bij Mij? (Mannen & Vrouwen) 2024

Last updated on januari 2nd, 2024 at 09:43 pm

Het is bewezen dat iedereen naar iets anders ruikt. Sommigen willen hun natuurlijke geur vervangen door parfum aan te brengen. Al honderden jaren maken wij gebruik van parfum om heerlijk te ruiken en ook het andere geslacht aan te trekken. Maar er zijn zoveel luchtjes, dat je je wellicht afvraagt: welke parfum past bij mij? Welke geur past bij mijn persoonlijkheid? In dit artikel leggen een aantal specialisten uit hoe je erachter kan komen welke parfum voor jou geschikt is. Dit geldt voor zowel van mannen als vrouwen. Aan het einde geven we kort aan welke heren- en damesgeuren de lekkerste zijn.  

Parfumbeschrijvingen zijn nutteloos om te bepalen of een geur bij je past. “Onze inspiratie was een boudoir waar eenhoorns copuleren en hun zweet zorgt voor een chypre musk,” is de beschrijving van een fantastische geur.

Ondertussen vraag je je af: wat is een chypre en waarom ruikt deze eenhoorn naar een rokerige fruitpunch?

Als je niet weet wat een chypre is of het verschil niet kan zien tussen ‘Curious’ en ‘Chanel No.5’, ben je niet de enige. Maar hier zijn negen eenvoudige tips over hoe je kunt leren om op jouw neus te vertrouwen, jouw instincten te volgen en je te committeren aan een kenmerkende geur.

Hoe Kom Je Erachter Welke Parfum Bij Jouw Persoonlijkheid Past?

1. Probeer slechts drie geuren per keer

In het begin, vooral als je niet echt een idee hebt van wat je lekker vindt, ruik aan alles.

Maar beperk je verkenningen tot het snuiven van slechts drie geuren per keer, suggereren Erika Shumate en Christine Luby, de Stanford MBA-oprichters van geurstart-up Pinrose (bron).

“Je reukkwab wordt anders erg overdonderd. Geef elke geur zijn eigen kans. ”

2. Begin eerst met lichtere geuren.

Luby beveelt aan: “Het is beter om eerst te beginnen met meer waterige of muskusachtige geuren; 50 procent van de bevolking kan zelfs geen musk ruiken.

“Muskiergeuren zijn meer wasachtige geuren; waterige exemplaren zijn verser (denk aan Acqua di Gio). Ga van musk naar citrusvrucht tot fruitige bloemen in zwaardere houtsoorten.

3. Het is goed om te ‘rebounden’ met een geur.

In tegenstelling tot ‘rebounden’ met een verkeerd vriendje, als je steeds terugkeert naar een bepaalde sample en het lekker vindt, dan is dat wel een signaal.

Vraag een sample van die geur en spuit het op jezelf, omdat lichaamschemie van invloed kan zijn op hoe een geur ruikt. Shumate legt uit: “Als ik een geur probeer, leg ik het op de top van mijn handen of polsen of het puntje van mijn elleboog.

Het zijn gebieden die niet constant worden gewassen. Ik ruik elke 20 minuten of een uur om te bekijken of ik het nog lekker vind ruiken.”

4. Maak je niet druk als jij niet van excentrieke of onbekende luchtjes houdt

Iedereen praat over hun liefde voor een bepaald luchtje, maar maak je geen zorgen als je het niet lekker vindt.

“Geurvoorkeur is vaak geworteld in vertrouwdheid.

Als je een unieke parfum ruikt en nog nooit hebt gedragen, is het niet dat je het niet lekker vindt, het is dat je neus de geur aan het ‘leren’ en ‘begrijpen’ is” verduidelijkt Luby.

Shumate voegt eraan toe: “Krijg je hoofdpijn als je de geur draagt? Zorgt het ervoor dat je de stemming voelt die je wilt voelen?”

Dit zijn vragen die je jezelf zou moeten stellen terwijl je geuren uitprobeert.

welke parfum of geur past bij mij

5. Probeer te begrijpen wat je ruikt

Tip 5 om erachter te komen welke parfum bij jou past.

Shumate en Luby proberen de geurcategorieën op te splitsen in basisbegrippen.

Muskus: Dit klinkt misschien als een ongewassen oksel van een fanatieke worstelaar, maar muskus is eigenlijk een geur dat erg ruikt naar wasgoed.

Rokerig: het kan ruiken naar een kampvuur, of een uitgeblazen lucifer.

Citrus: limoen, citroen, sinaasappels. Het doet ons vaak denken aan een spa met een mooie yogastudio.

Bosachtig: deze geuren kunnen variëren van een romige nootachtige smaak (zoals pralines en roomijs), tot sandelhout, tot kruidig ​​en vochtig als een muskachtige oude kast (patchouli), tot een oud nr. 2 potlood (cederhout).

Groen: doet denken aan zowel de kalkachtige nasmaak van gemalen granen als bedauwd mos op een lentemorgen.

Bloemen: bloemen omvatten alles van witte bloemen (gardenia, lelies, ylang-ylang, enz.), tot rozen, viooltjes en pioenrozen.

Water: kruising tussen de geur van 7-Up en de geur van een bubbelbad.

Oosters: wierookstokjes. Het kan enigszins poederachtig zijn met een vleugje kruiden of zoetheid.

6. Sla de koffiebonen over

Koffiebonen zijn over het algemeen niet lastig te vinden in elke parfumerie.

Als je aan een medewerker vraagt hoe dat komt, beweren ze dat dit te maken heeft omdat het snuiven van de geur die ze afgeven je geurindicatoren ‘resetten’.

Maar Shumate en Luby suggereren dat dit een oud verhaal is van een parfumeur is.

“Het is een andere sterke geur”, leggen ze uit.

In plaats van het ruiken aan koffiebonen ruiken ze zichzelf. “beweeg je neus richting je eigen elleboog die geen geur heeft. Het werkt echt.”

7. Zie hoe een geur evolueert na vier uur

In de parfumindustrie praten mensen vaak over de “topnoot” en “opdrogen” van parfums zoals mensen praten over de ‘benen van een wijn’.

Luby en Shumate leggen uit: “Luchtjes en geuren zijn levende organismen en evolueren in de loop van de tijd.

Een topnoot duurt ongeveer 20 minuten en is je eerste indruk van de geur. Het ‘hart’ houdt het grootste deel van de dag aan, ongeveer vier uur.”

8. Begrijp waarom sommige geuren €30 kosten en sommige €300 kosten

Goedkopere geuren hebben meestal topnoten die aanvankelijk heel erg sterk zijn. Of voor sommigen, zoals Shumate, ruiken ze een beetje “metaalachtig”.

Duurdere geuren hebben de complexiteit van een hart en zijn droog en hebben ook de neiging een langere levensduur te hebben.

9. Probeer een haarparfum

Nee, niet het soort product dat wordt verkocht als haarparfum.

Wanneer je eindelijk een geur vindt die je lekker vindt, stellen Shumate en Luby voor om het in je haar te spuiten (waarmee de kapper misschien niet helemaal blij mee is, omdat de meeste parfums alcohol bevatten, maar door parfumeurs wordt het zeker aangeraden).

“Jouw haar zwaait steeds heen elke keer als je je beweegt, en daarnaast blijft de geur goed zitten omdat de haren zorgen voor een goede verspreiden. Haar draagt ​​parfum echt heel goed.”

Wat is de lekkerste parfum (voor mannen en vrouwen)?

Nu je weet waar je op moet letten om erachter te komen welke parfum bij jou en jouw persoonlijkheid past, willen we je nog even vermelden dat wij een artikel hebben geschreven over de Top 10 Lekkerste Vrouwenparfums Volgens Mannen 2024 en Top 10 Beste Mannenparfums Volgens Vrouwen 2024.

In deze artikelen vind je heerlijke parfums die wel een interessant voor jou zouden kunnen zijn. Zowel voor de mannen- als vrouwenparfums staat op #1 een topper die vrij onverwachts is!

Succes!

Samenvatting
Welke Parfum Of Geur Past Bij Mij? (Mannen & Vrouwen) 2024
Titel van het artikel
Welke Parfum Of Geur Past Bij Mij? (Mannen & Vrouwen) 2024
Beschrijving
Wil je weten hoe je erachter komt welke parfum of geur bij jouw persoonlijkheid past? In dit artikel leggen we dat haarfijn uit! Lees meer!
Auteur

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.