Waar Spuit Je Het Best Parfum? (Mannen & Vrouwen)?

Last updated on maart 30th, 2020 at 06:06 pm

Veel mensen vragen het zich af. Zij willen een heerlijk luchtje op doen, maar waar spuit je het best parfum? In dit artikel leggen we dit haarfijn voor je uit. Het is simpeler dan namelijk denkt. Aan het einde van het artikel geven we kort aan welke heren- en damesgeuren de lekkerste zijn.

Coco Chanel heeft eens gezegd dat een vrouw parfum moet aanbrengen op de gebieden waar ze graag zou worden gekust. Hoewel dit waarschijnlijk waar is (en volkomen Frans), moet je ook de volgende punten overwegen.

Waar Spuit Je Het Best Parfum?

De warmteplekken

De warmteplekken zijn locaties op het lichaam waar de bloedvaten zich het dichtst bij de huid bevinden.

Deze plekjes stralen warmte uit, wat kan helpen om de geur vanuit je huid in de lucht te laten komen. (Het is hetzelfde principe dat wordt gebruikt door etherische olie-diffusers).

Breng je parfum op deze punten aan – namelijk de binnenste polsen, de basis van de keel, achter oorlellen, in de decollete, achter de knieën en de binnenste ellebogen.

Terwijl je je parfum de hele dag door draagt, zal het reageren met je lichaamswarmte en de geur blijven afgeven.

Let op waar je het aanbrengt

Ondanks dat parfum vaak heerlijk ruikt, smaakt het zeker niet lekker.

Houd hier rekening mee bij het aanbrengen van jouw parfum en vermijd het gebied rondom je mond.

Vanzelfsprekend moet je ook uitkijken dat het niet in je ogen komt. Wij kunnen je vertellen, dat is niet fijn!

Hoe parfum toe te passen

Het toepassen van parfum is het eenvoudigst: gewoon spuiten, deppen of in het geval van een solide parfum, vegen. (Vermijd wrijving tussen de polsen na het aanbrengen, om de geur niet te “verpletteren”).

Sommige vrouwen genieten ervan hun parfum in de lucht te spuiten en er vervolgens doorheen te lopen.

Hoewel dit wel een werkend effect heeft, laat het ook nogal wat van de geur verloren gaan, dus het is niet de beste methode als je een beperkt budget hebt.

Breng altijd parfum aan voordat je je kleding en sieraden omdoet

Sommige geuren zullen permanente vlekken achterlaten op stoffen, metalen en parels.

Als je wilt riskeren dat je jouw kleding parfumeert, bijvoorbeeld wat parfum op een sjaal spuiten, moet je deze eerst testen op een gedeelte van de stof die je vaak niet ziet en licht besproeien.

Het haar parfumeren

parfum

De combinatie van parfum en haar is een geweldige manier om een ​​zachte geur achter te laten, terwijl je de dag met een glimlach doorbrengt. Iedereen die ervoor kiest om dicht bij je te komen, wordt dan ook zeker beloond met een heerlijke vollere geur.

Let op dat je parfum alleen op je vers gewassen haren aanbrengt, anders kunnen de natuurlijke oliën (en eventuele aanhoudende haarproducten) de geur beïnvloeden. Omdat parfum alcohol bevat en je haarplukjes kan, moet je spaarzaam zijn en van een afstand aanbrengen.

1 of 2 spuitjes vanaf een afstand van ongeveer 20 centimer moet zeker voldoende zijn.

Het verlengen van de duur van de parfum

Er zijn een paar trucjes om de duur van de parfum te verlengen. Een geur zal bijvoorbeeld sneller vervagen als de huid droog is.

Het aanbrengen van een parfumvrije crème of lotion op je lichaam is een uitstekende voorbereiding voor het aanbrengen van parfum en zal je helpen meer waarde voor je geld te krijgen.

Je kunt de afstand die je parfum kan overbruggen ook vergroten door wat vaseline op je huid aan te brengen en daar bovenop je luchtje aan toe te voegen.

De parfumdruppeltjes blijven aan de vaseline kleven – in plaats van in je poriën te zinken – wat inhoudt dat de kans aanzienlijk wordt verkleind dat je de parfum later op de dag opnieuw aan moet brengen.

Het gebruik van meerdere producten van dezelfde lijn is een andere effectieve manier om een ​​geur langer te laten ruiken. Wat bedoelen we hiermee?

Je kunt bijvoorbeeld de lichaamsgel gebruiken, de huid behandelen met de bodylotion en vervolgens de eau du parfum-spray van hetzelfde merk daar nog boven spuiten.

De combinatie van producten zal helpen om een vollere geur te behouden, zodat het nog makkelijker wordt verspreid.

Hoe verwijder je de geur van de parfum van je huid? Hoe krijg je de parfumlucht weg?

Wanneer je omringd bent door een onaangename geur, hoef je er alleen maar vanaf te komen. Dat klinkt simpel natuurlijk. Maar wat als jij het bent die niet lekker ruikt?

Of je nu een tester hebt geprobeerd bij de kassa die toch niet lekker ruikt of je bent ingespoten door een ietwat overdreven enthousiaste verkoper, hier zijn enkele handige tips voor het verwijderen van parfum:

  • Ga naar de apotheek voor toverhazelaar of ontsmettingsalcohol (beide goedkoop). Bevochtig een watje met beide producten en gebruik dat om de huid schoon te vegen.
  • Maak een mengsel van zuiveringszout en warm water. Wrijf het op de huid en laat het tot tien minuten zitten, voordat je het afspoelt met warm water.
  • Klop een dressing op door witte azijn en olijfolie te mengen. Smeer het uit over je huid en laat het een paar minuten zitten. Was het uiteindelijk af met water en geparfumeerde zeep.
  • Niet dat je goede wodka wilt verspillen, maar in een mum van tijd kun je katoenen ballen doorweekt van wodka op de huid aanbrengen en de parfum wegvegen.
  • Als je weet dat je parfums gaat proberen, neem je reisdoekjes, een mini-fles Purell of apart verpakte alcoholdoekjes mee in je tas. Voor het beste effect, snel aanbrengen op een ongewenste geur op je huid.

Dit zijn onze tips op de vraag waar je het best parfum kan spuiten? Daarnaast werken deze tips voor zowel mannen als vrouwen. Dus iedereen kan ze toepassen!

Wat is de lekkerste parfum?

Nu je weet waar je de parfum het best kan parfum spuiten, willen we je nog even vermelden dat wij een artikel hebben geschreven over de Top 10 Lekkerste Vrouwenparfums Volgens Mannen 2020 en Top 10 Beste Mannenparfums Volgens Vrouwen 2020.

In deze artikelen vind je heerlijke parfums die wel een interessant voor jou zouden kunnen zijn. Zowel voor de mannen- als vrouwenparfums staat op #1 een topper die vrij onverwachts is!

Samenvatting
Titel van het artikel
Waar Spuit Je Het Best Parfum? (Mannen & Vrouwen)?
Beschrijving
In dit artikel lees je waar je het best parfum op kan spuiten. Wij geven tips voor zowel mannen als vrouwen.
Auteur

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.