10 Beste Fitnessapparaten Voor Thuis Om Af Te Vallen 2023

Last updated on januari 2nd, 2024 at 09:58 pm

Het is al jarenlang bekend dat voldoende beweging goed is voor de gezondheid en je er een strak lichaam van krijgt. Mensen sporten de laatste jaren meer dan ooit. De sportschoolabonnees blijven groeien. Nu is het zo dat je niet alleen in de sportschool aan jouw lichaam kan werken. Kijk maar naar de hardlopers die je door het park ziet joggen of wielrenners die langs fietsen. Zo zou je ook thuis kunnen fitnessen. Op deze manier kan je thuis met dezelfde fitnessapparaten trainen die normaal in een sportschool staan. Wij hebben de 10 beste fitnessapparaten voor thuis om af te vallen in 2023 voor jou onderzocht en geselecteerd.

Aandachtspunten voor het kopen van de beste fitnessapparaten voor thuis om af te vallen

Bij het opstellen van de 10 beste fitnessapparaten voor thuis hebben wij een aantal belangrijke punten in ogenschouw genomen. Allereerst is niet elk fitnessapparaat geschikt om jouw doelstelling te behalen.

Iedereen heeft andere doelen, en elk apparaat heeft een bepaalde specialiteit. Het behalen van jouw doelen wordt door elk apparaat op een andere manier verwezenlijkt. Voordat je een fitnessapparaat aanschaft is het raadzaam om na te gaan wat jouw doel is. Wil je snel gewicht verliezen, spiermassa in je bovenlichaam of onderlichaam opbouwen, of gewoon je gedachten verzetten en in beweging blijven?

Natuurlijk is ook de prijs van belang. Deze apparaten zijn over het algemeen vrij prijzige investeringen. Maar het is goed om ook hier een balans te vinden in prijs en kwaliteit. Duurder betekent niet altijd beter, maar in de meeste gevallen geeft het wel een indicatie van de kwaliteit van het product.

Daarnaast hebben we gekeken naar het geluid dat het fitnessapparaat produceert. Hier geldt de regel: hoe zachter, hoe beter. De behaalde resultaten van trainen met muziek liggen hoger dan zonder muziek. Als je wordt afgeleid door de herrie, gaat dit ten koste van je training. Ook als je buren hebt is het voor hen prettiger dat het apparaat weinig geluid maakt. Zo zou je in principe in de avonduren kunnen door trainen.

Kwaliteit blijft de belangrijkste factor die meeweegt bij je beslissing om een aankoop te verrichten. Het product moet in de eerste plaats goed werken en doen wat het moet doen.

Verder moeten we de garantie niet vergeten. Nogmaals, fitnessapparaten zijn behoorlijke investeringen en mochten ze niet aan jouw wensen voldoen, is het van belang dat je ze kan retourneren.

Aan de hand van deze elementen hebben wij de beste fitnessapparatuur verzameld om thuis te kunnen fitnessen en zodoende af te vallen.

10 Beste Fitnessapparaten Voor Thuis Fitness in 2023

1. Focus Fitness Fox 5 – Crosstrainer

 

Fitness Focus Fox 5 beste fitnessapparaten voor thuis

 

Een sportschool kan er nooit genoeg van hebben, want het is één van de meest effectieve fitnessapparaten voor cardio en dus voor afvallen: de crosstrainer. Niet voor niets zijn ze in de sportschool in overvloed. Het is dus logisch dat je dit ook thuis zou willen hebben. Met een crosstrainer train je je hele lichaam in één workout.

Is jouw doelstelling om vet te verbranden, conditietraining of grote spiergroepen verstevigen, dan is een crosstrainer zeker geschikt. Een crosstrainer is speciaal ontwikkeld om de bewegingen van een loopband, fiets en steptrainer in één machine te gieten en zo het ultieme fitnessapparaat te creëren. Het gevolg is dat je op vloeiende natuurlijke wijze in beweging bent.

De Focus Fitness Fox 5 is op dit moment dé beste crosstrainer. Het is niet voor niets door kieskeurig uitgeroepen tot nummer 1 crosstrainer van juni 2017. Gezien alle specificaties kan de Focus Fitness Fox 5 gemakkelijk mee met de duurdere modellen in de sportschool.

Minpunten

Met een gewicht van 70 kg is het redelijk zwaar om te verplaatsen. Zorg dat je dit met iemand samen doet of gebruik hulpmiddelen.

Pluspunten

+ Door dit gewicht is de crosstrainer zeer stabiel. Ook is de kwaliteit uitstekend en dat voor een betaalbare prijs. Er zijn 17 trainingsprogramma’s beschikbaar. Hierdoor zijn er verschillende mogelijkheden om je lichaam te trainen. Je persoonlijke fitnessresultaten worden bijgehouden, zodat je exact weet of en hoeveel progressie je hebt geboekt. Door onderhoudsvrije SKF-lagers is de crosstrainer heel stil. 

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

2. Focus Fitness Fox 3 – Crosstrainer

 

Beste fitnessapparaten voor thuis

 

Mocht je een iets lager budget hebben voor een crosstrainer, maar wil je dat dit niet veel af doet aan de kwaliteit, dan is de Focus Fitness Fox 3 wellicht interessant. Deze crosstrainer heeft net als de Fox 5 de beste crosstrainer van 2016 en mei 2017 award van Kieskeurig.nl ontvangen. Met de kwaliteit zit het dus wel goed.

Minpunten

Het weegt 51 kg, waardoor de stabiliteit iets minder is dan de Fox 5, maar nog steeds erg vaststaand aanvoelt. Ook is er geen tablethouder aanwezig. Gebruikers vonden het design niet echt aantrekkelijk. Dit is echter persoonlijk.

Pluspunten

+ Makkelijk in elkaar te zetten. Natuurlijke lengtepas. Beschikt over 18 verschillende trainingsprogramma’s. De Focus Fitness Fox 3 wordt aangedreven door een V-belt, waardoor je vrijwel geruisloos kunt trainen. Goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

3. Focus Fitness Jet 7 – Loopband

 

 

Train je voor een marathon, of vind je het fijn om te hardlopen dan is een loopband perfect voor jou. Soms heb je zin om een stuk te gaan rennen, maar is het weer slecht en wil je niet naar buiten. Met één druk op de knop kan je toch je kilometers maken en dat op overdekte locatie. Je hebt geen last van stoplichten die je belemmeren of je hoeft niet in het donker buiten te lopen. Hardlopen op een loopband is door het materiaal minder belastend en dus beter voor de gewrichten.

De Focus Fitness Jet 7 is een topper van zijn soort. Door consumenten in februari 2017 uitgekozen als beste loopband. Het is zo ontwikkeld dat het uitermate geschikt is voor thuisgebruik.

Minpunten

Niet te koppelen met borstband. Ook geen ingebouwde speakers. Dit kan worden opgelost door met een koptelefoon te trainen of externe speakers te gebruiken.

Pluspunten

+ Normaal gesproken nemen loopbanden behoorlijk wat ruimte in beslag. De Focus Fitness Jet 7 niet, want het is opklapbaar. Er is een vetmeting mogelijk en heeft een mooi design. Erg stabiel. Door geïntegreerde hartslagsensoren krijg je makkelijk inzicht in je hartslag. Op de onderdelen geldt een garantie van 2 jaar, op het frame en laswerk is dit levenslang. De prijs-kwaliteitverhouding is buitengewoon. Het is een investering die zich dubbel en dwars waard is. Pure kwaliteit. 

 

 Bekijk HIER de prijs en voorraad

 

 

4. Focus Fitness Jet 5 – Loopband

 

 

Ook hier hebben we de budgetvariant voor je uitgezocht. De Focus Fitness Jet 5 is bijna net zo goed als zijn opvolger. Dit vonden consumenten ook. Zo heeft het net als de Jet 7 een onderscheiding ontvangen als beste gewaardeerde loopband. De Jet 5 weegt iets minder zwaar en kan iets zachter dan zijn grote broer.

Minpunten

Niet te koppelen met tablet en borstband. Is vrij stil voor een loopband, maar toch klinkt het een beetje door. Vergelijk het met een draaiende wasmachine in de kamer boven je.

Pluspunten

De loopband is reeds voorgemonteerd. Zo rest je enkel nog het opklappen en wat schroeven aandraaien. Ondanks de lagere prijs, nog steeds goede kwaliteit. Weinig onderhoud vereist en mooie vormgeving. Op de onderdelen geldt, net als de Jet 7, een garantie van 2 jaar; op het frame en laswerk is dit levenslang. 

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad

 

 

5. FitBike Ride 6 iPlus – Hometrainer

 

FitBike Ride 6 iPlus

 

De hometrainer is een van de meest populaire fitnessapparaten voor thuisgebruik. De naam zegt het al: hometrainer. Het is effectief, laag in prijs en neemt weinig ruimte in beslag. Met een hometrainer leg je de nadruk meer op je onderlichaam dan bijvoorbeeld een crosstrainer. Qua vetverbranding is het verschil niet heel groot. Beide fitnessapparatuur zorgen ervoor dat je hartslag stijgt en je dus calorieën verbrandt. Het is dus een kwestie van smaak. Heb je liever dat je zit en trapt of wil je liever staan en ook je armen bewegen?

De FitBike Ride 6 iPlus is voorzien van de nieuwste geavanceerde technieken. Zo is het mogelijk om je smartphone of tablet te verbinden en, middels een app, al jouw fitnessresultaten in de gaten kan houden. Daarnaast komt deze hometrainer het beste uit de tests.

Minpunten

De hometrainer kan niet worden verbonden met een Windows tablet. Android of iOS doen het wel. Hetzelfde geldt voor een smartphone dat draait op een Windows bestuurssysteem.

Pluspunten

+ Het zadel kan in meerdere posities worden ingesteld, zowel horizontaal als verticaal. De FitBike Ride 6 iPlus is erg stevig. De optie om gebruik te maken van Google Maps is interessant. Je kunt een kaart kiezen, waarvan je de route volgt. De intensiteit zal zich dan automatisch aanpassen, afhankelijk van de wegen van de route. Een groot pluspunt is dat het zeer stil is. Anderen hebben geen last van je. Perfecte hometrainer voor als je aan je conditie wilt werken en wat extra kilo’s kwijt wilt. 

 

 Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

6. Fitbike Ride 5 – Hometrainer

 

Fitbike Ride 5

 

De Fitbike Ride 5 is de hometrainer die prima is voor beginners of mensen die net iets minder willen betalen dan de Fitbike Ride 6 iPlus. Dat betekent niet dat de hometrainer van mindere kwaliteit is dan de 6 iPlus. Op Bol.com heeft het de maximale score behaald en is tevens uitgekozen als ‘best reviewed’ in juni 2017 op Kieskeurig.nl

Minpunten

De handleiding kon iets duidelijk worden geschreven. De calorieteller en hartslagmeter zijn niet helemaal nauwkeurig. Voedingskabel is iets aan de korte kant, maar met een verlengkabel zou dit kunnen worden verholpen.

Pluspunten

+ Fietst heerlijk soepel. Helpt enorm bij het revalideren van een blessure. Doordat het simpel verstelbaar is, is het zowel voor lange mensen (let op: indicatie van de maximumlengte is 1.95) als kortere mensen geschikt. Is vrij geruisloos. Het beschikt over voldoende functies en is daarom een compleet product voor de prijs.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

7. Fitbike The Beast – Airbike

 

Fitbike The Beast

 

De Airbike is een relatief nieuw fitnessapparaat om snel gewicht te verliezen door vetverbranding. Het ziet eruit als een mix van een fiets en een crosstrainer. Doordat je je hele lichaam ermee traint, zijn de resultaten ook uitstekend. Zo leent de Air Bike zich perfect voor High Intensity Interval Training (HIIT), waarbij je in een korte periode je hartslag laat variëren van laag naar hoog, hetgeen zorgt voor een lang doorlopende verbranding van vet.

De Airbike – Fitbike The Beast – is het fitnessapparaat waarbij je helemaal uitgeput bent als je de oefening goed uitvoert. HIIT kan goed worden uitgevoerd op een Airbike, omdat je vrijwel elke spier in je lichaam gebruikt. Zo is het niet meer nodig om lange duurtraining te doen, maar kost een high intensity interval training, op de Fitbike The Beast, je een kwartiertje per dag, met een veel hogere vetverbranding.

Minpunten

De prijs ligt vergeleken met andere fitnessapparaten aan de hogere kant. De beschrijving had iets duidelijker gekund over het instellen van de hoogte voor bepaalde lengtes.

Pluspunten

+ Door de fluisterstille V-belt produceer je weinig geluid en is zo goed als onderhoudsvrij. Op de trainingscomputer zijn verschillende trainingen beschikbaar die zijn geoptimaliseerd voor het verbranden van vet. Het verbinden van een borstband aan de display van Fitbike The Beast biedt meerdere inzichten. Enorm stabiel en van hoogwaardige kwaliteit. Ook ontvang je een gratis persoonlijk trainingsprogramma en een gratis boek met trainingstips.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

8. Assault Bike – Airbike

 

Assault Bike

 

Een geduchte concurrent van de Fitbike The Beast is de Assault Bike. Deze twee toppers zijn op dit moment de beste Airbikes. De Assault Bike is speciaal ontworpen voor HIIT waardoor vooral crossfitters het fitnessapparaat aanbidden. Maar doordat je erg effectief kan trainen, kwartiertje is voldoende, en het niet heel veel ruimte in beslag neemt, is het zeker geschikt voor thuisgebruik.

 

Minpunten
De Airbike is toch iets minder stil dan verwacht. Dit heeft te maken met het luchweerstandsysteem. Het voordeel is dat de weerstand zwaarder wordt naarmate je harder fietst. Het nadeel is dat er behoorlijk wat geluid mee gepaard gaat. Omdat de trainingsduur vrij kort is, hoeft de overlast niet lang te duren. Mocht je een afzonderlijke ruimte hebben, zoals een garage, kelder of op zolder, dan beperk je het geluidsoverlast enigszins.

Pluspunten

+ De Airbike beschikt over 8 trainingsprogramma’s waardoor er genoeg opties zijn om gemotiveerd te blijven. In tegenstelling tot buiten hardlopen zorgt de Airbike voor minder belasting op je gewrichten. Zowel voor revalideren als intensief vet verbranden is de Assault Bike een aanrader. Het is relatief licht, waardoor het makkelijk te verplaatsen is. De display werkt goed en is redelijk uitgebreid. 

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad

 

 

9. VirtuFit Ergometer Semi-Pro – Roeitrainer

 

 

Tot onze grote verbazing is de roeitrainer in de sportschool vaak leeg en wordt zelden gebruikt. Kennelijk wordt dit geen lekkere oefening bevonden, maar wat is het toch een goed apparaat om je conditie mee te trainen. Met de bewegingen die je maakt, pak je vrijwel je hele lichaam. Het nadeel van buiten roeien is dat je afhankelijk bent van weersomstandigheden en dit altijd in het water gebeurt. Met een roeitrainer kan je elk moment de vruchten plukken van de bewegingen die je maakt.

De VirtuFit Ergometer voert de lijst aan van beste roeitrainer op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding. Deze roeitrainer was niet voor niks in mei 2017 “Best Reviewed” op Kieskeurig.nl en is door Coolblue bestempeld als ‘aanrader’.

Minpunten

Het is mogelijk om gegevens te verzamelen door middel van een hartslagband. Alleen wordt deze niet meegeleverd.

Pluspunten

+ Er zijn 34 trainingsprogramma’s beschikbaar om je conditie te verbeteren. Verder neemt het weinig ruimte in beslag, doordat je na afloop de roeitrainer in kan klappen. Wat je niet zou verwachten is dat het een vrij stil fitnessapparaat is. Ook geschikt voor lange mensen (max. 200cm)

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

10. Proform R350 – Roeitrainer

 

 

Ook voor de roeitrainers hebben we een goedkoper model gevonden, waarvan de kwaliteit nog steeds heel erg goed is. Dit is de Proform R350. Ook deze roeitrainer heeft is in de prijzen gevallen. Zo is het uitgekozen tot “Best Reviewed” in april 2017 op Kieskeurig.nl en heeft het bijna de maximale score op Bol.com behaald.

Minpunten

De handleiding kon iets duidelijker. Is licht van gewicht wat ten koste gaat van de stabiliteit.

Pluspunten

+ Prijs-kwaliteitverhouding is top. Het gebruik van het apparaat is simpel. De weerstand en display zijn makkelijk te bedienen. Prima roeitrainer die doet wat het moet doen.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

11. Focus Fitness Unit 6 – Home Gym (Bonus)

 

Focus Fitness Unit 6

 

Alle vorige fitnessapparaten hebben voornamelijk betrekking op cardio. Als je toch wat meer kracht en massa zou willen hebben, kom je al snel uit op een home gym. Hiermee kan je verschillende grote spiergroepen trainen met één apparaat. Super handig. De oefeningen die uitgevoerd kunnen worden zijn te veel om neer te zetten. Je hoeft niet speciaal meer naar de sportschool om spiermassa op te bouwen. De Focus Ftiness Unit 6 is een krachtstation dat veelzijdig is veel sporters erg tevreden heeft gemaakt. 

Minpunten

Doordat het zo een groot apparaat is, kan het in elkaar zetten hiervan wat tijd in beslag nemen.

Pluspunten

+ Erg goede kwaliteit. Heeft een professionele uitstraling. Heeft weinig tot geen onderhoud nodig. De gewichten zijn in totaal 70kg, wat behoorlijk zwaar kan zijn.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

Met deze 10 fitnessapparaten in 2023 zal je zeker thuis resultaten gaan boeken. Of je nu vet wilt verbranden, conditie trainen of gewoon in beweging wilt blijven, het is allemaal mogelijk. Mocht je andere tips willen met betrekking tot kracht- en massaoefeningen, raden we je dit aan. 

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.