Een vreemde taal leren? Met deze gadget kan je in 20 talen communiceren

Last updated on maart 30th, 2020 at 07:22 pm

Het spreken van meerdere talen blijft voor veel mensen een droom. Op vakantie met de locals in gesprek gaan, of misschien wil je wel in het buitenland studeren. Als je een talenknobbel hebt, gaat het je natuurlijk heel gemakkelijk af, maar wat als je niet over dit talent beschikt en toch graag met buitenlanders wil communiceren? Het leren van een vreemde taal gaat veel sneller met ‘Mesay’. Met deze gadget wordt binnen 2 seconden jouw voice bericht in 20 verschillende talen vertaalt.

Je kan het je waarschijnlijk wel voorstellen: je bent lekker op vakantie, maar je wilt graag met de lokale bevolking communiceren. Niet is leuker dan in het buitenland een andere cultuur ontdekken, en dat kan goed door met de bevolking in contact te komen.

Helaas spreek je de taal niet. Nog vervelender is dat het leren van een vreemde taal in het buitenland niet zo vanzelfsprekend is als hier in Nederland. Ook spreken sommigen gebrekkig Engels. De communicatie verloopt dus niet vlot.

Daarnaast wil je ook niet een hele nieuwe taal leren, omdat dat veel tijd en energie kost. Met de ‘Mesay’ is dat helemaal niet meer nodig. Dit is vooral een hele handige gadget voor mensen die vaak reizen.

Wat is Mesay?

In 2015 hebben een aantal creatieve geesten bovenstaand probleem ook ervaren en hebben bedacht om hier een oplossing voor te zoeken. Zij zijn bij elkaar gekomen en hebben na een intensieve periode van 2 jaar eindelijk een product waarvan ze vinden dat het erg waardevol kan zijn. En ze hebben gelijk, want dit is een gadget waar veel mensen alleen maar over konden dromen. Snel communiceren met miljarden mensen met één simpel apparaatje. Wie wilt dat nou niet?

Mesay is ’s wererelds handigste draagbaar vertaalapparaatje. Het weegt nog geen 100 gram, maar kan binnen no-time gesprekken vertalen in 20 verschillende talen! Door middel van kunstmatige intelligentie of artificiële intelligentie kunnen hele zinnen binnen 2 seconden worden vertaald. De producenten verzekeren een nauwkeurigheidspercentage van 90%. Je kan je dus heel goed verstaanbaar maken in het buitenland.

Wij hebben een aantal kenmerken voor je opgesomd:

 • Real-time vertalen: met één druk op de knop hoor je binnen twee seconden de vertaling.
 • Ondersteuning van 20 talen: Op dit moment kunnen zinnen in 20 talen worden vertaald. In de toekomst kunnen dit er nog meer worden.
 • Multi-taal chat: Je kan gemakkelijk veel voorkomende zinnen zoeken door zoekwoorden in te spreken.
 • Gesprekopname: Mesay beschikt over stem naar tekst software. Het apparaat verandert wat je gezegd hebt naar tekst. Met één knop kan je dit delen met anderen.
 • Bellen in nood: We hopen dat het niet nodig is, maar de functie is wel beschikbaar. Je kan in noodsituaties met 3G bellen.
 • Mp3-speler: Speel je favoriete liedjes of opnames af!
 • Stappenteller: Mesay ondersteunt een stappenteller, zodat je altijd weet hoeveel je hebt gelopen. Dit is natuurlijk zeer handig voor sportieve types.
 • Internetverbinding: Je hebt de beschikking over internet door middel van 3G en Wi-Fi.
 • Bluetooth: Mesay kan ook worden gebruikt met bluetoothoordopjes.
 • Sterke batterij: In stand-by modus houdt het 72 uur vol. In volledige gebruik is dit ongeveer 6 uur.
 • GPS: Er is GPS aanwezig, zodat Mesay altijd weet in welk exotisch land je je bevindt en zich daar ook aan aanpast.
 • Whatsapp: Door de integratie met whatsapp kan je verbinding maken met je smartphone en zo communiceren met vrienden en familie door ze foto’s, filmpjes of voicegesprekken te versturen en ook te ontvangen.

Kan je een vreemde taal leren met Mesay?

Je vraagt je waarschijnlijk af: kan ik een nieuwe taal leren met Mesay? Daar valt niet een eenduidig antwoord op te geven. De beste manier om een taal te leren is nog steeds door in dat land voor een langere periode (langer dan 6 maanden) te verblijven en je te mengen tussen de plaatselijke bewoners. Op deze manier leer je de taal het snelt door zoveel mogelijk met ze te blijven communiceren. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Met Mesay blijf je in ieder geval wel in contact met de plaatselijke bewoners, maar spreek je niet de zinnen uit. Wel wordt de vreemde taal naar het Engels vertaald. Dat is handig, omdat je dan weet hoe de vreemde taal in woorden wordt uitgedrukt. Je kan dus stellen dat Mesay je eerder helpt bij je schriftelijke dan mondelinge vaardigheden. Hoewel, door de stem die de vertaling uitspreekt, krijg je een idee hoe het klinkt. Door dit vaak genoeg te herhalen, kan je een goede uitspraak ontwikkelen.

Kortom, je kunt een vreemde taal leren met Mesay, maar zie het vooral als een aanvulling op je overige oefenstof. Je mondelinge vaardigheden dien je nog steeds te verbeteren door veel te spreken.

Voor wie is deze gadget vooral handig?

Dat deze gadget handig is, is al meerdere malen benoemd, maar wie hebben nu echt profijt van deze gadget? Natuurlijk is er maar één groep voor wie dit een lifesaver zal zijn: reizigers. Of je nu 1x per jaar op vakantie gaat of elke maand in een ander land te bewonderen bent; je hebt deze gadget nodig als je de taal niet spreekt en toch wilt communiceren.

Maar ook voor zakenmannen is dit een uitstekend apparaatje. Zij kunnen exact vertellen wat ze willen, zonder dat er financiële misverstanden onstaan.

Wat dacht je van studenten die in het buitenland gaan studeren? Op veel universiteiten red je aardig met het spreken van de Engelse taal, maar in sommige landen verloopt het toch wat stugger dan gedacht. Met behulp van Mesay kan je je in ieder geval wat betreft de basiszinnen verstaandbaar maken. Je komt natuurlijk in een geheel nieuwe omgeving, waarbij je toch te maken hebt met een bepaalde druk en uitdagingen. Hoe onderhoud ik contact met de huisbaas, hoe koop ik de boodschappen en hoe communiceer ik met medestudenten.

Mesay beschikt vooralsnog over 20 talen die kunnen worden vertaald. Hier valt onder: Chinees, Engels, Japans, Koreaans, Frans, Duits, Spaans, Russissch, Italiaans, Portugees, Zweeds, Pools, Deens, Fins, Noors, Nederlands, Vietnamees, Catalaans, Thais en Indonesisch.

Waarom is Mesay beter dan vertaalapps op je telefoon?

Natuurlijk zijn er ook talloze apps voor je telefoon die je kan gebruiken om te vertalen. Vooral Google Translate is een bekende app, die het over het algemeen redelijk goed doet. Echter, je hebt hier wel altijd een internetverbinding voor nodig. Het voordeel van Mesay is dat het hier niet afhankelijk van is. Je kan volledig offline contact maken met andere mensen.

Daarnaast maak je met een app altijd gebruik van de batterij van een telefoon. Dit is niet echt handig als je op reis bent. Je wilt namelijk zoveel mogelijk foto’s of filmpjes maken met je smartphone. Een lege batterij is het laatste wat je wilt. Mesay is onafhankelijk en gaat heel erg lang mee.

Daarnaast kan Mesay niet alleen vertalen, maar zijn er, zoals eerder genoemd, meerdere opties waar het over beschikt.

Wanneer kan je Mesay kopen?

De Mesay is niet een project wat snel is verlopen. Dit soort baanbrekende uitvindingen hebben tijd nodig. In juni 2015 is het idee bedacht. Vervolgens heeft in oktober marktonderzoek plaatsgevonden en is in april 2016 het daadwerkelijke project Mesay gestart. Na een lange ontwikkelingsperiode is een jaar later het eerste prototype succesvol voortgebracht.

Door middel van crowdfunding hebben de ontwikkelaars voldoende financiële middelen om de fabricage uit te breiden en zijn ze in september 2017 met massaproductie begonnen. De bedoeling is dat de Mesay in november op de markt wordt gebracht en klaar is voor verkoop.

Waar de producten kunnen worden verkocht is nog onduidelijk. Houd hun website in de gaten voor meer informatie. Wel is het voorstelbaar dat grote webswinkels als Amazon en Ebay dit product openemen.

Conclusie

Mesay is een gadget die wellicht erg baanbrekend kan zijn. Het gemakkelijk communiceren met andere mensen vanuit de hele wereld is iets wat voor veel mensen een droom is. Voor reizigers is dit de ideale gadget, maar ook voor studenten en zakenmensen komt het zeker van pas. Wil je een nieuwe, vreemde taal lerenMesay maakt dit mogelijk op een verfrissende manier. Meer informatie vind je hier.

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.