9 Gadgets die je helpen om je fitnessgoals te bereiken

Last updated on april 2nd, 2020 at 09:03 pm

Instagram staat er helemaal vol mee: foto’s van mensen met een goed getraind lichaam. Ook de sportscholen worden steeds vaker bezocht en zijn daarom populairder dan ooit. Sommigen gaan eens in de maand, anderen zijn er elke dag te vinden. Iedereen heeft zijn eigen doelen opgesteld en hoopt die ook zo snel mogelijk te behalen. Hoe mooi zou het zijn als je er een aantal gadgets is die eigenlijk onmisbaar zijn om je doelen te behalen. Wij hebben ze voor je verzameld. Dit zijn 9 gadgets die je helpen om je fitnessgoals te bereiken.

9 Gadgets die je helpen om je fitnessgoals te bereiken

1. Speciale Sportoordopjes (JBL Reflect mini)

 

speciale sportoordopjes

 

Als het één ding is wat lekkerder is dan sporten, is het wel sporten met muziek. Bij het horen van jouw favoriete sound lijkt het wel alsof je je nog extra in kan spannen, waardoor je ook sneller resultaat zal zien. Hoe vaak komt het voor dat er in de sportschool muziek wordt gedraaid die je niet stimuleert. Dit kan net dat extraatje zijn dat je nodig hebt.

De JBL Reflect mini zijn speciale draadloze sportoordopjes die perfect zijn om in te hebben tijdens het sporten. Dit zijn in-ear oordopjes, zodat je naar je muziek kunt luisteren zonder een grote koptelefoon. Het voordeel is dat het voor sommige oefeningen namelijk veel handiger is om deze in-ear te gebruiken. Je voelt je vrijer en je zal merken dat je makkelijk kan bewegen.

Minpunten

Een klein nadeel is dat het bereik ongeveer 8 meter is. Als je je smartphone binnen een straal van 8 meter houdt, is dit geen enkel probleem.

Pluspunten

+ Een pluspunt is dat de JBL Reflect mini stevig in je oor zit en de geluidskwaliteit simpelweg top is. Ook wordt het feit dat ze draadloos zijn erg gewaardeerd door gebruikers. Je hebt geen last van een draad dat je hindert. Door middel van je smartphone maak je contact en kan je gemakkelijk je samengestelde muzieklijst afspelen. Doordat ze heel licht zijn en zo zijn ontworpen dat ze zweetbestendig zijn, is dit een perfecte gadget om te dragen tijdens intensieve activiteiten.

 

Ben je op zoek naar goede prijskwaliteitoordopjes? De JBL Reflect mini is zeker geschikt.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Coolblue

 

 

2. Fitbit Aria Weegschaal

 

personenweegschaal

 

De uitdrukking luidt: meten is weten. Je kan wel doelen hebben gesteld, maar om te weten of je ze hebt behaald kan dit enkel door exact na te gaan wat je begin- en eindpunt was. Veel mensen willen afvallen, een paar kilo lichter of hun vetpercentage verlagen. Om erachter te komen of je progressie hebt geboekt, kan je gebruikmaken van een weegschaal. Voor de zwaarlijvigen wordt het vaak vermeden, maar het is een goede manier om een nauwkeurig beeld te hebben van je huidige situatie en het resultaat dat je hebt geboekt.

Minpunten

– Sommige high-tech weegschalen beschikken ook over een meting van je vochtgehalte, botmassa en spiermassa. Dit ontbreekt bij de Fitbit Aria.

Pluspunten

+ Er zijn vele soorten weegschalen. Zo heb je een analoge en een digitale weegschaal. Het voordeel van de digitale is dat je gewicht precies op de gram wordt weergegeven. Sommige zijn ook voorzien van speciale functies die ontbreken bij een analoge weegschaal.

Zo beschikt de Fitbit Aria over een vetpercentagemeting. Het apparaat berekent hoeveel procent van je gewicht bestaat uit vet, zodat je de verlaging hiervan ook als doel kan stellen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je BMI te laten meten . Een handige functie is dat het mogelijk is om meerdere gebruikersprofielen in te stellen. Hierdoor krijgen meerdere personen (max. 8) inzicht in hun persoonlijke doelen. Elke gebruiker weet alleen zijn eigen behaalde resultaten.

De Fitbit Aria is een van de weinige weegschalen die verbinding kan maken met een smartphone. Met een Fitbit-App kan je door middel van onder andere grafieken bijhouden hoe je er fysiek voor staat (zowel Android als IOS). De weegschaal maakt dan ook gebruik van ingebouwde Wi-Fi.

 

De voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen is dit een uitstekende weegschaal die onmisbaar is om je resultaten bij te houden. Je fitnessdoelen wordt nu duidelijk.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

3. Fitbit Charge 2 Activity tracker

 

Fitbit charge 2

 

Een vaak samen met de Fitbit Aria weegschaal gekochte gadget is de Fitbit Charge 2 Activity tracker. Deze twee sluiten perfect op elkaar aan. Een tracker is de laatste jaren erg populair geworden. Veel sporters hebben er al een aangeschaft. Net als bij de weegschaal geldt hier hetzelfde: wie meet, die weet.

Al je inspanningen worden in kaart gebracht en daar kan je vervolgens je trainingsmethoden op aanpassen. Ook als je geen sporter bent, maar puur nieuwsgierig bent hoe je lichaam reageert op je dagelijkse bezigheden is de Fitbit Charge 2 Activity Tracker zeker interessant. Daarnaast heb je gegarandeerd bekijks, omdat het naast een functionele ook een mooie gadget is.

Minpunten

– De tracker is zo ontworpen dat het enkel bestand is tegen regendruppels, maar niet volledig waterdicht is. Joggen in de regen is dus geen enkel probleem, maar ermee zwemmen is af te raden. Verder had de batterijduur iets langer gemogen. Na 2 dagen dient het weer opgeladen te worden.

Pluspunten

+ Met de Fitbit tracker worden je dagelijkse activiteiten getoond. Deze tracker geeft je alle gegevens die je nodig hebt om meer bewust te zijn van je lichaamsbeweging. Het meet o.a. je hartslag, telt je stappen en registreert je slaapritme. Ook deze gadget kan je met je smartphone verbinden, wat weer talloze functies met zich meebrengt. Zo beschikt het over GPS, ontvang je inkomende oproepen of berichten, en wordt via de app getoond hoe je slaapniveau zich ontwikkelt.

 

De Fitbit Tracker Charge 2 Activity Tracker is een mooie en gemakkelijk in gebruik te nemen gadget. De interactie met je smartphone is prettig en werkt goed. Kortom, een goed product en zeker voor sportliefhebbers een aanrader.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

4. Bosch MMB64G3M SilentMixx – Blender

 

Bosch silentmixx blender

 

Sporters zijn over het algemeen gezonde mensen en gezonde mensen drinken allerlei vitaminerijke sappen en smoothies. Of natuurlijk heerlijke shakes. Eiwitshakes voor de spieren of misschien heb je toch meer behoefte aan weight gain shakes. Bij aankoop krijg je enkel het poeder. Hoe worden deze shakes dan bereid? Dit gebeurt middels een shaker of blender.

Met een shaker is het de bedoeling dat je het poeder en water, melk of sap in een beker doet en handmatig begint te ‘shaken’ zodat het een lekker sapje wordt. Met een blender wordt de shake veel eenvoudiger klaargemaakt. Je voegt de ingrediënten toe en met een simpele druk op de knop is het een heerlijke mix.

Het grote voordeel ten opzichte van een shaker is dat een blender een must is als je ijs of ‘harde stukjes’ fruit fijn wilt malen. Voor sporters is dit ideaal. De blender die hoog aangeschreven staat, is de Bosch MMB64G3M SilentMixx.

Minpunten

– De kan is een beetje groot en zwaar, wat overigens wel weer ten goede komt aan de stabiliteit.

Pluspunten

+ De blender is vergeleken met zijn concurrenten erg stil, wat zeker een voordeel is. Op een hard onaangenaam geluid zit niemand te wachten. Daarnaast heeft het een kracht van 800 watt. Dit is zeker genoeg om ijsklontjes of harde stukken fruit te te verwerken. Ook de inhoud van 2 liter is voor heel veel mensen ruim voldoende.

 

Er wordt beweerd dat een strakker lichaam grotendeels te maken heeft met goede voeding. De Bosch MMB64G3M SilentMixx gaat je hiermee helpen!

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

5. Smart Rope Chrome Medium

 

elektronische springtouw

 

Wat weinig mensen weten is dat touwtje springen één van de beste oefeningen is om snel vet te verbranden. Als kind deden we het voor de lol, nu doen we het voor een strakker lichaam (en natuurlijk nog steeds voor de lol). Als je een rustig tempo aanhoudt kan je in een minuut ongeveer 0,14 calorieën per kilogram verbranden. Na 10 minuten springen zit je al op 110 verbrande calorieën. Het hoeft dus helemaal niet veel tijd te kosten. Net als de beperkte ruimte die je nodig hebt.

Touwtje springen op zichzelf is niet lastig, alleen het juiste springtouw vinden is moeilijker. Je hebt vele soorten en maten. Als je graag een geavanceerde zou willen proberen, is de Smart Rope Chrome Medium geschikt.

Minpunten

De prijs van het product had iets lager gemogen.

Pluspunten

+ Deze springtouw is voorzien van een automatische teller. Elke sprong wordt geregistreerd, zodat je zelf niet meer hoeft te tellen en kan focussen op het springen. Ook deze gadget kan je synchroniseren met je smartphone zodat jouw statistieken en progressie worden bijgehouden in een app.

Een andere leuke toevoeging is dat het touw 23 LED-lampjes bevat die verbinden met magnetische sensoren. Hiermee worden fitnessgegevens aangegeven terwijl je aan het springen bent. Naast het weergeven van je geboekte resultaten laat de app ook bepaalde trainingsmethoden zien die je stimuleren om vaker te springen. Je blijft dus gemotiveerd.

 

De Smart Rope Chrome Medium is top! Springtouwen is heel effectief en dit doe je het liefst met het beste springtouw wat er op dit moment is. Ondanks dat de prijs aan de hoge kant is, is de prijs-kwaliteitverhouding nog steeds behoorlijk te noemen. Het is een goed product dat je dichterbij je fitnessdoel brengt.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Coolblue

 

 

6. Reeva Sporthandschoenen

 

 

In de sportschool lopen er twee soorten mensen rond: sporters met sporthandschoenen en sporters zonder sporthandschoenen. Waarom zou je sporthandschoenen gebruiken? De vraag kan beter zijn: waarom niet? In een sportschool wordt elk apparaat wel duizend keer per dag aangeraakt. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de hygiëne. Voordat je begint aan een oefening raden we je sowieso aan om de handvatten van de dumbells of machines schoon te maken. Met het dragen van sporthandschoenen heb je nog een extra optie die de hygiëne ten goede komt.

Sporthandschoenen zorgen, naast een stevige grip, er ook voor dat je bij bepaalde oefeningen geen last krijgt van je handen. Zo is het algemeen bekend dat je van deadliften behoorlijk wat eelt op je handen creëert. Door de wrijving van je handpalm en de stang maak je je handen kapot. Dit ziet er natuurlijk niet fraai uit. Reeva Sporthandschoenen zijn dé handschoenen van dit moment en voorkomen dit probleem.

Minpunten

Gebruikers hebben geen nadelen ondervonden. Alleen het Reeva logo is een beetje groot en had kleiner gemogen en gekund.

Pluspunten

+ Het materiaal is simpelweg hoogwaardig, zodat het lang meegaat en je er optimaal van kan genieten. Door een speciaal elastische stof behoud je genoeg flexibiliteit bij de polsen. De binnenkant voelt aan als een kussentje en bevat een bepaalde structuur dat je veel grip hebt. De Reeva Sporthandschoenen zijn ook uitermate geschikt voor crossfitters, voornamelijk door de flexibiliteit. Alle oefeningen zijn goed uit te voeren. Zowel voor mannen als voor vrouwen.

 

Reeva Sporthandschoenen kunnen je fitnessresultaten zeker verbeteren. Soms zijn het de kleine dingen die het verschil maken. Deze sporthandschoenen werken goed!

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

7. Houdingcorrector

 

houdingcorrector

 

We maken allemaal lange dagen op het werk en vaak is dat zittend. Je gaat al snel in een verkeerde houding zitten en als dat gepaard gaat met een lange duur, kan je lichaam zich hieraan aanpassen. Het gevolg is dat je schouders naar voren gaan hangen en je kin uitsteekt. Hierdoor worden schouder, rug en nekklachten veroorzaakt. Onbewust raken ze te gespannen.

Naast dit feit heeft het ook effect op je spierontwikkeling. Een belangrijk aandachtspunt van spiergroei is dat de vorm goed is om het maximale eruit te halen. Bij een kromme rug of gebogen schouders zal je merken dat je spieren minder snel groeien dan verwacht. Om dit te voorkomen, is er een speciale houdingcorrector ontwikkeld.

Minpunten

Er zijn meerdere maten beschikbaar. Voor de mensen met extreem overgewicht is de grootste maat te klein.

Pluspunten

+ Een voordeel is dat het gebruik van een houdingcorrector langzaamaan de schouders terug in balans brengt. Je gaat rechter lopen en straalt daardoor zelfverzekerdheid uit. Deze corrector kan onder de kleding worden gedragen. Niemand die het in de gaten heeft. Ook is het voorzien van magneten die de bloedcirculatie optimaliseren, hetgeen positieve gevolgen heeft voor stress. Daarnaast word je zeker niet beperkt in je bewegingsvrijheid. De houdingcorrector kan zowel door mannen als door vrouwen gedragen worden.

 

Met deze houdingcorrector wordt je houding verbeterd en daarmee ook je fitnessresultaten.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

8. Flipbelt

 

flipbelt

 

Je kent het wel. Ben je aan het sporten, maar zitten je smartphone, portomonnee of sleutels in de weg. Je voelt je niet vrij en kan niet lekker trainen. Om goede fitnessresultaten te behalen is het van belang dat je je op je gemak voelt. Het moet enkel gaan om trainen en je zou niet afgeleid mogen worden. Hiervoor is een Flipbelt bedacht. Deze riem is voorzien van bepaalde openingen waar je telefoon of andere bezittingen in kunt stoppen. In de sportschool kan je vaak een kluisje gebruiken, maar hoe doe je het als je buiten aan het hardlopen bent of andere workouts uitvoert? Een fitbelt is dan een handige gadget.

Minpunten

Niet waterdicht. Door een jack of jasje te dragen voorkom je natte spullen. Wel is het materiaal van een bepaalde stof dat snel droogt en ademt goed door. Ook kunnen elektronische spullen in een plastic zakje worden gestopt.

Pluspunten

+ De Fitbelt zit goed om je middel, waardoor het niet op en neer gaat als je aan het joggen bent, ongeacht wat erin zit. Belangrijke items kunnen makkelijk worden meegedragen, terwijl jij je focust op de oefeningen die je aan het doen bent. Deze originele Fitbelt is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. De kwaliteit is uitstekend en is tevens makkelijk schoon te houden.

 

De Fitbelt is voornamelijk bedoeld voor sporters die graag buiten wandelen, hardlopen of fietsen. Voor situaties waarbij je belangrijke spullen mee moet nemen, maar er niet door afgeleid wilt worden.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

9. Vibro Fit + Gratis 2 Slim Abs XL

 

 

De ene dag heb je meer zin om naar de sportschool te gaan of even lekker buiten te trainen dan de andere dag. Of je voelt je niet helemaal lekker om oefeningen te gaan doen. Toch wil je je spieren even aan het werk zetten. Hoe doe je dat? Een trilplaat kan in deze behoeftes voorzien. Je neemt een bepaalde houding in, dit kan staand, zittend of liggend, stelt de trilplaat in en het apparaat gaat aan de slag. Door de trillingen die worden gegenereerd, verbrand je vet en verkrijg je een strakker lichaam.

Bijna elke sportschool beschikt er over. Vooral na de training is het heerlijk om hier nog even gebruik van te maken. Je lichaam is nog warm en de verbranding gaat sneller. Maar je hoeft niet altijd naar de sportschool om gebruik te kunnen maken van een trilplaat. De Vibro Fit is een trilplaat die eenvoudig thuis kan worden geplaatst. Zo kan je wanneer je wilt aan je lichaam werken.

Minpunten

– Je komt niet meer in contact met andere sporters. Op het product zelf is niks aan te merken.

Pluspunten

+ Het hoeft helemaal niet lang te duren om resultaat te zien. 10 minuten per dag is effectief genoeg en voldoende. Door 3600 trillingen via je voeten naar je romp te sturen, verbrand je behoorlijk wat calorieën, omdat dit gelijkstaat aan hardlopen of stevig wandelen. Daarnaast beschikt de Vibro Fit over bluetooth, waardoor het mogelijk is om via je smartphone naar je favoriete muziek te luisteren, terwijl je spieren werken. De trilplaat heeft 99 intensiteitstanden. Je kan eenvoudig de juiste stand kiezen waar jij je prettig bij voelt. Op moment van schrijven geldt er een speciale actie. Bij aankoop wordt er gratis een taillekorset t.w.v. €59,95 bijgeleverd. Zo geef je ook extra aandacht aan je buikspieren.

 

Deze gadget zorgt er zeker voor dat je fitnessresultaten veel beter worden. Het is vooral goed om de Vibro Fit na een workout te gebruiken als aanvulling op je trainingen, maar ook in gevallen waarbij je weinig tijd hebt, kan je er gebruik van maken met zeker positieve effecten.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

In deze lijst vind je allerlei gadgets die je helpen om je fitnessgoals te bereiken. Zorg dat je een fitnessdoel vaststelt en ga aan de slag. Met sommige gadgets zal het resultaat sneller waarneembaar zijn dan andere, maar alle kleine beetjes helpen om een strakke topfitte body te krijgen!

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.