8 Tips en tricks om snel in slaap te vallen

Last updated on april 2nd, 2020 at 09:04 pm

Genoeg slapen is belangrijk voor de gezondheid. Wist je dat je gemiddeld per dag 7 tot 8 uur slaap nodig hebt? Nu is het zo dat veel mensen graag zoveel zouden willen slapen, maar het simpelweg niet kunnen. Ik denk dat velen zich wel kunnen voorstellen dat zij zich erg moe voelen, maar toch nog steeds niet kunnen slapen. Het is dan ook geheel terecht dat je jezelf afvraagt: wat moet je doen om snel in slaap te vallen? Er bestaan zowel technieken als gadgets om dit vervelende probleem op te lossen. In dit artikel zal de nadruk worden gelegd op de gadgets die zouden moeten zorgen voor een goede nachtrust. Hieronder volgen 7 tips om snel in slaap te vallen.

 

Problemen met slapen?

Je hoort het steeds vaker: mensen kunnen niet meer slapen of het duurt heel lang voordat ze eindelijk kunnen slapen. Ze hebben moeite om in slaap te vallen. Dit kan meerdere oorzaken hebben, waarbij ook stress vaak wordt genoemd. Ze blijven maar hun houding veranderen. Op hun buik, op hun zij of toch maar op hun rug. Er zijn meerdere technieken om dit probleem te verhelpen. Zo zorgt bijvoorbeeld rustig ademenhalen of mediteren dat je iets sneller zal slapen. Ook is het handig om cafeïne te vermijden. Net als het wegleggen van je mobiel als je naar bed gaat. Door het felle licht duurt het langer om in slaapmodus te komen. Naast deze slaaptips zijn er ook gadgets die kunnen bijdragen aan het sneller slapen en je slaapprobleem oplossen.

 

8 Tips en tricks om snel in slaap te vallen

1. Slaapoordopjes

 

slaapoordopjes

Als je een partner hebt die heel erg snurkt, is het begrijpelijk dat je moeite hebt om in slaap te vallen. Deze herbruikbare oordopjes zijn speciaal gemaakt om lekker ontspannen te kunnen slapen. Het maakt het mogelijk dat je het geluid om je heen niet meer hoort en langzaamaan begint te slapen. De Elacin Universal Relax beschikt over twee zeer zachte lamellen die zorgen voor een perfecte afdichting met weinig druk op de gehoorgang. Het is zo ontworpen dat het voor elk oor is geschikt, omdat de vorm zich aanpast aan de gemiddelde gehoorgang. Deze slaapoordoppen kunnen gebruikt worden voor slaapproblemen, maar ook als je je af wilt zonderen van de omgeving. Denk aan studenten die zich moeten concentreren of reizigers. Bij aankoop krijg je er gratis een bewaardoosje bij!

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com 

 

 

2. Sleepace Nox Music

 

sleepace snel in slaap

 

Sleepace Nox Music is een bluetooth speaker, veelkleurige lamp en een wekker in één. Het zal de slaapkwaliteit volgen, in kaart brengen en herstellen. Dit alles kan worden aangestuurd door een speciale app op je smartphone. Met deze app kan je muziek via de speaker afspelen. We raden aan om rustige, slaapverwekkende muziek te draaien. Zodra je slaapt, wordt dit door de app herkend en houdt je slaapniveau en slaapbewegingen bij. Hierdoor weet het exact wanneer het de beste tijd is om je wakker te maken. Je wordt op een natuurlijke wijze wakker.

De Sleepace Nox Music is zo ingesteld dat je heerlijk op kan staan. De lamp bootst bijvoorbeeld zonsopgang na en door de speaker hoor je rustige muziek waarvan je wakker wordt. Een heel verschil met traditionele wekkers die je soms wel door het raam zou willen gooien. Ook als de app niet in verbinding staat met het apparaat, fungeert het nog steeds als een wekker. De app zorgt er enkel voor dat het op het juiste moment is. Met de gegevens die er worden verzameld kan de app de slaapkwaliteit onderzoeken en suggesties doen om de slaapervaring te optimaliseren. Dit is een all-in-one-apparaat dat je helpt om sneller en beter te slapen!

 

 Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

3. Apple iPhone

Apple iPhone 7

 

Deze gadget verbaast je misschien. Huh, waarom staat een iPhone ertussen? Smartphones zorgen er toch juist voor dat je lang op blijft en moeilijk in slaap valt? Waar het om gaat is dat bijna iedereen een smartphone heeft, maar heel veel mensen weten niet dat de iPhone over bepaalde functies beschikt, die ervoor zorgen dat je sneller zal slapen. Het licht dat een een Apple iPhone produceert is blauw en verstoort je slaap. Je lichaam vindt het lastiger om melatonin te produceren. Dit is een hormoon dat je biologische klok stabiel houdt.

De iPhone beschikt over de functie ‘Nachtmodus’. Het licht wat de smartphone dan uitstraalt is warmer, denk aan oranje, in plaats van blauw/wit. In het donker is dit veel prettiger voor de ogen en de hersenen. Dus denk er de volgende keer aan als je in bed ligt en voordat je gaat slapen nog wat dingetjes op je iPhone moet doen. Deze nachtmodus is overigens ook beschikbaar voor de nieuwere Android-modellen.

 

 Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

4. Zap Nap Nova Multifunctioneel kussen

 

Als je van reizen houdt, waarbij je lange afstanden moet overbruggen, dan is deze multifunctionele kussen wellicht iets voor jou. Veel mensen kunnen alleen slapen als ze er comfortabel bij liggen. Voornamelijk in het vliegtuig is het lastig om genoeg rust te pakken door even een dutje te doen. De stoelen staan kaarsrecht en ook als ze je iets naar achter doet, zit je niet comfortabel. Deze Zap Nap Nova multifunctionele kussen is speciaal ontworpen voor dit soort situaties. Ga ergens zitten, doe de kussen over je hand, arm, of nek en voel hoe lekker zacht het materiaal is. Hiermee zal je merken dat je sneller in slaap zal vallen en je je beter in je vel voelt. Dit multifunctionele kussen is handig voor elke reiziger!

 

 Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

5. Slaapmasker

 

Als je nog geen slaapmasker hebt, raden we je aan om er toch eens een te gaan kopen. Het is een simpel product, maar is eigenlijk heel effectief. Je moet er in het begin misschien even aan wennen, maar hierna kan je en wil je niet meer zonder. Dit luxe slaapmasker is gemaakt van drukverlagend materiaal waardoor je ogen tot rust komen en zich klaarmaken om volledig te ontspannen. Het voordeel van een slaapmasker is dat er uitsluitend absolute donkerheid wordt gecreëerd. Je zal merken dat je hierdoor dieper en makkelijk zal kunnen slapen. De Tempur Slaapmasker is zeker het proberen waard. Het doet exact wat je wilt: snel in slaap vallen!

 

 Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com 

 

6. Anti-Snurkbeugel

anti-snurken

 

Een factor dat je slecht slaapt kan zijn omdat je partner heel hard snurkt. Je wordt er gek van, maar wat doe je ertegen? De Anti-snurkbeugel is misschien een oplossing. Koop dit voor je partner en geniet eindelijk van je slaap. De beugel is zo ontwikkeld dat het zich aanpast aan het gebit. Waar andere bitjes hard blijven en dit zelf zorgt voor een verstoorde nachtrust, ligt de Mr. Anti-snurkbeugel goed in je mond. Daarnaast wen je er snel aan en is het makkelijk te gebruiken. Dus heb je een partner die erg snurkt? Een Anti-snurkbeugel zou dit kunnen verhelpen!

 

 Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

7. Fitbit Charge 2 Activity tracker

 

Fitbit charge 2

 

Met deze gadget kan je echt heel erg veel. Al je dagelijkse activiteiten worden gemeten en vervolgens worden je suggesties gedaan om gezonder te leven. De PurePulse hartslagmeting zorgt ervoor dat jij het beste uit jouw oefeningen haalt, de calorieverbranding beter onder controle hebt en een inzichtelijke weergave van je dagelijkse bewegingen krijgt.

Een andere handige functie is dat het ook je slaapritme exact bijhoudt. De analyse wordt via een app op je smartphone getoond. Op basis hiervan weet je of je een effectieve nachtrust hebt gehad en hoe je dit kan verbeteren. Ook bevat de Fitbit Charge 2 Activity tracker een wekkerfunctie. De Fitbit begint dan op het juiste tijdstip te trillen om je pols. Wil je een gadget die all-round is en niet alleen je slaapritme onderzoekt, maar ook over talloze andere opties beschikt die in een gezondere lifestyle resulteren, dit is dan perfect!

 

 Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

8. Sleepace Sleepdot – Slaapmonitor

 

Deze sleepdot is enigszins vergelijkbaar met de Sleepace Nox Music alleen ontbreekt de lampfunctie. Met deze gadget val je sneller en rustiger in slaap en verkrijg je het gevoel dat je uitgeruster bent. De Sleepdot is een klein apparaatje dat je vastmaakt boven- of onderaan je kussen. Vervolgens wordt er bijgehouden welke bewegingen je maakt en hoe je slaapritme is. Daarnaast is het mogelijk om rustige muziek af te laten spelen, wat ervoor zorgt dat je sneller in slaap valt. Je kan er ook voor kiezen om deze gadget als wekker te laten fungeren. Er zullen dan rustgevende geluiden worden afgespeeld, waardoor je relaxed opstaat. De Sleepace Sleepdot werkt op batterijen die ongeveer 3 maanden meegaan en makkelijk kunnen worden vervangen. Dit is de ideale simpele gadget die in een betere nachtrust resulteert.

 

 Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

Goed kunnen slapen is belangrijk voor lichaam en geest. Met deze gadgets val je snel in slaap en kan je je nachtrust optimaliseren, zodat je fit aan de dag kan beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.