Fietsen in de regen | 12 Beste Regenaccessoires die je droog houden

Last updated on april 2nd, 2020 at 08:45 pm

Nu de zomer achter de rug is, breekt er weer een natte periode aan. De herfst is in aantocht en dat leidt altijd tot lagere temperaturen, sneller donker worden en regenbuien. Veel mensen houden niet van regen en dat vinden wij zeker begrijpelijk. Het is vreselijk als je in goede kledij naar het werk of school gaat en je vervolgens volledig doorlopen van de regen aankomt. Om dit te voorkomen, hebben we de 12 beste regenaccessoires die jou droog zouden moeten houden opgezocht. Natte kleren is vanaf nu verleden tijd.  

Fietsen in de regen | 12 Beste Regenaccessoires die je droog houden

1. Paraplu

 

stormparaplu fietsen in de regen

 

Zelf kijken we altijd op Buienrader wat voor weer het deze dag gaat worden, als het gaat regenen, gaan we direct op zoek naar één voorwerp. De paraplu is middel nummer 1 als het aankomt op het beschermen tegen de regen. Zodra de eerste regendruppels uit de lucht komen vallen, worden de paraplu’s tevoorschijn getoverd. Het is ook een makkelijk voorwerp om te gebruiken. Als het begint te regenen, klap je het enkel uit en je wordt droog gehouden. Er zijn meerdere soorten paraplu’s. Zo is er een stormparaplu. Deze is speciaal ontwikkeld harde winden. Reguliere paraplu’s kunnen deze kracht niet aan en raken snel kapot. Een stormparaplu daarentegen is hier goed tegen bestand.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

opvouwbare paraplu regenaccessoire

 

Een andere optie is een opvouwbare paraplu. Deze paraplu’s zijn erg functioneel, want ze kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in je tas of rugzak en zodoende zonder problemen worden vervoerd.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

doorzichtige paraplu regenaccessoires

 

Ben je een type dat naast functionaliteit ook wilt dat de paraplu er mooi uitziet, zodat je er hip mee over straat kan lopen, dan zijn er voldoende mogelijkheden om een versierde paraplu aan te schaffen. Er zijn honderden kleurencombinaties of designs. Ben je een fan van Amsterdam en wil je dit kenbaar maken? Kies dan voor een paraplu met de Amsterdamse vlag erop geprint. Houd je van honden, kijk dan naar een paraplu met een hond erop, wat overigens ook goed past bij het hondenweer. Welke trouwens ook vrij populair is, is een doorzichtige paraplu. Het is dé regenaccessoire om te gebruiken voor fietsen in de regen.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

2. Regenponcho / Regencape

 

regenponcho fietsen in de regen

 

De regenponcho is een soort van kleedje wat je over je lichaam doet, zodat je niet nat wordt. Iedereen heeft het wel eens een keer iemand ermee zien lopen. Voornamelijk in situaties als het echt keihard regent, worden ze vaak gebruikt. Denk ook aan gebieden in de tropen, waar felle regenbuien geen uitzondering zijn. In Nederland zie je ze ook regelmatig.

Het is handig voor mensen die op de fiets zijn. Een paraplu is dan minder praktisch. Je hebt namelijk 1 hand minder aan het stuur, wat niet echt veilig is. Met een regenponcho wordt dit opgelost. Je trekt het over je kleding aan en kan ‘veilig’ de straat op.  Ook bij festivals, die de pech hebben dat het die dag regent, komen ze veelvuldig voor. Als het regent tijdens festivals dan bieden organisaties ze ook wel gratis aan. Je krijgt dan een wegwerpponcho. Ondanks dat is het wel effectief. Let wel op dat sommige modellen je benen niet helemaal bedekken.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

3. Kinderponcho

 

We hebben het hierboven enkel gehad over regenponcho’s voor volwassenen, maar er zijn natuurlijk ook kinderen die nat worden van de regen en graag droog zouden willen blijven. Ook voor hen zijn er regenponcho’s beschikbaar. Deze zullen verkrijgbaar zijn in kleinere maten of speciaal worden ontworpen voor kinderen. In het laatste geval zijn ze voorzien van leuke designs, zoals Disneyfiguren. Met de kinderponcho is de kleine ook goed beschermd.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

4. Regenlaarzen

 

regenlaarzen

 

Regenlaarzen zijn erg handig om te hebben tijdens de natte periodes. Als je van tevoren weet dat je je een lange tijd in de regen zal zijn en geen natte voeten wilt hebben, zijn regenlaarzen perfect. Het materiaal bestaat vaak uit rubber of pvc en is zodoende geheel waterdicht. Regenlaarzen zijn voornamelijk geschikt voor gebieden die erg modderig zijn. Denk bijvoorbeeld aan bossen.

Deze laarzen zijn genderneutraal en kunnen zowel door dames als heren worden gedragen. Ook voor kinderen zijn ze perfect; zij houden nog wel eens van lekker kliederen in plassen. Op deze wijze worden hun casualschoenen niet vies. Een ander voordeel is dat regenlaarzen makkelijk kunnen worden schoongemaakt.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

5. Reflecterende armbanden

 

reflecterende armband

 

Als je een sporter bent en graag buiten hardloopt, fietst, wandelt of paardrijdt, dan wil je zo goed mogelijk zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Als het regent wordt het zicht belemmerd en val je minder op. Dit kan gevaarlijk zijn en ongelukken veroorzaken. Om dit te voorkomen is er een LED reflectie armband beschikbaar. Deze kan je om je pols doen en je zal direct opvallen. De kleur is rood en er zijn 2 standen die je in kan schakelen: continue aanstaan of snel knipperen. Deze reflecterende armband kan een lifesaver zijn.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

6. Regenbroek 

 

regenbroek

 

Ze zien er niet charmant uit, maar zijn wel reuze handig. Jawel, we hebben het over de regenbroek. Deze regenaccessoire heeft onze broeken meerdere malen gered. Een regenbroek trek je over je normale broek aan, net als je dat met een poncho zou doen. Er zijn meerdere soorten regenbroeken. Zo heb je ze met en zonder rits.

De regenbroeken met rits winnen de laatste tijd aan populariteit. De rits bevindt zich aan de zijkant van de broek, zodat het aantrekken enigszins wordt vergemakkelijkt. Ook de regenbroek is genderneutraal; er zijn geen speciale varianten voor heren of dames. Bij aankoop is het raadzaam om een maatje groter te kopen, omdat het natuurlijk over je normale broek heen moet worden gedragen.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

7. Regenjas – regenpak

 

regenjas regen

 

Naast de regenbroek heb je voor je bovenlichaam een regenjas nodig. Ook dat dient voldoende beschermd te worden tegen nat weer. Reis je veel met de fiets of brommer, dan is dit zeker iets om naar te kijken. Regenjassen zijn waterdicht, zodat er geen enkel druppeltje op je kleding komt. Ook de regenjas trek je over je normale kleren aan. Een kenmerk van regenjassen is dat ze doorgaans wat langer aan de onderkant zijn en zo net meer regen tegenhouden dan anders. Ook regenjassen zijn genderneutraal. Je zult niet veel specifiek dames- of herenregenjassen tegenkomen.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

regenpak

 

We hebben nu de regenbroek en de regenjas besproken. Deze kan je apart kopen. Maar wat natuurlijk handiger is, is een hele combinatie aanschaffen, oftewel een regenpak. Het voordeel is dat de kleuren met elkaar matchen. Je ziet er dan nog enigszins stylish uit. Dit is ideaal voor fietsen in de regen. Let er wel op dat de regenpak ademend is. Anders kom je bezweet aan bij je werk.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

8. Fietsverlichting

 

fietsverlichting fietsen in de regen

 

Net als de LED reflecterende armband, die je terug kunt vinden bij nummer 5, is ook fietsverlichting erg belangrijk om te hebben. Ook als fietst moet je goed zichtbaar zijn, en zoals we al noemden is dat erg lastig met regenachtig weer. De LED reflecterende armband kan ook worden gebruikt voor fietsers, hoewel achterliggers je dan niet opmerken. Met deze simpele fietsverlichters ben je zowel van voor als van achter goed te zien. Daarnaast zijn ze klein, simpel en makkelijk te gebruiken. Het licht is vel en er worden bij aankoop batterijen meegeleverd. Je kan ze dus meteen gebruiken. Eigenlijk is dit gewoon een must voor elke fietser!

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

9. Regenhoeden

 

regenhoed

 

De regenhoed is een regenaccessoire die je hoofd bedenkt tegen regen. Om de een of andere reden is het populairder bij de dames dan bij de heren. Ook zie je geregeld kinderen ermee lopen. Veel regenhoedjes bestaan voor 100% uit nylon. Hoewel er ook regenhoeden van wax of van leder worden aangeboden. Deze zijn daarentegen wel bekender bij de mannen. Een regenhoed wordt vaak gedragen als er wordt gereisd naar gebieden met een tropisch klimaat. Als er bijvoorbeeld wordt gesurvivald. Het weer kan in deze gebieden snel omslaan. Een regenhoed zorgt voor een ademend hoofd en beschermt tegen buien.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

10. Drybag 

 

drybag regen

 

Als je naar een plaats gaat en je weet zeker dat het flink zal gaan regenen kan je een regenjas aanschaffen, maar wat doe je met de bescherming van je spullen? Een drybag zorgt ervoor dat deze niet nat worden. Het is een waterdichte opbergtas dat bestaat uit 1, 2 of 4 liter (waterproof bagpack). Je zal misschien wel denken: daar past toch nooit zoveel in? Het zal je verbazen hoe groot het van binnen is en door bepaald rolsysteem, worden de voorwerpen gecomprimeerd. Zo bescherm je je belangrijkste spullen die absoluut niet nat mogen worden. Denk aan je smartphone of laptop. doe je aan watersport, maak je een wereldreis of ga je kamperen, een drybag is een no-brainer.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

11. Overschoenen 

 

overschoenen

 

We hebben nu bijna alle lichaamsdelen besproken die kunnen beschermd tegen de regen. Een regenjas, een regenbroek, regenpak en regenhoed zijn allemaal opties. Maar hoe zit het met je schoenen? Deze kunnen natuurlijk ook nat worden, wat resulteert in natte voeten en dat kan weer leiden tot voetschimmel. Dit wil je dus voorkomen! Daarnaast kan er modder op je schoenen komen en dat wil je ook niet.

Overschoenen houden je voeten niet alleen warm, wat heerlijk is voor onder andere de winter, maar zorgen er ook voor dat je schoenen niet nat en vies worden. Je hoeft ze alleen maar over je schoenen heen te trekken. Ze kunnen ook worden gebruikt als je een racefiets hebt en je houdt van wielrennen. Sommige zijn voorzien van een rits om het wat toegankelijker te maken. Een regenaccessoire die zeker van pas komt.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

12. Waterdichte outdoorjas 

 

outdoorjas

 

Als je een sportievere variant van een regenjas wilt, is een outdoorjas ideaal. Het verschil met de regenjas is dat een outdoorjas niet alleen functioneel is, maar er ook wat stijlvoller uitziet. Grotere kledingmerken gaan zich er ook mee bemoeien. Denk bijvoorbeeld aan The North Face en Regatta. Voor outdoorjassen wordt het onderscheid tussen mannen- en vrouwenjassen ook beter gemaakt. Ze zitten goed tegen je lichaam aan en zijn volledig winddicht en waterdicht. Zeker in koude regenachtige periodes is een een warme outdoorjas heerlijk om te hebben.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

Weinig mensen vinden het leuk als het regent. Helaas gaat het leven wel gewoon door. Zo komt het wel eens voor dat je in de regen naar je werk of naar school moet. We hopen dat bovenstaande regenaccessoires je zal helpen om toch droog aan te komen bij je bestemming!

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.