6 Leuke Breinbrekers en Hersenkrakers voor volwassenen

Last updated on januari 30th, 2019 at 11:46 pm

Echte breinbrekers of hersenkrakers beginnen de laatste tijd weer aan populariteit te winnen. Op televisie worden steeds vaker denkspelletjes uitgezonden en ook de nationale IQ-test kan elk jaar rekenen op hogere kijkcijfers. Nieuwe intellectuele uitdagingen kunnen nooit kwaad. Hierdoor hebben wij 6 leuke breinbrekers en hersenkrakers voor volwassenen om te ontspannen in willekeurige volgorde opgesteld.

6 Leuke Breinbrekers en Hersenkrakers voor volwassenen die je uitdagen

1. V-Cube 6 – Breinbreker

 

v-cube 6

 

Als je de originele nog niet moeilijk genoeg vond, is dit wellicht wat voor jou. De Rubik’s kubus is een ware klassieker onder de denkspelletjes. Het schijnt dat er een bepaalde techniek achter schuil gaat waardoor je het altijd op zou kunnen lossen. De Rubik’s kubus is een vrij bekende hersenkraker geworden. Op Youtube verschijnen er filmpjes van mensen die de puzzel zo snel mogelijk op proberen te lossen. Record na record wordt gevestigd. Het huidige wereldrecord staat op 4.74 seconden en staat op naam van een Nederlander!

 

 

De V-Cube 6 is geen normale kubus en bevat geen 9 vlakjes aan elke zijde, maar 36. De kracht van de kubus zit hem in de ontspanning. Dat komt omdat mensen rustig kunnen nadenken en zich concentreren om de puzzel op te lossen. Daarnaast is het een leuke gadget voor mensen met reuma. Op deze manier blijven hun handen vrij soepel. Hier ben je wel een tijdje zoet mee.

 

 Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

2. Sudokuboekje – Gek op sudoku

 

gek op sudoku

 

Sudoku, een Japanse puzzel die in de jaren 80 is ontstaan en niet meer weg te denken is uit de puzzelwereld. De bedoeling is dat de cijfer 1 tot en met 9 eenmalig worden ingevuld in een rij of blok. Met hoe minder begincijfers je start, hoe hoger de moeilijkheidsgraad. Sudoku werkt erg verslavend. Voordat je het weet ben je urenlang je hersens aan het kraken om de juiste getallen in te kunnen vullen. Zelf merken we dat we net zo lang doorgaan totdat de puzzel helemaal correct is ingevuld. Let er dus op dat je er genoeg tijd voor uittrekt.

Doordat het een populair denkspelletje is geworden, is de sudokupuzzel ook regelmatig in kranten opgenomen. In dit ingebonden sudokuboekje kan je meer dan genoeg sudokupuzzels vinden, namelijk 250; met een variërende moeilijkheidsgraad van makkelijk tot extreem lastig. Verder is het zeker een aanrader om mee op vakantie te nemen. Je hoeft je geen enkel moment te vervelen, vanwege urenlang puzzelplezier!

 

 Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

3. Longfield Games Schaakspel Hout

 

schaakbord schaken

 

Het ultieme strategisch denkspel van meerdere eeuwen: schaken. De geschiedenis van het het bordspel gaat helemaal terug naar het jaar 600. In die tijd was men ook al bezig om elkaar op intelligentieniveau uit te dagen. Schaken is misschien wel dé denksport. Er vinden zelf wereldkampioenschappen plaats, waar ook Nederland vaak is vertegenwoordigd. Het mooie van schaken is dat achter elke zet een bepaalde gedachte zit, maar dit niet per se inhoudt dat deze ‘juist’ is, omdat de gevolgen steeds variëren. Elke schaker kan een strategie kiezen bestaande uit tactisch, passief of juist agressief.

De Longfield Games Schaakspel is een kwalitatief goed schaakbord inclusief alle schaakstukken. Het materiaal is van rubberhout met ingelegd walnoot/esdoorn fineer. Hierdoor heeft heet een duurzame luxe uitstraling. De afmeting van 40×40 cm is niet te groot en niet klein. Erg handig is dat de schaakstukken aan de onderkant van het bord kunnen worden opgeruimd. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

 

4. Game of Thrones – Bordspel

 

game of thrones bordspel

 

Op moment van schrijven is het nieuwe seizoen van Game of Thrones alweer begonnen en wat is het toch spannend. De hele wereld zit achter de buis gekluisterd wie er uiteindelijk de macht gaat pakken. Voor de echte fans is er nu een bordspel op de markt, wat natuurlijk is gebaseerd op de boeken en de serie. Spelers kiezen hun favoriete personage en strijden vervolgens om de Iron Throne.

Het spel kan worden gespeeld met 3 tot 6 personen. Hoewel je met 6 personen het meeste plezier eruit haalt. Perfect voor een avondje met je Game of Thrones vrienden. De inhoud van bevat 1 speelbord, 1 set spelregels, 138 plastic miniaturen, 105 kaarten, 6 screens en 266 token.

Ondanks dat het een amuserend bordspel is, zijn er genoeg gelegenheden waarbij je goed moet nadenken. Om de beste te worden en het spel te winnen, bestaan er meerdere soorten strategieën. Een verkeerde zet en je winkans worden drastisch geslonken. Het is een lastig en spel en duurt een tijdje voordat je het onder de knie hebt. De handleiding is vrij lang, maar hieronder wordt het spel kort uitgelegd, wat je een hoop uurtjes zal besparen.

 

 

Mocht je deze 3 minuten niet voldoende vinden, is hier een uitleg die er wat dieper op in gaat.

 

 

Ben je een Game of Thrones liefhebber, heb je meerdere Game of Thrones vrienden en houd je van strategische en politieke spelletjes? Bereid je maar voor op veel lang speelplezier, want dan is dit bordspel zeker iets voor jou.

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

5. Het enige echte ultieme dot-to-dot

 

dot to dot puzzelboekje

 

Dit is een echte breinbreker! Met deze puzzel voor volwassenen kan je goed tot rust komen. Het doel is om tientallen en soms honderden puntjes met elkaar te verbinden. Een bezigheid waarbij je je aandacht kan verzetten en lekker kan ontspannen. Als je puntjes met elkaar zijn verbonden ontstaan er prachtige figuren, dieren, objecten en architectuur. Het is aan jou om deze dan ook nog in te kleuren voor een speciaal effect.

Deze hersenkraker voor volwassenen bevat figuren die redelijk simpel zijn om te voltooien, maar er zitten ook behoorlijk wat figuren tussen die uitdagend zijn. Het puzzelboekje is ook zeker geschikt voor mensen die ziek zijn en hun tijd hiermee kunnen doden (of als cadeautje voor een zieke).

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

 

6. Pico Bello – 99 logische puzzels

 

pico bello

 

We raden de echte puzzelliefhebbers aan om de Pico Bello – 99 logische puzzels in de gaten te houden. Dit puzzelboekje bevat talloze lastige puzzels. Sommige raadsels zijn zo ingewikkeld dat je je hersens hoort kraken. Daarom worden ze ook wel hersenkrakers genoemd. Het oplossen van raadsels en puzzels zorgt voor een positief effect van de ontwikkeling van je cognitieve vermogens. Met andere woorden: door deze denkspelletjes te doen, train je de hersenen en word je slimmer.

Kenmerkend van de logische puzzels is dat je goed moet kijken en geconcentreerd moet zijn om ze op te kunnen lossen. Meestal zit de oplossing in de kleine details. Het Pico Bello puzzelboekje is ontwikkeld voor enkel logisch redeneren. Als je van intellectuele uitdagingen houdt, dan is dit iets voor jou!

 

Bekijk HIER de prijs en voorraad bij Bol.com

 

Zo! Dit zijn onze favoriete hersenkrakers voor volwassenen. Sommige kun je alleen doen, bij andere heb je een mede strateeg nodig. Laat die hersenen maar kraken en die breinen maar breken!

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.