Fortnite op je telefoon spelen: hoe ga je de strijd aan op iOS en Android

Last updated on maart 30th, 2020 at 06:31 pm

Epic, de ontwikkelaar van Fortnite, komt met een update waardoor je binnenkort Fortnite op je telefoon kan spelen. Gaat dit de nieuwe trend worden? In dit artikel wordt duidelijk wanneer Fortnite beschikbaar is voor iOS en Android. Kan jij niet wachten?

Fortnite spelen op je telefoon?

Er was eens een tijd dat het woord veertien dagen simpelweg een manier was om naar een periode van twee weken te verwijzen. Dankzij de stratosferische opkomst van het spel Fortnite is het iets heel anders – je kunt een vriend niet zomaar vertellen hoe lang je op vakantie zult zijn zonder dat iemand vraagt ​​of het een ‘battle royale is.

Als je het op de een of andere manier hebt gemist, Fortnite Battle Royale een game van Epic Games die medio 2017 op PS4, Xbox One, pc en Mac is uitgebracht en dit jaar zal het ook verschijnen op je mobiel.

Met Fortnite maak je deel uit van bloeiende gevechten, waarbij honderden spelers het tegen elkaar opnemen in online multiplayer wedstrijden. Je kunt als individu spelen of een team samenstellen van vrienden van maximaal vier personen.

Je wordt met ze allen op een eiland gedumpt en je ziet maar te overleven. Het doel is om elkaar uit te schakelen en uiteindelijk de de laatste persoon of groep te zijn die nog op het eiland over is.

fortnite battle royale telefoon spelen

bron: BagoGames

Fortnite kan je gratis spelen (hoewel er in-game-aankopen zijn) en daarnaast is het een hit geworden op game-streamingdiensten zoals Twitch. Nu verschijnt het dus ook op mobiel en kunnen spelers genieten van cross-play tussen Android- en iOS-apparaten, consoles en pc’s.

Ben je een PC-fan? Je kunt dan spelen tegen je vrienden die de voorkeur geven aan een console en vervolgens overschakelen naar je mobiel als je buiten de deur moet gamen.

Hoewel PS4 en Xbox One in staat zullen zijn om te spelen tegen anderen die andere apparaten bezitten, zoals een computer of laptop, zullen deze gebruikers niet in staat zijn om tegen elkaar te spelen. Maar dat is een hele andere en lange discussie.

Drake en Tyler Blevins toonden recentelijk de cross-play-mogelijkheden door hun pc- en PlayStation-game samen op Twitch te streamen. Dit werd een echte hit en maakte Fortnite nog populairder dan het al was.

Fortnite op mobiel is een goede manier om met het spel geïntroduceerd te raken en als het medio 2018 op Android wordt gelanceerd, is onze verwachting dat nog veel meer mensen zullen genieten van het spel. We houden updates als er meer beschikbaarheid en functies worden aangekondigd.

Is Fortnite Mobile de volledige game?

Als je Fortnite op je telefoon downloadt dan kan je de volledige Fornite Battle Royale-ervaring verwachten, alleen op een kleiner scherm.

Enkele kleine verschillen zijn: het is niet zo visueel volbracht als op krachtigere apparaten, de bedieningselementen zijn een aanraakscherm en veel audiokenmerken zijn visueel gemaakt, zodat je comfortabel in het openbaar kunt spelen zonder koptelefoons. Maar je zult geen enkele functie missen.

Op dit moment worden Bluetooth-controllerondersteuning en voice-chat niet ondersteund, maar Epic heeft gezegd dat ze hieraan gaan werken en de komende maanden dit mogelijk zal worden.

Wanneer en hoe kan ik Fortnite op iOS spelen?

iOS-apparaten hebben eerst toegang tot Fortnite Mobile, maar toegang is alleen mogelijk op verzoek. Desondanks is het al het nummer één gedownloade iPhone-spel in de Verenigde Staten .

Hoe kan je het dan downloaden? Je kunt je aanmelden op de officiële website en Epic stuurt gestaag uitnodigingen naar degenen die dit hebben gedaan.

Om te spelen op iOS heb je minimaal een iPhone SE nodig mobiele app of een iPad Pro, iPad Air 2, iPad Mini 4 of 2017 iPad nodig om op een tablet te spelen.

Wanneer je jouw uitnodiging ontvangt, hoef je alleen maar je account te activeren en je aan te melden bij de app. Helaas krijgt niet iedereen een uitnodiging zodra ze zich aanmelden. Epic heeft aangegeven dat de niet in een keer iedereen toe kan laten, vanwege de overbelasting van de servers.

Werkt Fortnite op mijn iPhone 6?

Onlangs hebben sommige gebruikers zich afgevraagd of Fortnite Mobile al dan niet op de iPhone 6 kan worden afgespeeld nadat het als compatibel apparaat in de app store was verschenen. Het is nu duidelijk geworden dat het helaas niet kan.

Je vraagt je zeker af met welke telefoons je wel Fortnite kan spelen. Dit zijn de OS-apparaten: iPhone SE, iPhone 6S / 6S Plus, iPhone 7/7 Plus, de iPhone 8/8 Plus en de iPhone X.

Wanneer en hoe kan ik Fortnite op Android spelen?

Epic Games heeft bevestigd dat Fortnite in de zomer naar Android komt (of winter voor iedereen in Australië). Er is geen specifieke datum gegeven, maar het is eigenlijk maar een kwestie van een paar maanden.

Voor fans van Fortnite

Kan je geen genoeg krijgen van Fortnite en ben je een echte fan? Wij denken dan dat er hier bij bol zeker wel iets voor je tussen zit wat je leuk zult vinden.

Samenvatting
Fortnite op je telefoon spelen: hoe ga je de strijd aan op iOS en Android
Titel van het artikel
Fortnite op je telefoon spelen: hoe ga je de strijd aan op iOS en Android
Beschrijving
Fortnite Battle Royale komt naar je mobiel. Hier vind je alle informatie over wat je moet weten of de releasedatum en hoe je het kan spelen. Bekijk het snel!
Auteur

admin Auteur

Comments

  Kleudin

  (april 6, 2019 - 10:36 pm)

  Ik hoop dat ik fortnite kan spelen als dat kan ben ik heel blij epicgames ik speel fortnite ook op ps4 ik volgens mij heb ik iets van €240 uit gegeven

  Jalyssa

  (augustus 15, 2020 - 3:29 pm)

  Is gwn leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.