Goud Of Bitcoins Kopen? Wat Vinden De Financiële Experts

Als het gaat om een bescherming tegen de volatiliteit van de aandelenmarkt, kiezen beleggers al jarenlang voor goud als veilige haven. Goud heeft bewezen een effectieve manier te zijn om het risico in dergelijke tijden te beheersen. Maar de afgelopen jaren is er een nieuw alternatief aan het licht gekomen. In 2009, toen Bitcoin tot stand kwam, was de waarde niet hoog. 

In de afgelopen 10 jaar is de waarde gestegen van €0,0008 tot bijna €11,500 vandaag. Traditionele investeerders hebben dus interesse getoond om hun geld in een nieuw soort activa te steken. Bovendien ontdekten ze dat Bitcoin ook kan worden gebruikt als een veilige ruimte tijdens marktonzekerheden.

De vraag is: moet je nu goud of bitcoins kopen? Hoewel het natuurlijk een individuele beslissing is om in goud of Bitcoin te investeren, gaan we eens kijken wat financiële experts vinden.

 

Wat zeggen financiële experts over goud?

Volgens experts is goud om vele redenen een veilige haven tijdens marktproblemen. Het edelmetaal heeft gediend als een van de beste alternatieve beleggingen tijdens een marktcrash of financiële crisis. Hier zijn enkele redenen waarom goud een waardevol bezit is.

  • De geschiedenis laat zien dat goud zijn waarde heeft behouden, dus het wordt beschouwd als een opslag van waarde.
  • Goud wordt gebruikt als het beste middel om zich in te dekken tegen inflatie.
  • Bescherming tegen leeglopen.
  • Het behoudt zijn waarde, zelfs tijdens geopolitieke onzekerheid.
  • Het aanbod van goud neemt af in vergelijking met de vraag, dus de prijs stijgt.
  • Het is de beste troef voor het diversifiëren van beleggingsportefeuilles tijdens volatiliteit.
  • Elke regering of centrale bank geeft geen goud uit; het wordt gedolven.

Om bovenstaande redenen adviseert bijna elke financieel expert om een ​​beleggingsportefeuille te diversifiëren met goud.

Laten we nu eens kijken wat ze zeggen over Bitcoin.

 

Hoe zien financiële experts Bitcoin?

Volgens sommige financiële experts heeft Bitcoin enkele gemeenschappelijke eigenschappen met goud en wordt het aangeduid als ‘digitaal goud’. Hier zijn enkele redenen waarom Bitcoin ook een goede investeringsmogelijkheid is.

  • Bitcoin heeft ook een beperkte voorraad zoals goud. Het enige verschil is dat het aantal Bitcoins bekend is. Er zijn 21 miljoen Bitcoin-eenheden.
  • Bitcoin wordt ook niet uitgegeven door een overheid of bank. Het wordt virtueel gemaakt door een aantal numerieke problemen op een reeks computers op te lossen, en het proces wordt mijnbouw genoemd.

In 2017 voorspelde John McAfee, oprichter van McAfee en een Bitcoin-evangelist, dat Bitcoin in 2020 €1 miljoen zou bereiken.

Het zal echter nog een paar jaar duren om de mijlpaal te bereiken, maar Bitcoin heeft voor veel mensen een positief perspectief gehad.

 

Vergelijking van Bitcoin en Gold

goudstaven

Goud is van oudsher het veiligste bezit gebleven. Nadat Bitcoin tien jaar geleden werd gelanceerd, is het pas echt de laatste paar jaren enorm populair geworden. Hier zijn enkele aspecten op basis waarvan experts de twee activa hebben vergeleken.

1. Veiligheid, wettigheid

In termen van corruptie zijn zowel goud als Bitcoin niet erg gevoelig voor fraude. Maar Bitcoin is niet zo veilig in vergelijking met goud vanwege zijn infrastructuur.

In het verleden ging een populaire crypto-exchange genaamd Mt.Gox plotseling offline, waardoor ongeveer $460 miljoen aan Bitcoin verdween. Nogmaals, goud is de winnaar in termen van legaliteit.

2. Schaarste

Beide activa zijn schaars in hun aanbod. Het enige verschil is dat de totale hoeveelheid Bitcoin bekend is, namelijk 21 miljoen eenheden. Hoewel de hoeveelheid goud niet bekend is, weten we dat het beperkt is.

3. Gebruik

Goud wordt al eeuwenlang voor veel zaken gebruikt. Als edelmetaal wordt het gebruikt voor sieraden, in de elektronische industrie en nog veel meer. Aan de andere kant heeft Bitcoin een grote impact op de financiële wereld door iedereen toegang te geven tot het verzenden en ontvangen van waarde (e.g. geld) zonder de hulp van banken.

4. Volatiliteit

De grootste zorg van Bitcoin is de hoge volatiliteit. Veel beleggers verzetten zich tegen het idee dat het als een veilige haven kan worden beschouwd. Aan de andere kant slaagt goud erin zijn waarde door de jaren heen te behouden.

5. Liquiditeit

Zowel goud als Bitcoin hebben een hoge liquiditeit en kunnen worden ingewisseld met traditionele valuta.

 

Conclusie

Uit het bovenstaande kunnen we concluderen dat je het beste in beide activa kunt investeren. Maar het hangt alleen af ​​van jouw risicobereidheid en investeringsdoelen om te beslissen hoeveel je in welke asset wilt investeren.

Je kunt in Bitcoin investeren via Binance. Dit is de grootste crypto-exchange op dit moment met zeer lage tarieven. Mocht je interesse hebben, met deze unieke link ontvang je 5% commissie.

Druk hier om een account aan te maken en jouw 5% kickbackcommmissie te verkrijgen.

Hopelijk heeft het artikel je geholpen om te beslissen of je goud of Bitcoin wilt kopen.

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.